Vláda spolu s ČNB navrhují 6měsíční přerušení splácení všech úvěrů - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 5 (5)
 
přečíst (2) 30.03.20 15:46  om  (207685)

Schillerová chce očividně zachránit AirBnb byznys

Navržená opatření jsou nápadně výhodná pro investory do nájemních bytů včetně AirBnb:

1 - zrušení daňového zvýhodnění při hypo do vlastního bydlení se dotkne jen chudáků, kteří hypotékou řeší vlastní bytovou potřebu.

2 - zrušení daně z nabytí pomůže víc těm, kteří často nakupují a prodávají a míň těm, kteří koupí jednu či dvě nemovitosti za život pro vlastní bydlení.

3 - plošné odklady splátek zejména uleví AirBnb investorům, kteří teď mají příjmy na nule. Ty byty teď budou moci zůstat prázné několik měsíců a majitelé nebudou nuceni je prodávat. Až se vrátí turisté, vrátí se i zisky. Z lidí splácejících vlastní bydlení tato úleva dnes ve skutečnosti zajímá jen velmi malou část.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 30.03.20 12:50  Matrin  (209640)

Odklad splátek

Každá mince má dvě strany. Na jedné straně klienti bank a leasingových společností, na druhé straně poskytovatelé úvěrů a leasingů. Chceme-li donutit finanční sektor, aby odložil splátky na dobu půl roku, musí to být regulativním zásahem autority, tj. státu, přeneseně i ČNB. ČNB jako regulátor trhu hlídá úvěryschopnost klientů, především těch, které zasahuje zákon o spotřebitelském úvěru.Stát nyní říká: "Odložme klientům (i firemním) na půl roku splátky". Náklady ponese finanční sektor. Do jaké míry ho to může ohrozit?Finanční sektor, především banky, ale spravuje finanční aktiva nás všech (občanů, firem, obcí a měst). Před časem se uvažovalo o zavedení sektorové daně na banky. Dnes bude stát rád, pokud banky budou za podpory státní garance u ČMRZB půjčovat bezúročně peníze v rámci programu COVID 3,4, …Musíme si ale říct, že banky za svoje dříve zapůjčené zdroje musí platit na mezibankovním trhu nějaký úrok, ten je sjednán v době, která odpovídá mnohem vyšší sazbě PRIBOR, než té aktuální. ČNB sama říká, že byl překročen inflační cíl, což potvrzuje ČSÚ. To znamená, že poskytovatelé musí získat zpět náklad minimálně ve výši PRIBORu z doby, kdy si půjčili, spíše nad úrovní inflace, a to se nebavíme o provozních nákladech poskytovetelů. Pokud si banky nepůjčují na mezibankovním trhu, pak musí využívat vkladů svých klientů na účtech, které jsou úročené (tzn. že platí klientům za uložené peníze úrok). Na saturovaném trhu se ruší postupně různé bankovní poplatky, tudíž se postupně výnosy bank na příjmové straně snižují. Na nákladové straně se začíná projevovat narůstající delikvence klientů, kteří (ať nefiremní či firemní zákazníci) přicházejí o své příjmy a přestávají řádně splácet. Potom se ptám, co bude stát dělat, pokud svými opatřeními naruší stabilitu finančního systému? Neohrozí uložené peníze nás všech? Dojde k monetárnímu uvolňování (bude tisknout nové peníze) a znehodnotí tak peníze nás všech? Zvýší daně?Rozumnou střední cestou je odklad splátek, ovšem s nepřerušeným splácením úroků. Tím zachováme finančnímu sektoru jistou stabilitu ceny peněz, byť se mu zvýší provozní náklady a omezí cash-flow.Dnes populární či populistická opatření vypadají dobře před voliči, ale obstojí za několik let? Musíme si uvědomit, že dnes kvapem přijatá opatření znamenají budoucí dopady, náklady nás všech, které jako společnost poneseme v budoucích letech.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 30.03.20 14:02  Jasu  jansulazavinacseznam.cz  (209645)

Odklad splátek

Nemohu než souhlasit, nechat platit alespoň úrok také přispěje k uvědomění dlužníků, že jimi stále jsou. Kromě ekonomického efektu by to mělo i význam morální a psychologický.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 31.03.20 09:27  Ex  (197178)

Odklad splátek

Chtělo by to udělat tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Ano, ať dlužníci splácejí alespoň úroky a pokud na to nemají tak ať jim na ně půjčí stát. Proč by měl finanční sektor jen nést ztráty podniků když sám bude mít dost problémů s ostatní činnosti a stát jen deklarovat pomoc a pak ji hodit ostatním na krk. Nakonec nikdo vyrábět nezakázal, stopstav je jen na stravovací služby a kulturu. Vše ostatní se už pomalu rozebíhá. To že nejede automobilový průmysl jen vyhladoví poptávku a vše je možné ještě do konce roku dohonit.  prostě se dovolené přesunou a nebo rozloží. Chřipka a různé virozy jsou tady každý rok, z Číny jsme přivezli nejen virus ale i testování. Bez něho jsou ty 3000 nakažených jen pakatel. Pochybuji že by úmrtnost byla mnohem vyšší, proč ? My máme štěstí že se jedná už o několikátou vlnu koronaviru a máme poměrně silnou kolektívní imunitu. Nebýt testování tak o té azisjské rýmě většina lidí ani nepřemýšlí.  Máme možnost srovnání s Běloruskem. Pokud se ukáže že tam to prošlo bez větších ztrát měli bychom se naší vládě v příštích volbách poděkovat.

 

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 30.03.20 10:24  Jasu  jansulazavinacseznam.cz  (209622)

Nechte rozhodnout dlužníky

Myslím,že by stačilo  zastavit splácení na žádost dlužníka bez odůvodnění. Ti co chtějí platit dále ať mohou.  

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:


Diskuze Vláda spolu s ČNB navrhují 6měsíční přerušení splácení všech úvěrů, další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Vláda spolu s ČNB navrhují 6měsíční přerušení splácení všech úvěrů

Vláda spolu s ČNB navrhují 6měsíční přerušení splácení všech úvěrů - zdrojová stránka k tématu diskuze Vláda spolu s ČNB navrhují 6měsíční přerušení splácení všech úvěrů.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Vláda spolu s ČNB navrhují 6měsíční přerušení splácení všech úvěrů e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Vláda spolu s ČNB navrhují 6měsíční přerušení splácení všech úvěrů.

 Burza Prime 16:28 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  677.00  +0.45% 
 ČEZ  880.00  +0.34% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 104.00  +0.73% 
 GEN DIGITAL  570.00  +0.89% 
 GEVORKYAN  258.00  +1.57% 
 KOFOLA CS  304.00  +1.33% 
 KOMERČNÍ BANKA  782.50  +1.56% 
 MONETA MONEY BANK  102.20  +2.51% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 280.00  +0.13% 
 PHOTON ENERGY  43.00  -0.69% 
 PILULKA LÉKÁRNY  128.50  +2.80% 
 PRIMOCO UAV SE  935.00  +2.19% 
 VIG  757.00  +2.85% 
Komodity online
 Ropa 84.94 USD 28.06   
 Zlato 2323.94 USD 28.06   
 Stříbro 29.09 USD 28.06   
 Káva 227.58 USD 28.06   
 Cukr 20.31 USD 28.06   
 Bavlna 72.70 USD 28.06   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.