E15: Ministři ODS osekají solární energii - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 5 (5)
 
přečíst (0) 24.07.10 12:50  Jan Morávek  janko.moravekzavinacgmail.com  (142971)

Pokračování - KRVAVÁ BITVA O TEMELÍN JIŽ ZAČALA

FOTOVOLTAIKA MÁ SMŮLU – MÁ NEJVĚTŠÍ POTENCIÁL ZE VŠECH OZE A MONOPOLY JE NEDOKÁŽÍ OVLÁDNOUT

Cíle EU a směrnice v oblasti OZE jsou zohledněny i ve strategických plánech velkých monopolních hráčů. Strategický management vystudovali min. 3 z Top manažerů ČEZu. Ti již pochopili (i když ze zpožděním), že energii lze vyrábět i z OZE (vítr, voda, biomasa, geotermální energii,atd.). Jenom v případě fotovoltaiky nemůžou být úspěšní!!! Ve fotovoltaické technologii spatřují proto HROZBU. V Česku se na rozdíl od kupř. Německa povedl husarský kousek, jedna z dalších hloupostí, stavět fotovoltaické elektrárny na polích. Zatímco co Německo systematicky buduje základnu OZE (jenom ve větru a slunci mají Němci 35.000 MW), což pro představu jenom u fotovoltaiky (6.000 MW) představuje instalovaný výkon odpovídající 12 blokům Dukovanské jaderné elektrárny, tak v Česku se veřejnost oblbuje nesmysly. Téměř 80% všech německých fotovoltaických elektráren je vybudována na budovách. Vedou zemědělské, průmyslové podniky, obyčejní vlastníci rodinných domů. Tímto způsobem si účastníci vylepšují finance, šetří se životní prostředí, a podporuje se kvalita distribuční sítě. Tato problematika je ale další kapitola lží a plivání na fotovoltaiku ze strany státního ČEPSu, Energetického úřadu a ostatních státních společností, které řídí pan-tátové, co studovali ještě v 60 letech minulého století. ZÁVĚR Příčinu mediálního humbuku vzniklého kolem fotovoltaiky jsem popsal výše. Nevěřím, že by i průměrně vzdělaný Čech nechtěl investovat 20 Kč měsíčně do technologie, která má nejvyšší potenciál ze všech OZE. Kde je tedy problém? (Autor pracuje v OZE v ČR i v zahraničí. mail.janko.moravek@gmail.com]

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 24.07.10 12:45  Jan Morávek  janko.moravekzavinacgmail.com  (142971)

KRVAVÁ BITVA O TEMELÍN JIŽ ZAČALA

Jsme svědky útoku dobře organizované třídy bohatých na politicky zmatenou společnost, vylekanou „krizí“ a řeckými scénáři (Slovy pana Jiřího  Pehe, viz. ttp://www.denikreferendum.cz/clanek/4673-vitezstvi-oligarchii-aneb-proc-nejsou-ve-vlade-zeny).

Fotovoltaika, pokud se stabilizuje vůbec NENÍ PROBLÉM ČESKÉ SPOLEČNOSTI  !  Fotovoltaika má mít svoje místo v energetickém mixu tak jako jiné klasické i nové zdroje a má ze všech OZE největší potenciál, ekonomický i ekologický.

Nová koalice ji  chce zničit: Vláda je úzce propojena se starými energetickými strukturami. V koaliční smlouvě je jasně dáno, co čeká českou energetiku v blízké budoucnosti: Podpořit největšího monopolního výrobce elektřiny v zemi v jeho další expanzi, postavit nové dva, tři jaderné bloky a zalátat díry vzniklé nenaplněním závazků v oblasti OZE vůči EU.

Zůstaňme u OZE: Ačkoliv se vláda v koaliční smlouvě hlásí k myšlence „udržitelného rozvoje“ , hodlá snižovat znečištění ovzduší (kupř. znečištění drobnými prachovými částicemi), plánuje prosazovat energetické úspory a efektivní hospodaření, účinné technologie výroby, ekologicky čisté výroby energie, atd. , hezky se to čte, viďte… , rozhodla se zničit fotovoltaiku.

Zajímavá je kapitola o využití efektivních obnovitelných zdrojů, cituji „které mohou významně přispět k energetické bezpečnosti ČR, tedy snížení energetické závislosti ČR na cizích zdrojích“. Co rozumí odpovědní činitelé  pod pojmem efektivní zdroje? Na tuto otázku lze hledat odpovědi ve výrocích kompetentních ministrů, v médiích a jejich strategii, kterou začali naplňovat po nástupu do úřadu. Jejích cílem, jež delegují i navenek, je podpořit jenom takový obchodní model OZE, který ještě více upevní pozici monopolního výrobce silové elektřiny a všechny ostatní varianty budou zničeny, ať to stojí, co to stojí. Fotovoltaika má smůlu, přestože (nebo protože) to je jediná technologie z OZE, kterou nemůžou energetické monopoly ovládnout.

