Peter Schiff: Cena Bitcoinu se zhroutí, cena zlata poroste - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 12 (12)
 
určitě přečíst (4) 14.04.20 16:21  Přemek  (205935)

Vnitřní hodnota

Vnitřní hodnota měny je dána tím, čímhttps://www.youtube.com/watch?time_continue=456&v=0__BdH8rflE&feature=emb_logo je kryta, tedy hodnotou měnového kovu, z nichž jsou vyrobeny mince a souhrnnou hodnotou těch aktiv, jež jsou za měnu bez vlastní hodnoty (papírová hotovost a zejména veškerá elektronická bezhotovost) nikoli poptávány, ale nakoupeny (měna tak plní svou transakční funkci).

Peter Schiff si dobře výše uvedené uvědomuje a ví, že nejen kryptoměny, ale i USD a jiné národní měny, které se nadkriticky rozmnožily pomocí QE, trpí zásadním a rostoucím nedostatkem vnitřní hodnoty. To vše by měli ctění tradeři vědět a respektovat, pokud nechtějí skákat z oken vysokopodlažních budov či z mostů.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 14.04.20 09:26  Jan Novák  (210280)

Víra

..věřit v Bitcoin je jako věřit v boha. Nikdo ho nikdy neviděl, nikdo si na něj nemůže sáhnout, ale přesto v něj a jeho moc a sílu spousta lidí věří..

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 14.04.20 21:48  Barák  (208726)

Víra

Co jiného má Peter Schiff říkat, když sedí na kilech drahých kovů.

Pravda je, že klasické výpočty ceny na Bitcoin neplatí, ale jeho hodnota přesto mnohonásobně předčila veškerá očekávání klasických obchodníků.

Dokud vlastnictví Bitcoinů je nedotknutelné, tak má místo na trhu, když mu tímto tradiční úschovy hodnot nemůžou konkurovat.

Bitcoin selhal, jak globální měna na placení drobného nákupu, ale nakonec to není ta největší vlastnost, kteá tvoří jeho hodnotu.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 14.04.20 22:45  3 14ranha  (210196)

Víra

Směšujete dohromady hodnotu a cenu. Cena tulipánů v holandsku byla kdysi krátký čas astronomická. Hodnota tulipánů ale dlouhodobě je poněkud jiná (je to prostě jen blbá okrasná kytka).

Bitcoin (blockchain) je asi dobrý na decentralizované (anonymní) transakce, ale kolísání ceny a nutnost nějaké znalosti informatiky odradí 99% zájemců. Když kurz roste hrozí ztráta obchodníkům, když kurz klesá hrozí ztráta zákazníkům.

Nakonec je tady velmi silné podezření (viz. ostatní diskutující zde) že decentralizace je z velké části iluzorní, protože existují velcí, možná i majoritní vlastníci (zakladatelé těžby, velké klasické banky atd.)

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 14.04.20 01:30  Jarda V.  (210276)

Bitcoin

Já jsem Bitcoinu fandil, ale vývoj poslední doby mě trochu zklamal. Objevila se spousta finančních expertů, kteří jsou velmi mladí a jsou technologicky orientovaní a ta myšlenka bitcoinu je zaujala. A ten koncept má něco do sebe. Jen se obávám, že chtějí změnu a revoluci tak moc, že to až hraní s náboženským fanatizmem. A pak tu jsou lidi, kteří v tom mají velkou část úspor a doufají, že pohádkově zbohatnou a tlačí svoji propagandu všemi směry, aby se tak stalo.

Dřív jsem si mohl přečíst noviny a viděl jsem že cena bitcoinu podle toho reaguje. Dnes ta cena něco dělá a nikdo není schopen řící co to dělá a proč se to děje. A pokud cena něčeho nemá fundamentální vysvětlení, tak ve mě vzbuzuje značnou nedůvěru. Takže si můžu přečíst tak akorát technickou analýzu, což je asi jako sledovat sportovní komentátory u hokeje viz Kryptomagazín.

