Rusko a Čína, skutečný zlatý standard – reálný konec dolarové dominance - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (23)
 
přečíst (1) 10.09.23 10:56  Petra  vlasta2308zavinaccentrum.cz  (269280)

dominance dolaru

"Spojené státy, které dnes produkují 25 procent světového průmyslového HDP, jsou i nadále ekonomickým gigantem moderního světa. USA jsou velmocí, která si udržuje globální vedoucí postavení v oblastech, jako je světové hospodářství, finance, vojenství, inovace, přímé investice a kultura. S více než 70 % (8 150 tun) celkových světových zlatých rezerv jsou USA nesporným lídrem, pokud jde o držbu zlata. Díky tomu si americký dolar udržuje pozici světové měny. Přibližně 60 % ruských občanů drží své úspory v dolarech, který zůstává i nadále dlouhodobě nejoblíbenější a nejstabilnější měnou na světě.“ Valery Garbuzov,2023, ruský historik, analytik a člen ruské akademi věd.
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (3) 26.05.22 15:21  Lolec  (244105)

China

Začíná doba kdy bude vládnout ekonomice China. Ti jsou úplně někde jinde než nějaká USA s dolarem. Ten už toho moc nevydrží.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 26.03.22 23:30  nairam  androcurzavinacazet.sk  (242532)

Cena zlata a vojna na UK

zajímavé čtení po 4 letech. ti co to zlato kupovali v r.2018 asi nebyli tak hloupý když dnes je cena 1900USD a ropa se začína obchodovat v rublech a juanu. Zajímavé jak se ta geopolitika mění.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (14) 16.03.18 16:57  Štěpán Holub  (192327)

Analýza?

Pěkný pokus pana fundamentálního analytika o překlad z Russia Today. Včetně průhledných anglicismů.

https://www.rt.com/business/412546-china-russia-gold-standard-dollar/

Na to se dá spolehnout...

Dosavadní doporučení: přečíst (14)
Vaše doporučení:

přečíst (23) 14.02.18 14:36  FrantaMa  fmachzavinacemail.cz  (191629)

Vykradena státní kasa

Měli jsme více jak 75 tun zlatých rezerv a státní dluh prakticky nulový a dnes za vlády demokratických odborníků máme jen 4,5 tun zlata a více jak 3 biliónový dluh. Navíc zemi vykradenou a nesoběstačnou, prostě bída a bezcenných papírků dáváme za jídlo čím dál víc  a jídla máme čím dál míňa navíc okradené a jedovaté. Takže Rusové a Číňané  nás zlikvidují  pokud se celosvětově přejde na zlato. Prostě pokud nebudete mít měnu podloženou zlatem v celé výši, pak vám nikdo nepůjčí.

Dosavadní doporučení: přečíst (23)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (28) 16.02.18 18:48  Brouk Pytlík znalec všeho  (184783)

Vykradena státní kasa

Než začnete plácat pitominy, tak se podívejte kolik devizových rezerv má ČNB celkem.  Jaký je běžný dluh ve vyspělém světě vůči HDP. V době ČSSR se do státního dluhu nepočítaly úspory obyvatelstva, přestože si je půjčila státem vlastněná spořitelna. Dnes úspory lidí vnucují banky státu i na nulaprocentní úrok. Stát tak dluží hlavně vlastním občanům. Vy z toho děláte problém. podkládání měny zlatem je ekonomická pitonost, měna musí být podložena vysokou nabídkou zboží a služeb. Skupováním zlata jen Putin ožebračuje své obyvatelstvo, protože nejsou peníze na jiné výdaje státu.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (28)
Vaše doporučení:

přečíst (19) 15.01.18 23:31  Ondra J.  (191002)

Sundej si ruzovy brejle

Jestli jsem tvuj prispevek pochopil spravne, tak ty si myslis, ze vynosy z akcii a dluhopisu stale porostou. A ze cena zlata naopak neporoste, takze proc menit menu za zlato ted, kdyz je levny. Jo a jeste jsem zapomnel, ze dolar ma podle tebe neotresitelnou pozici, protoze jde kdykoliv a okamzite vymenit za zlazo. Tak mam pro tebe jednu zpravu. Mel by sis sundat ruzovy brejle. Staci se podivat na cenu zlata v poslednim mesici, ktera uz je o 100 babek vys, a na kurz dolaru, ktery naopak pomalu pada. Jo a taky doporucuju si precist neco o historii penez, abys pochopil silu zlata.

