Babiš s Hamáčkem zdůvodňují mimořádný příspěvek důchodcům „vyšší důchodcovskou inflací“. To je ale mimo, na tu už myslí řádná valorizace - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 14 (14)
 
určitě přečíst (4) 01.09.20 07:28  MilPro  (213084)

Je mi 60 a mám za sebou už 40 let práce jako elektrikář v terénu

Nebýt podobných předvolebních úplatků * z minulosti, na které teď všichni musíme státu dodat odvody, byl bych už v důchodu také. Samozřejmě vím celkem přesně kolik mi důchod za 4 a 1/2 roku vyměří. Samozřejmě seniorům lepší podmínky přeju. Ale s dluhem, kteří tihle PARCHANTI letos vytvořili pod záminkou pandemie se budou důchody brzo počítat jinak a rozhodně to nebude lepší. 

 

*nejen důchodcům ale i zaměstnancům státní správy - to jsou také voliči těch, co jim zajistil placený pelech v kanceláři úřadů

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (7) 31.08.20 20:58  FMach  fmachzavinacemail.cz  (214195)

Věčně živená závist ?

Jistě je tomu tak, opozici to nahrává a ovce se chytají. Ty ovce si neuvědomují , že jednou budou taky důchodci.

Vysvětlím, naše důchody byli do roku 2014 jedni z nejnižších v celé Evropě a přitom naše ekonomika byla nad průměrem EU a platy na tom byli stejně. Dále na západ a jih od nás mají důchody až 2,5 x vyšší než naše v porovnání s platy v dané zemi. Číselně je ten rozdíl ještě mnohem horší až 7,5 x máme nižší důchody po přepočtu k platům a samozřejmě jsou to  velké rozdíly a po 25 letech v EU kde jsme si všichni rovni a kde nás , jak tvrdí západní země , silně podporují jsme na tom  v porovnání se startem v podstatě stejně a u některých zemí  ještě hůře. Tak kde se stala chyba ? Za 30 let jsme nebyli schopni se západu vyrovnat a dluhy raoidně rostou, mám na mysli ty dluhy k EU a jejich dotace. Rozdíl mezi dotacemi a tím co si od nás západní země odvezou je velký. Takže se naskýtá otázka, Potřebujeme vůbec dotace, nebo jen stačí nastavit , aby zahraniční firmy museli zisk u nás získaný tak z 80% u nás investovat ? Potom bychom byli mnohem bohatší než jsme nyní a navíc bychom nebyli vůbec vůči EU zadluženi a tím by nás nemahla EU vydírat . Jen na potravinách  a dalšícm nás okrádají o miliardy, zničili nám zemědělství řadu firem zlikvidovali a to nemluvím, že my občané jsme otroky v jejich firmách za mizerný peníz a to jsme si všichni rovni. 

K důchodm, toto co jsem napsal silně ovlivňuje i státní rozpočet, dále máme jednu z nejdražších vlád v Evropě jen na ministertsvech pracuje a my je platíme až 50 % lidí co by tam vůbec nemuseli být a bylo by na důchody. Páni "nezávislí" novináři co takhle toto zveřejnit  a hledat  co nás to stojí. V roce 1989 byl důchod ve váýši 67 % ze mzudy a v roce 2014 jen 39 % a ANO a Babiš jen napravují okráídání důchodců co udělali ODS, KDU, TOP09 spolu s ČSSD. V Rakousku je to až 85% dle profesí v Německu 62% samozřejmě z jejich platů. Takže i ten nejchudší důchodce co pracoval celý život je v porovnání s tím našim doslova boháč má důchod několikrát vyšší. Mohl bych takhle dál pokračovat , třeba o spotzřebním koši důchodců a ostatních, kde tenrozdíl je ještě mnohem vyšší atd.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (4) 01.09.20 10:53  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (214190)

Věčně živená závist ?

Pane Mach,

tato diskuse není o závisti. Váš příspěvek je plný lží. Stačí si jen trochu pogooglit informace.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/mzdy-v-cr-rostou-rychleji-nez-v-eu-jsou-na-43-procentech-prumeru/1898604

Cituji z toho článku: "Mzdy v Česku dlouhodobě rostou rychleji než v Evropské unii. Česká republika byla v roce 2019 se mzdami na 43 procentech celkového průměru EU, zatímco v roce 2014 to bylo jen 35 procent." To je celkem v příkrém rozporu s vaším tvrzením "naše důchody byli do roku 2014 jedni z nejnižších v celé Evropě a přitom naše ekonomika byla nad průměrem EU a platy na tom byli stejně."

Naše platy ještě zdaleka nedosáhly ani poloviny průměru EU. Momentálně jsou jen 43 % průměru EU. Je ale vidět, že se situace u nás postupně zlepšuje. Za 5 let jsme se dostali z 35 % na 43 %. Reálné důchody také neustále rostou. Ale neměly by růst na dluh, jak to momentálně dělá tato vláda.