VÍTEJTE V ČEZKU Právě jsme se stali účastníci největšího vymývání mozků v polistopadových dějinách české republiky. V médiích je vedena již po dobu několika měsíců kampaň proti Fotovoltaice. Extrémně negativní články, které vykreslují FOTOVOLTAIKU jako ZLO, které je nutno zastavit, ne li zničit, samozřejmě poškozují fotovoltaiku v očích veřejnosti i zákonodárců. Kdyby se jednalo o bulvár, nic se neděje. Články jsou zveřejněné v respektovaných periodikách, jako je HN, MF DNES, Lidové noviny, E15, Ekonom, atd… , jsou plné polopravd a naprostých výmyslů. Největší výmysl je argument, že fotovoltaika je příčinou růstu cen elektřiny. Historie růstu ceny jasně dokazuje, že cena rostla i bez podpory OZE. Od roku 2004 do roku 2009 vzrostly ceny elektřiny pro domácnosti o více než 1300 Kč/MWh, hlavní podíl měl růst zisku elektrárenských společností (podrobněji http://biom.cz/cz/obrazek/co-bude-zvysovat-ceny-elektriny). Všichni odborníci se shodují v tom, že ceny energii budou nadále růst (viz. Pačesova zpráva, atd…). Není zde prostor se k tomu více rozepisovat, odborníci o tom nepochybují a neodborníci mi musí věřit.

CENY ENERGIÍ POROSTOU a někteří znalci si dokonce myslí, že to bude růst raketový. OZE ovlivní tento růst minimálně-viz. výše uvedený odkaz na graf.

MŮŽE ZA RŮST CENY ENERGIÍ FOTOVOLTAIKA? V roce 2009 zaplatil každý odběratel na OZE 5 haléřů na 1 kWh. V roce 2010 to bude cca. 17 haléřů pro všechny OZE. Podíl fotovoltaiky činí cca. 7 – 8 haléřů za kWh. Při spotřebě 250 kWh, což odpovídá průměrní spotřebě české domácnosti, činí podpora solární energie měsíčně 20 Kč. Proč, když výše podpory fotovoltaiky odpovídá hodnotě jednoho piva v české hospodě, všechen ten humbuk v médiích?

FOTOVOLTAIKA MÁ SMŮLU – MÁ NEJVĚTŠÍ POTENCIÁL ZE VŠECH OZE A MONOPOLY JE NEDOKÁŽÍ OVLÁDNOUT Cíle EU a směrnice v oblasti OZE jsou zohledněny i ve strategických plánech velkých monopolních hráčů. Strategický management vystudovali min. 3 z Top manažerů ČEZu. Ti již pochopili (i když ze zpožděním), že energii lze vyrábět i z OZE (vítr, voda, biomasa, geotermální energii,atd.). Jenom v případě fotovoltaiky nemůžou být úspěšní!!! Ve fotovoltaické technologii spatřují pr ...

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (3) 23.07.10 11:55  Nefin  (132148)

To je úsměvné

jak má Kocourek obavy o znejistění právního prostředí pokud jde o kšeft. Zvláštní daň na stavebko mu zase tak nevadí. Jsem zvědav, který novinář si dá práci a zjistí, jak jsou takový machři zainteresovaný ve fotovoltaických firmách.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (10) 23.07.10 09:30  kaktus  ximerzavinacseznam.cz  (130769)

Ministři ODS osekají solární energii

Ve vyspělém světě, kde nebují tak okatě klientelismus a korupce, mají lidé u fotovoltaiky na střechách svých domů cca 50 % zvýhodnění svých investic oproti megalomanským projektům na zemědělské půdě - ty nejsou v mnoha případech povoleny. (např. Rakousko) V české Absurdistánu to vždycky a za každou cenu musí býti jinak - typicky "česká cesta" - mnoho darebáků, co nepoctivě nasyslili nebo přímo nakradli a nevěděli co s prachama, postavili fotovoltaiku na polích - protože jim zákon garantoval skvělé zisky a my všichni na to budeme doplácet - a jak to, že tohle nevyřešíte soudruhu Kalousku podobnou 50 % daní jako u stavebního spoření ? Protože darebáky necháváte v klidu a hojíte se na všech ostatních !


Dosavadní doporučení: určitě přečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 23.07.10 09:58  fofr  (142524)

Ministři ODS osekají solární energii

Protože tihle paraziti mají spousty peněz a můžou česko zažalovat. Ale snad se jim to podaří zarazit, jinak těm parazitům zaplatíme desítky miliard ročně.


Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:


Diskuze E15: Ministři ODS osekají solární energii, další stránky: 1

Odkazy k diskuzi E15: Ministři ODS osekají solární energii

E15: Ministři ODS osekají solární energii - zdrojová stránka k tématu diskuze E15: Ministři ODS osekají solární energii.

Zasílání Denního souhrnu názorů na E15: Ministři ODS osekají solární energii e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu E15: Ministři ODS osekají solární energii.


 Burza Prime 11:31 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  674.00  +0.60% 
 ČEZ  926.50  -0.75% 
 ERSTE  1 095.50  +0.60% 
 GEN(NORTON)  565.00  +1.80% 
 GEVORKYAN  255.01  -0.39% 
 KB  775.00  -0.13% 
 KOFOLA  302.00  0.00% 
 MONETA  99.80  +0.30% 
 PHOTON  43.95  0.00% 
 PILULKA  126.00  +0.80% 
 PM  15 380.00  -0.26% 
 PRIMOCO   905.03  -0.55% 
 VIG  729.00  +0.41% 
Komodity online
 Ropa 84.64 USD 11:14   
 Zlato 2316.80 USD 11:14   
 Stříbro 28.98 USD 11:14   
 Káva 232.34 USD 11:14   
 Cukr 19.53 USD 11:14   
 Bavlna 75.13 USD 11:14   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.