Dosavadní doporučení: přečíst (19)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (16) 29.01.18 20:45  jarda  (182462)

Sundej si ruzovy brejle

To, že zlato zrovna v tomto týdnu, či měsíci roste a dolar padá, neznamená vůbec nic ! Všeho dočasu. Až za měsíc, několik měsíců, či za rok nebo i dva, bude dolar směřovat vzhůru, tak si povíme něco o ceně zlata. Bude zae tam, kde byla před nedávnem. Na 1000-1100 USD. A pokud dolar poroste silně, je jedno za jak dlouho, ale on poroste, tak může to zlato jít i pod 1000 USD. K těm maximům okolo 1900 USD se bude vracet velice těžko.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (16)
Vaše doporučení:

přečíst (14) 15.01.18 18:04  Brouk Pytlík znalec všeho  (184783)

protože nakoupili jiná aktiva

Zlato není jediné aktivum. Např. proti bramborám má tu nevýhodu, že se nedá v případě hladomoru jíst. Pokud by ČNB nakupovala akcie prosperujících firem, s mnoha roboty, tak možná udělá lépe, zlato není schopné vyrábět zboží, roboti ano.

Dosavadní doporučení: přečíst (14)
Vaše doporučení:

přečíst (29) 29.12.17 11:31  František Martínek  martinek933zavinactiscali.cz  (190693)

ČNB co z nás udělala žebráky

Svět jde cestou zlata a ČNB zlato prodalo a ze zlatrých rezerv po komunistech téměř nic nezůstalo. PROČ to udělali ?

Dosavadní doporučení: přečíst (29)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (35) 05.01.18 00:46  jarda  (182462)

ČNB co z nás udělala žebráky ?

Já tedy ty žebráky nikde moc nevidím. Žebrákem byl pro mne můj dědeček, který pobíral v padesátých letech, za zlatých časů  pro komunisty,  560 Kč důchodu měsíčně a kostka másla stále 10 Kčs. Komunisti udělali z lidí žebráky ! Ne dnešní ČNB. Je celkem zcela zřejmé, že po komunistech nemělo co zůstat. Pravda, nějaké zlato v sejfech bylo, ale co je to proti zdevastovanému průmyslu, morálně zastaralé výrobní základně, morální devastaci lidí, zničenému životnímu prostředí ...... atd. Jste ekonomický nevzdělanec, který si myslí, že pár tun zlata v sejfech banky vytvoří prosperující stát. Ubožáku. Po komunistech nezůstalo nic  dobrého. Jestliže byla v době, kdy se zlato prodávalo, výhodná cena na trhu, tak proč ho neprodat ? Proč ho asi většina ekonomicky vyspělých zemí prodala ? Zlato dnes masivně shromažďují jen země, které jsou doposud považovány jako ekonomicky rozvojové, zejména třetí svět, jako Čína, Indie ap. .

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (35)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (25) 31.01.18 11:22  lojzo  frosendorfzavinacseznam.cz  (191304)

ČNB co z nás udělala žebráky ?

Jardo,jste opravdu jarda!Ukažte mi jediný národ na světě naší velikosti, který před rokem 1989 dokázal vyvíjet a vyrábět trysková letadla, dopravní letadla, atomové reaktory, lokomotivy, trolejbusy, autobusy, traktory, radary, motocykly, osobní automobily, špičkové zbraně, tkalcovské stavy, zemědělské stroje, turbíny, nákladní automobily, námořní lodě, tanky, špičkové sklářské a porcelánové výrobky atd. A byl soběstačný v produkci potravin!Dnes nevyvíjíme a nevyrábíme NIC! NIC! A potraviny, převážně,,šmejd" dovážíme!BYLI JSME VELMI SCHOPNÝ NÁROD, ČESKOSLOVENSKO nemělo žádný dluh,podívejte se na váš vzor USA kde je bída a jdou do bankrotu,ovšem to je nebezpečí pro planetu,neboť USA již byli před válkami v bankrotu a proto museli vyvolat války,neboť zbrojení a prodej zbraní je postavilo na nohy.Nyní když vyvolají válku,je to poslední na této planetě!Vy vůbec nevíte o čem píšete neboť v hlavě máte guláš a ne mozek.Hledejte informace na nečeských stránkách,tyto vlastní fašisté!!!Dnes nevyvíjíme a nevyrábíme NIC! NIC! A potraviny, převážně,,šmejd" dovážíme!BYLI JSME VELMI SCHOPNÝ NÁROD,

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (25)
Vaše doporučení:
přečíst (22) 08.02.18 20:16  jarda  (182462)

ČNB co z nás udělala žebráky ?

