Chystá se další inflační útok na úspory českého střadatele? - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 14 (14)
 
přečíst (1) 06.01.13 06:47  goj  (155692)

Gratuluju jste jeden z mála ekonomů

kteří se odváží mluvit o potřebě obnovy zemědělství. U nás kde jaký Pohlreich a jiní idioti kritizují kvalitu potravin , ale nikdo se neodváží napsat, že je to kvuli tomu že lidi u moci jako je Pithart a spol zařízli po 89.roce zemědělství.  Mám nejaké známé v čnb a od nich jsem se dozvěděl že zemědělství nepotřebujeme protože má nízkou produktivitu práce.....

Prostě čnb je barák plný ... Chápal jsem tyhle názory v roce 90-95. A přičítal jsem to ideologické zaslepenosti a neznalosti těchto absoloventů gymnázií a VšE. Ted když se už projevily následky tohoto amatérismu, ale úředníci v čnb pořád jedou v jedné koleji, tak to nechápu.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 06.01.13 09:37  Tatrmann Jméno 'Tatrmann' používá stále stejný uživatel  (155439)

Gratuluju jste jeden z mála ekonomů. Nemáš až tak pravdu

Já bych řekl že se zde jedná hlavně o kvalitu zhotovených produktů jak o samotné výpěstky čehokoli. Oni zde totiž byli zrušeny veškeré normy výrobků a byly nahrazeny specifickou chutí což je něco absolutně nemyslitelného. Dnes můžeš doslova žrát ochucené piliny v bakelitu s trestí připomínající chuť párku a vše je v lajně. To je ta hrůzy která postihla naše potravinářství. To jen díky EU když chceš špekáček tak se musí dodržet tradiční receptura čemuž také do nedávna nebylo. Zde si přečti co vysloveně žereme za ...Zní to odporně, ale je to tak. Do velkých koblih i buchet se běžně přidává bílý prášek E 920, který se vyrábí z vlasů, chlupů, nehtů a kopyt. Nejčastěji pochází z Číny. Bílý prášek nese označení E 920, šikovní prodejci ho často maskují za na první pohled sympatičtější L-cystein. Ale jinak jde stále o jedno a totéž. Používání L-cysteinu posvětila loni v listopadu EU a běžně se přidává nejen do krmiva pro dobytek ale také do pečiva pro lidi. Reagovat. Přidává se běžně i do mouky.

  A že je to pravda poznáš když zahustíš omáčku moukou tak se ti z ní po vychladnutí toho klihu stane nechutná kaše. A při zpětném ohřátí toho klihu z kopit to opět dostane strukturu omáčky chááááááá a to je hlí fakt (¨-))))))

tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/zakaznici-alberta ...

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 06.01.13 09:44  Tatrmann Jméno 'Tatrmann' používá stále stejný uživatel  (155439)

Gratuluju jste jeden z mála ekonomů. Nemáš až tak pravdu

Nejprve jsem se tomu chechtal ale po chvíli když jsem si chtěl namazat chleba se sádlem tak se mi po zakousnutí hezky česky zvednul kufr (¨.))))))))))))))

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 06.01.13 09:51  Tatrmann Jméno 'Tatrmann' používá stále stejný uživatel  (155439)

Gratuluju jste jeden z mála ekonomů. Nemáš až tak pravdu

Když náš národ nereaguje ani na toto svinstvo tak pak již vážně nevím co by nás mnělo mlesknout po lebkách abychom se po 20 letech probrali z kapitalistické  euforie, letargie (¨-))))))

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (3) 02.01.13 11:21  Marian Holub  marian.holubzavinacemail.cz  (155618)

Víte jak funguje ČNB ?

Dovolte mi, abych reagoval na článek pana Romana Pilíška - obchodníka s investičním zlatem.

Takový autor - obchodník se zlatem - bude chtít podkopat důvěru lidí v peníze a motivovat je k držení úspor ve zlatě. Jistě si je při tom vědom, že je rozdíl mezi fiskálními a monetárními zásahy státu. Přesto ale tyto dvě věci tak trochu směšuje dohromady. Z článku pak mohou někteří čtenáři nabýt dojmu, že ČNB je instituce všemocná a jen ona sama ovlivňuje zdražování.

