Těch 15 % je ironicky to, ze z jedné strany na kuchaře fouká klima a z druhé strany sporák na max vykon. Berte to jako přirovnání, i když toto je v SAE běžné . I v paneláku projedete být a všechny spotřebiče, především různé adaptéry na mobily, notebooky vypínat natvrdo. Stačí prodlužovat s vypinacem a fakt mate těch 15 % easy hned. Těch 25% je odlesnit lednička a mrazáku, nechodím do nich jak do kina, lepší sporák a troubu, dlouhé pečení (kachnu místo na 200 a 3 hodiny dělat v zavírání pekaci na 80 stupnu přes noc 8 a více hodin, spotřeba proudu je paradoxně třetinová a takto dela kachnu pan Růžička, jenž měl v roce 2008 restauraci roku v ČR. ) do té trouby si případně přivezete z vyletuna horách nějaký pěkný čistý roční balvan, popr kus žulové desky, dejte ji do té trouby a ušetříte ještě více, i když se to delší dobu rozehrává. Na tom žulové kameni můžete mít rovnou křidélka, steak... a ještě Bam to vyhraje domácnost. Proste návrat k tomu, co bylo před 100
lety a toto ke možné i v paneláku.
kdyz větší úspory, tak solárních powerbanka je schopna utáhnout většinu zmíněných adapteru v domácnosti na cokoliv a nahradit je)