Vaše argumenty mají váhu a relevanci asi takovou, jakou mívaly kdysi projevy generálního tajemníka KSČ na sjezdech. Ještě jste zapomněl v tom výčtu "úspěchů socialistické výstavby" oznámit celkový počet tun tehdy vyrobené oceli a to, že zemědělci opět díky usilovné práci pokosili obilí ještě před nástupem mrazů, za což zaslouží dík. Jestli někdo dnes vyvolává války, tak se podívejte na Ukrajinu, kdo to tam všechno vyvolal . Jste trapný pozůstatek minulosti. Pokud jde o USA a tu vaši "bídu", tak si schválně zjistěte výši minimální mzdy v USA a jako bývalý soudruh a zřejmě i současný, z toho padnete na zadek. Jediný, kdo by v USA třel bídu z nouzí by byli takoví jako vy, kteří nic neuměli a řídili stát do propasti.

Dosavadní doporučení: přečíst (22)
Vaše doporučení:
přečíst (26) 05.02.18 16:08  Úvěrář  (130959)

ČNB co z nás udělala žebráky ?

Tahle diskuze je poněkud emocionální, takže se zapomíná na některá fakta...

Bili jsme my nebo náš průmysl opavdu tak skvělí? Nemyslím. Ta odvětví, která byla schpna něco vyprodukovat, to zvládala jen na základě podpory ÚV. Celé se to provalilo po revoluci, kdy management, který v drtivé ětšině dostal další šanci v privatizaci, ukázal své schpnosti a mnoho podniků vytuneloval nebo nechal zbankrotovat. Zkrátka doba se změnila a lidé zvyklí na příkazy shora nebili najednou schopní uspět v celosvětové nebo jen evropské konkurenci. Žádná škola je to nenaučila.

Samozřejmě to dřív vypadalo, že jsme nejlepší na světě, protože nám dostupné informace byly značně filtrované. A už i v té době si většina lidí tajně přála zboží z Tuzexu, protože bylo lepší, než to domácí, na co si museli vystát frontu nebo dát úplatek, pokud na to měli žaludek.

To, že privatizace proběhla tak, jak proběhla, bych tponechal bez hodnocení, ale vpravdě zůstalo jen pár podniků, které se udržely a některé jen díky zahraničnímu managementu.

V podstatě vidíme, kam nás dovedl Sovětský Svaz, náš vzor a z příspěvků zde je vidět jen, že tato ideologie je zde stále zakořeněná a mnoho lidí touží po pevné ruce jen za tu cenu, že se nemusí o nic starat a vyžít jako dříve. Opravdu byste chtěli vrátit dřívější režim, kde někteří měli vše dovoleno a běda, když se někomu mimo tuto skupinu něco povedlo? Kam to dotahlo to slavné SSSR nebo Rusko, které má všechny zdroje k dispozici? 

Netvrdím, že teď je na tom náš průmysl dobře, ale to nebyl ani dřív. Dejte lidem svobodu a jednoduchá pravidla, která budou všichni dodržovat, zbytek se dostaví.

Dosavadní doporučení: přečíst (26)
Vaše doporučení:
přečíst (23) 15.01.18 18:20  Brouk Pytlík znalec všeho  (184783)

ČNB co z nás udělala žebráky ?

Přestože SBČS měla několik desítek tun zlata, možná dokonce více než 100 tun, tak je to řádově mnohem méně než hodnota dnešních devizových rezerv ČNB.Za ty peníze či dluhopisy není problém okamžitě koupit zlato, ale ono skladování zlata přináší náklady. Skladování akcií a dluhopisů přínáší nárok na výnos.....Představa, že teď najednou se začne ropa prodávat za čínskou měnu je směšná, skoro jako nakupvat "zlatem podložené" Kčs v Tuzexu. Dolary lze také okamžitě směnit za zlato, pro prodejce ropy bude rozhodující,kdo dá víc zlata, nebude důležité, zda to "zlato" je ve formě dolaru, eura či čínské měny. Málokterý prodejce ropy si poveze domu truhlu zlata.