Další nepříjemná věc je, že se začíná používat především na podvody a nelegální aktivity zatímco placení za běžné produkty a služby se moc často neděje. Proto možná mají tendenci to srovnávat se zlatem, protože se bude využívat spíše jako uchovatel hodnoty, ale úplně se nezdá, že cena koreluje a navíc má větší volatilitu. resp. měl. Myslím, že zatím je moc brzy na to hovořit o bitcoinu jako o digitálním zlatě. Počkal bych s tím tak sto let a pak se uvidí.

Zlato se dá vyrobit urychlovači částit. Možná najdeme cenově efektivní proces produkující neradioaktivní zlato. Možná těžba asteroidů bude velmi výhodná. Anebo možná postavíme kvantový počítač, který překoná všechny algoritmy současných kryptoměn. Už nyní jsou 30 let staré šifry naprostým bezpečnostním hazardem. 

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 14.04.20 13:16  Karel  (210292)

Bitcoin

Vidím to velmi podobně. Po dvou letech aktivního (lehce přes 500 operací) obchodování kryptoměn jsem v plusu 40% a přesto od toho jdu pryč. Proč? Je to totiž víc čistá spekulace říznutá gamblingem než nějaké investování. Vzpomínám na svoje začátky jak jsem s nadšením obchodoval, hltal nové informace, technické analýzy, snažil se odhadnout směr a trend, byl vzhůru uprostřed noci abyhc byl aktivní v asijských ranních hodinách...atd. A vcelku se dařilo obchodovat přesto že celkový trend byl negativní. Pak přišly první nečekané a vemi ostré pády a s nimi i vystřízlivění. Nicméně stále tu hru šlo hrát, protože tenkrát ještě obchodovali lidi a ti se rozhodovali emotivně a tudíž většinou předvídatelně. Tu a tam nějaká whale do toho "hodila vidle" a nakrátko to zmanipuovala, ale jinak v podstatě vše OK. Nyní je situace jiná. Burzy jsou zahlceny obchodovacími roboty, kteří během sekund dokáží během napáchat děsnou paseku. Otázka je, kdo ty boty řídí a kolik takových "botů" má nějaká zadní vrátka, aby byli v případě potřeby ovladatelní. Whales začali bezostyšně manipulovat trhem kdy se jim zamane. Důležité informace které se týkají technologie blockchainu a které by měli krypto nakopnout trh často ignoruje, zatímco jiné zcela bezvýznamné výkřiky do tmy např od politiků s trhem značně mávají a vzbuzují emoce. Klasické chování známé např. z akciových trhů, je zde aplikovatelné jen velmi omezeně. To je důvod prož mraky technických analýz "rádobyodborníků" prostě nevychází a nebo je už raději tak obecně aby se to zpětně dalo komentovat "já to říkal" bez ohledu na to jak se trh vyvíjí. V současnosti je to vlastně taková ruleta (pokud nevlastníce desetitisíce BTC, to pak jste ten kdo může ovlivnit). Což ovšem neznamená že se na tom nedají vydělat velké peníze... ale tohle není pro každého a s investicí to nemá společné skoro nic. 

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 14.04.20 21:55  Barák  (208726)

Bitcoin

Smysl Bitcoinu není mít další instrument na daytrading.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 14.04.20 22:20  Jarda V.  (210276)

Bitcoin

Lidi hledali smysl Bitcoinu posledních pár let a vystřídala celá řada interpretací toho co Bitcoin je a bude. Nejdříve to mělo nahradit centrální banky a klasické peníze a dát to lidem svobodu. Ale pak se ukázalo, že na běžné používání je to příliš volatilní a transakční poplatky příliš vysoké. Takže lidi na tu volatilitu začali spekulovat stal se z toho investiční nástroj. Vzhledem k omezenému množství a nepraktičnosti pro běžné transakce to lidi začali vnímat jako nedotknutelný uchovatel hodnoty na delší časy a srovnávat to se zlatem. Také kvůli obecnějšímu povědomí a nedotknutelnost to začal používat černý trh a ... všeho druhu. Myslím, že hledání smyslu bitcoinu resp. jeho PR ještě nemusí být úplně ukonce, ale pokud se to bude používat výhradně pro kriminální aktivity tak to bude problém.