Tak tomu ale není. Úkolem ČNB je pouze to, aby cena "spotřebního koše" v českých korunách byla předvídatelná do budoucna. A ČNB umí předpovědět "cenu" české koruny (tj. to, co si za své úspory v Kć koupíte za rok) s docela dobrou pravděpodobností. Dokáže naproti tomu pan Pilíšek předpovědět cenu zlata za rok nebo za pět let s tak dobrou pravděpodobností ? Při vší úctě, myslím že ne. 

Pokud tedy nevěříte úsporám v penězích, tak vesele jděte a nakupujte domy, byty, půdu, zlato nebo diamanty...jak je libo. Stejně ale nebudete mít nikdy "jistotu", po které tolik toužíte. Právě v tom je ale život krásný... :-)

Marian Holub 
bankéř

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 25.12.12 19:34  Jarek  jjarmatzavinacseznam.cz  (155549)

Zvyšování inflace je cesta do Řecka

Politika ČNB je naprosto šílená. Deset let se snaží řídit kurz koruny - bezvýsledně. Ačkoli prakticky zrušila diskontní sazbu, u komerčních bank nedostanu - mimo hipoték - kreditní úrok pod 8%. Jestli se zvýší inflace např. na dvojnásobek nikdo státu nepůjčí pod 7,5%. Ikdyž vzroste HDP, tento mírný růst nemůže ufinancovat dluhovou službu státu, která by překročila 120 miliard. Bez pomoci MMF se pak těžko obejdeme - a jsme v Řecku...

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (3) 22.11.12 16:08  xxx  (155012)

...

Promiňte, ale takovýhle text nemůžeme uveřejnit.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (9) 06.11.12 21:46  Marek  (154828)

Nastartování inflace je zcela nezbytný krok

Zatímco celý svět se obává deflace tak my se jako jediní budeme obávat inflace? Já naopak vítám, že po několika letech propadu čeké ekononomiky konečně ČNB začíná podnikat kroky, které mohou zabránit jinak neodvratné cestě směrem k Řecku, Španělsku... Tyto země mají kvůli jednotnému Euru bohužel už tu smůlu, že inflaci měnovou intervencí již spustit nemohou!

Žijeme už v jiném světě, ve světě půjček a virtuálních pěněz a asi už to nebude nikdy jinak. Inflaci nelze spojovat pouze se zvyšováním cen. V dnešním světě plném nadnárodních společností totiž peníze postupně mizí z oběhu a jinde se pak hromadí - vznikají tak na jedné straně chudí a na straně druhé milionáři a bohaté firmy.

Bohužel v aktuálním systému neexituje jiný způsob jak hromadící se finanční prostředky vracet zpět do oběhu než jejich znehodnocení inflací. Není milionáře, který by dokázal něčinně přihlížet na to jak mu klesá hodnota jeho bankovek pod polštářem. Inflace je proto také významným motivačním faktorem pro investování a tedy vracení peněz zpět do oběhu. Inflace je zatím jediným nástrojem, který aktuální problém kapitalizmu "hromadění peněz" řeší. A naopak toho, kdo peníze nemá, mírná ztráta hodnoty měny zas tak moc netrápí, neboť inflace je standardně spojena také s růstem mezd. Pokud má někdo hypotéku na 4%, nemůže být pro něj lepší zpráva, že inflace a růst dosahuje taktéž 4%ní hodnoty!

Dolar je důkazem toho, že dotištění peněz způsobuje ztrátu jejich hodnoty pouze v první fázi. Pozitivní proexportní vliv a zvýšení množství oběživa hodně napomáhá ekonomickému růstu a ten pak dokáže působit naopak proti poklesu hodnoty měny. Přestože dolarové rotačky jedou na plné otáčky, na hodnotu dolaru to má pouze minimální vliv.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 08.11.12 13:29  Kučis  (154855)

Nastartování inflace je zcela nezbytný krok

Celý tento Markův příspěvek je v podstatě nesmysl. Ale nejvíc mě zaujal ta část, jak toho, kdo peníze nemá, inflace až tak neovlivní. Byl na to jeden vtip. Ty nemáš na rohlík, já nemám na druhý rolls royce, ale zájem máme společný. Jinými slovy, pokud někdo vydělá 10.000 a dá 10.000 v důsledku inflace na nájem místo dřívějších řekněme pěti tisíc, tak už mu nezbude na rohlík. Pokud někdo vydělá 100.000 a musí dát na nájem 50.000 místo 25.000, tak sice nebude mít třeba na dovolenou v Karibiku, ale na jídlo mít bude a ještě si zajede na dovolenou třeba aspoň do Egypta.