A také byste měl zanadávat na bývalé vedení ČNB. Umělým oslabením koruny a držením kurzového závazku i tehdy, kdy do koruny tekly stamiliardy spekulativního kapitálu ze zahraničí, nás všechny dlouhodobě poškodili. Koruna mohla být dnes na kurzu 23 Kč/EUR nebo možná i lépe a naše platy přepočtené na Euro mohly být už podstatně vyšší. Tím, že nám uměle oslabili korunu, podpořili vývozce, ale nás všecky citelně ožebračili.

Komunistický režim byl více rovnostářský, což se vám zřejmě líbí. Ale uvědomte si, že kdyby komunisti vládli ještě pár let, tak jsme dnes ekonomicky na úrovni Ukrajiny nebo Rumunska. Vygooglete si, jaký byste měl důchod v těchto zemích a buďte rád za to, co máte nyní.

Každý zodpovědný občan, který myslí na své potomstvo, by si měl uvědomit, že toto nezodpovědné rozhazování a uplácení voličů jednou zaplatíme my všichni a naše děti a děti našich dětí... Zadlužování budoucích generací pro pár hlasů je opravdu nechutné. Ale oranžády nic jiného neumí. Doufám, že v příštích volbách dostanou pod 5 %...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (12) 30.08.20 19:57  mydlisko  (214163)

Všechno je trochu jinak

On velemoudrý pan ekonom zapomněl na jednu podstatnou věc. Každá valorizace probíhá minimálně s ročním zpožděním. Což je sice logické (z nějakých dat se vyjít musí), ale pro pana Kovandu je to novum. Ono nikdo důchodci neodloží jeho "mandatorní" výdaje s tím, že je zaplatí až bude mít valorizovaný důchod. Už vám to došlo?

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (12)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 30.08.20 20:27  Vlk  (213925)

Všechno je trochu jinak

To už je jedno, pro důchodce by byla výhra, kdyby se od ledna zvýšila valorizace, rozhodně lepší než v prosinci vyplatit dárek, který navíc musí projít parlamentem a senátem. Takže nic není jisté. Jediné, co je jisté, že valorizace za posledních dvou vlád neprobíhala valorizace tak jak měla a proto se důchody propadly.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (6) 31.08.20 06:38  victor  (179740)

Všechno je trochu jinak

Však ona se zvýší od ledna ta valorizace a slibují,že nad zákoný rámec,který nyní činí 860 Kč.A slibují,že dokonce v průměru kolem 1 200 Kč,ale ještě to není jisté.Ovšem,neustále se hovoří o postupném narovnávání důchodů,ale zase to bude jak minule,že ti co je mají menší,tak dostanou přidáno méně,než ti co je mají vyšší.Tak to se logicky nevyrovná nikdy.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (6)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 31.08.20 14:41  mydlisko  (214163)

Všechno je trochu jinak

A fakt si myslíte, že si zasloužíme rovné nebo lépe řečeno rovnostářské důchody, když každý z nás vydělal jiné peníze a ani odpracovaný počet let není už všech stejný?

Apropos zrušení superhrubé mzdy, tam je situace obdobná. U nižších příjmů má být daň z příjmu o 5,1% nižší než ta stávající. Takže při hrubé mzdě 20000Kč vám zůstane navíc 1020 Kč, při mzdě 80000 vám zůstane o 4080 Kč víc.

Důchod se skládá ze dvou částek: z pevné, která je pro všechny stejná a z procentní, která zohledňuje příjmy a délku zaměstnání. A záleží na vládě, o kolik se rozhodne zvýšit tu fixní částku a o kolik tu procentní.

Průměrnému zvýšení o 1200 moc nevěřím, ale pokud ano, zlobit se nebudu. Hloupý kdo dává...

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (2) 31.08.20 18:58  Victor z Ovieda  victor.jurazavinacseznam.cz  (214189)

Všechno je trochu jinak

No,právě ti co mají vysoké důchody,tak seděli většinou v kancelářích,takže kolem práce ani nešli,protože ani nebyli v práci,ale v zaměstnání,což je rozdíl.A ti co skutečně makali až dřeli,odcházejí do důchodu mnohdy s podlomeným zdravím,kteří toho důchodu též také dlouho neužijí,tak mají důchody nízké.Protože tak se u nás platí.Robotníci mají nízké mzdy a lemplové v kancelářích vysolé a přitom ti pracovníci ve výrobě mají o dané práci více povědomí,než lemplové v kancelářích.Nemyslím nějaké specialisty,ale obyčejné THP pracovníky,co slezou z kanclu na dílnu mezi "lůzu" jednou za směnu,rozdají blbé rozumy a jdou zase chlastat kafe a kolikrát i něco ostřejšího.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (2)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 31.08.20 18:57  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (214190)