Dosavadní doporučení: přečíst (23)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (42) 25.12.17 20:56  jarda  (182462)

Reklamní kecy kecy kecy

Kolik roků už čteme, že produkce stříbra nebude stačit, protože je to průmyslový kov a bude ho potřeba satále více. A stříbro spadlo až na 15 USD. Podobně zlato. Kde je těch 1900 USD za unci jako před lety? Na 1200 USD a je rádo, že se tam drží. Spoléhat na to, že o hodnotě "bezcených papírků", čímž měl autor na mysli zejména UDS, budou rozhodovat nějaké ekonomicky mnohem méně významné země než je USA a EU, jsou zcestné. Pamatuji si, jak už v začátku krize na Ukrajině začali placení proruští trotlové bájit o nějakých svatojiřských zlatých rublech a jiných podobných nesmyslech, které položí USD. Léta běží a ono nic. Jen spadla cena ropy, protože těžba v USA je prakticky, i pomocí těžby z břidlic, pro USA soběstačná. Až bude mít Rusko a Čína takový HDP na obyvatele jako USA a vyspělé země EU, tak ať se autor vrátí k tomuto tématu. V příštích letech to ale rozhodně nebude. Autorovi jde jen o jediné, aby se lidé ustrašeně skoupili zásoby zlata v obchodech. Takže reklamní bláboly. Ale těší mne, že asi přece jen už spadáme na západ, protože východní země prý skupují zlato a my jsme ho naopak zčasti zbavili. Bravo ! Konečně už nejsme "VÝCHOD".

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (42)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (27) 05.01.18 15:47  jarda  (182462)

Reklamní kecy kecy kecy

Všimněte si všichni, kolik bývalých komoušů a dnes rusákama placených agentů, tady přispívá. Pod každým kritickým článkem týkajícím se minulosti, je  označení nečíst a to ve velkém počtu. Jenže páni proruští soudruzi, kteří u nás vedete nepřátelskou propagandu, my na vaše názory dnes už kašleme a víme, že si to lidi stejně přečtou.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (27)
Vaše doporučení:
přečíst (17) 03.03.18 12:11  Digin  (191993)

Reklamní kecy kecy kecy

určitě přečíst xD

 

P.S ,nejhorśí je,že voni tomu fakt věří,ISIS je proti komunistum jen slabej odvar...

Dosavadní doporučení: přečíst (17)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (33) 22.12.17 11:57  Maria  maria.cuzazavinacseznam.cz  (190596)

Pane Petruško vraťte diplom

Vážený pane Petruško, vraťte diplom! Pokud "tvoříte" takovéto analýzy pro Vašeho zaměstnavatele, pak je mi ho upřímně líto. 

Viděl jste ukazatele ruské ekonomiky za poslední dobu? Nebo Rusko navštívil a viděl stav reálného sektoru? A to má ohrozit dolar?

Je tristní, že takovýto "výplod" někdo publikuje. Je to tak na 4- na střední škole.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (33)
Vaše doporučení:


Diskuze Rusko a Čína, skutečný zlatý standard – reálný konec dolarové dominance, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Rusko a Čína, skutečný zlatý standard – reálný konec dolarové dominance

Rusko a Čína, skutečný zlatý standard – reálný konec dolarové dominance - zdrojová stránka k tématu diskuze Rusko a Čína, skutečný zlatý standard – reálný konec dolarové dominance.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Rusko a Čína, skutečný zlatý standard – reálný konec dolarové dominance e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Rusko a Čína, skutečný zlatý standard – reálný konec dolarové dominance.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  678.00  +1.19% 
 ČEZ  914.00  -0.76% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 163.00  +2.11% 
 GEN DIGITAL  560.00  0.00% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KOFOLA CS  282.00  -0.70% 
 KOMERČNÍ BANKA  784.50  -0.19% 
 MONETA MONEY BANK  96.10  -0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 900.00  -0.27% 
 PHOTON ENERGY  44.80  +0.45% 
 PILULKA LÉKÁRNY  177.00  0.00% 
 PRIMOCO UAV SE  800.00  -1.23% 
 VIG  774.00  +0.52% 
Komodity online
 Ropa 83.92 USD 17.05   
 Zlato 2415.48 USD 17.05   
 Stříbro 31.50 USD 17.05   
 Káva 205.83 USD 17.05   
 Cukr 18.11 USD 17.05   
 Bavlna 75.96 USD 17.05   

?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.