Preferuji bylinné. Ty které si vyrobím sám, z nasbíraných bylin. Podběl i jitrocel se dá naložit s cukrem.
Listy jahody lesní maliníku a ostružin fermentuji a květy lípy třešní a višně, nebo kořeny jiných bylin jen suším.
Na tlak užívám jmelí a když objevím rezavec šikmý, tak to zajásám.
V přírodě je co krok to poklad, jen musíte mít znalosti co se kdy a kde sbírá.
Znáte třezalku tečkovanou nebo kořen lopuchu, šípky (je třeba je zalít max. 70 stupňů voda a dát to do termoláhve a nechat louhovat přes noc - nižší teplotou nezničíte termolabilní vitamin c a dlouhým louhováním přejde do vody - získáte teplou nakyslou nazlátlou vodu s vysokým obsahem vitamínů a minerálů )
Celoživotně sbírám staré knihy, babské rady a moudra starců a kupodivu mě ty informace jsou prospěšné.
Kupuji čaj, puerh, lisovaný.