Takže Marku, než znovu přispěješ do veřejné diskuze, začni pořádně používat tu věc co máš mezi ušima. K ostatním nesmyslům se vyjadřovat nebudu, jelikož jsem si docela jistý, že byd to nepochopil. Ale můžeš zkusit samostudium, nejlépe má tyto záležitosti zmáknutá rakouská škola, tak můžeš začít u nich. Ale upozorňuji, že to není jednoduchá látka.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 14.11.12 12:25  Marek  (154828)

Nastartování inflace je zcela nezbytný krok

Jsem rád, že jsem někoho zaujal ;-) Na tohle téma můžeme diskutovat věčně, pokud budeme části textů vytrhávat z kontextu... Inflace je o snížení hodnoty peněz, respektive snížení jejich kupní síly. Je však aktuální zdražování zapříčiněno tím, že klesá hodnota koruny? Nikoliv!

Nájmy v současné době nerostou, spíš klesají. Za stejné peníze jako před čtyřmi lety si dnes místo jedné televize koupím televize tři, místo jednoho auta pořídím auta dvě.... Jasné známky deflace, přesto jsme statisticky v inflaci. Rostou ceny energií a potravin.

Může za to špatná měnová politika ČNB? Nikoliv. Za současnou "nepřirozenou" inflací snižující naší životní úroveň poděkujme v první řadě politikům - zvýšení DPH, zvýšení spotřebních daní, náklady na obnovitelné zdroje...

Chystané kroky ČMN měly přijít výrazně dřív, protože ty na rozdíl od kroků našich politiků naší ekonomice prospějí.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 02.12.12 22:13  Nepodstatné  (155225)

Nastartování inflace je zcela nezbytný krok

Marek má pravdu.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 14.11.12 12:40  Marek  (154828)

Nastartování inflace je zcela nezbytný krok

Chystané kroky ČNB měly přijít výrazne dřív... (oprava překlepu v poslední větě)

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (2) 05.11.12 18:09  Matous  (154397)

cnb

zadnou pridanou hodnotu nevytvari predevsim realitni bublina a pokud ma byt realitni bublina zaklad ekonomiky potom mame dost problem...

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (5) 03.11.12 21:30  P.P.  burdenzavinacpost.cz  (154787)

zapomenuto

1. Kupovat byt k pronájmu či jinou nemovitost nedoporučuji, lidé nebudou mít peníze na nájem ale stát zaručeně obrovsky zvýší daň z nemovitostí.

2. Mnozí doporučují investovat do zbrojního průkazu, zbraně a munice. K tomu bych dodal trezor na tyto krámy. Může se moc hodit.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:


Diskuze Chystá se další inflační útok na úspory českého střadatele?, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Chystá se další inflační útok na úspory českého střadatele?

Chystá se další inflační útok na úspory českého střadatele? - zdrojová stránka k tématu diskuze Chystá se další inflační útok na úspory českého střadatele?.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Chystá se další inflační útok na úspory českého střadatele? e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Chystá se další inflační útok na úspory českého střadatele?.

 Burza Prime 13:26 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  672.00  +0.15% 
 ČEZ  936.00  -0.21% 
 ERSTE  1 094.00  +1.48% 
 GEN(NORTON)  560.00  +2.38% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KB  769.50  -0.52% 
 KOFOLA  301.00  +0.33% 
 MONETA  98.50  -0.71% 
 PHOTON  43.10  -4.54% 
 PILULKA  138.00  -2.82% 
 PM  15 360.00  -0.65% 
 PRIMOCO   905.00  -0.55% 
 VIG  729.00  +3.26% 
Komodity online
 Ropa 85.12 USD 13:06   
 Zlato 2325.25 USD 13:06   
 Stříbro 29.56 USD 13:06   
 Káva 229.85 USD 13:06   
 Cukr 19.27 USD 13:06   
 Bavlna 73.03 USD 13:06   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.