Osobně nyní zvažuji uložit nějaké svoje peníze do bitcoinu, protože to co přijde na podzim nebo v zimě bude nejspíše masakr. Ale vidím to tak na 10-5% svých úspor a pokud všechny bitcoiny ztratí hodnotu nebude to pro mě problém.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 15.04.20 09:35  Jan Ovečka  (209714)

Bitcoin

Co přijde na podzim nebo v zimě? 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 15.04.20 09:42  Jarda V.  (210276)

Bitcoin

Domnívám se, že lidi budou muset splácet odložené splátky, které jim nikdo nepromine a díky tomu přestanou být solventní. V USA 16 milionu lidí bez práce za 3 týdny. Hypotéky hojně zastoupené za přemrštěné ceny. Milionony korun za osobu na studenské půjky pro trh, kde nebude dostatek práce. Nesplácené nájmy atd. Zároveň hypotéky jsou přeprodávany investčním bankám ve velkým balíku a ty se pak prodávají dál investčním fondům např. jako důchodové pojištění (401k). Zároveň Fed přidal do oběhu triliony dolarů a akcie se začali chovat iracionálně.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 15.04.20 16:40  3 14ranha  z04083zavinacseznam.cz  (148472)

Bitcoin

Se zhoršením počasí přijde v některých zemích druhá vlna koronaviru (pokud vůbec se globálně podaří zkrotit tuto první). Sice už bude větší naděje na alespoň experimentální použití prvních vakcín, ale tou dobou vyprší dočasná finanční řešení (odklad splátek atd.) hospodářského propadu a i úplně posledním investorům dojde že svět je zralý na globální oddlužovací kůru.

Buď nastane panika (a otevřené bankroty), nebo naopak velmi tvrdá centralizace (zestátňování) spojená s otevřeným tiskem peněz a devalvací státních měn (úspor) - to samozřejmě v řadě zemí skončí hyperinflací (ztráta důvěry v měnu).

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (7) 14.04.20 00:48  Venca  (210274)

Jo jo

Pokud chcete opravdu prodělat, tak věřte těmto odborníkům. 

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (7)
Vaše doporučení:


Diskuze Peter Schiff: Cena Bitcoinu se zhroutí, cena zlata poroste, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Peter Schiff: Cena Bitcoinu se zhroutí, cena zlata poroste

Peter Schiff: Cena Bitcoinu se zhroutí, cena zlata poroste - zdrojová stránka k tématu diskuze Peter Schiff: Cena Bitcoinu se zhroutí, cena zlata poroste.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Peter Schiff: Cena Bitcoinu se zhroutí, cena zlata poroste e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Peter Schiff: Cena Bitcoinu se zhroutí, cena zlata poroste.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  670.00  +0.15% 
 ČEZ  933.50  +0.16% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 089.00  -0.18% 
 GEN DIGITAL  555.00  -0.89% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KOFOLA CS  302.00  +0.33% 
 KOMERČNÍ BANKA  776.00  +0.78% 
 MONETA MONEY BANK  99.50  +1.12% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 420.00  +0.92% 
 PHOTON ENERGY  43.95  +0.80% 
 PILULKA LÉKÁRNY  125.00  -8.76% 
 PRIMOCO UAV SE  910.00  +0.55% 
 VIG  726.00  -0.82% 
Komodity online
 Ropa 84.17 USD 25.06   
 Zlato 2319.18 USD 25.06   
 Stříbro 28.87 USD 25.06   
 Káva 229.78 USD 25.06   
 Cukr 19.54 USD 25.06   
 Bavlna 75.06 USD 25.06   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.