Všechno je trochu jinak

To je tragédie. Zdá se, že tu nikdo neumí používat fakta ale jenom demagogii a manipulaci. Tedy pokud letošní zákonná valorizace je podle Viktora 860 Kč a průměrný důchod 14 397 Kč, pak jen zákonná valorizace činí procentuálně 5,97 %, tedy téměř 6 %. Důchodcovská inflace je letos 3,8 %, takže reálně důchody vzrostou o 2,2 %. Nechápu, proč tu kvílíte, když dostáváte přidáno celkem slušně nad inflaci.

Kolik myslíte, že jsem dostal přidáno v zaměstnání já? Loni 2 % a letos zaměstnavatel rozhodnutí odložil na konec roku, až se trochu ukáže jak hluboká tato krize bude. Pravděpodobně nám oznámí, že je bohužel krize, takže si přidávání nemůže dovolit, nebo přidá zase max. 2 %. Pokud dostaneme aspoň o inflaci, tedy 3,4 %, budeme skákat radostí. Ale je to dosti nepravděpodobné...

Každý zodpovědný občan by si měl uvědomit, že toto nezodpovědné rozhazování a uplácení voličů jednou zaplatíme my mladší a naše děti. Jakým právem mocipáni zadlužují budoucí generace???

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (10) 30.08.20 19:20  victor  (179740)

Babiš s Hamáčkem zdůvodňují mimořádný příspěvek důchodcům „vyšší důchodcovskou i

Co to je za blbé žvásty?Kdyby na to myslela řádná valorizace,tak by ta valorizace musela být těch pět tisíc měsíčně a ne jednorázově.Musíme si též uvědomit,že kupní síla důchodců i po přidávání nad zákoný rámec valorizace neustále klesá (důchody klesají).Za Komoušů byl důchod 64% k průměrné mzdě ze které se to odvozuje a nyní činí důchod 38% k průměrné mzdě a každý rok se snižuje!!!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (2) 31.08.20 12:45  Jose  josezavinacbose.cy  (196115)

Babiš s Hamáčkem zdůvodňují mimořádný příspěvek důchodcům „vyšší důchodcovskou i

5000 měsíčně? kdo to zaplatí?

A kdo zaplatí nám, kdož jdeme do důchodu za 10 nebo 20 let?

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 31.08.20 18:30  Victor z Ovieda  victor.jurazavinacseznam.cz  (214189)

Babiš s Hamáčkem zdůvodňují mimořádný příspěvek důchodcům „vyšší důchodcovskou i

Těch 5000 Kč měsíčně je samozřejmě těžká nadsázka.A kdo zaplatí důchod vám?No ti co budou za oněch deset dvacet let ekonomicky aktivní.Vlády brečí,že se nerodí děti,kteréžto budou později financovat důchody,ale že k tomu nejsou vytvořeny podmínky už nevidí.Dneska mít dítě je luxus,neboť je to drahé jak Volvo a později,až jde na střední a potom vysokou školu,tak jak Ferari.A proto je potřeba volit ty strany,které podporují rodiny s dětmi,což samozřejmě nejsou ty pravicové v četně ANO.Pravicové strany podporují jen podnikatele a na řadové občany kálí.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 30.08.20 20:16  Vlk  (213925)

Babiš s Hamáčkem zdůvodňují mimořádný příspěvek důchodcům „vyšší důchodcovskou i

Paradox je, že i za Kalouska na tom byli důchodci lépe. Za každou větou premiéra slyšíme, že za všechno špatné může Kalousek. On by přece důchodce neokradl. A protože  Babiš valorizoval tak, jak valorizoval a důchody se propadly, tak nás přesvědčí o tom, že on těm důchodcům přece přidal nejvíce. To je podívaná, co nám tady vládne.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 30.08.20 19:12  FMach  fmachzavinacemail.cz  (214151)

řádná valorizace_

Babiš s Hamáčkem zdůvodňují mimořádný příspěvek důchodcům „vyšší důchodcovskou inflací“. To je ale mimo, na tu už myslí řádná valorizace
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:


Diskuze Babiš s Hamáčkem zdůvodňují mimořádný příspěvek důchodcům „vyšší důchodcovskou inflací“. To je ale mimo, na tu už myslí řádná valorizace, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Babiš s Hamáčkem zdůvodňují mimořádný příspěvek důchodcům „vyšší důchodcovskou inflací“. To je ale mimo, na tu už myslí řádná valorizace

Babiš s Hamáčkem zdůvodňují mimořádný příspěvek důchodcům „vyšší důchodcovskou inflací“. To je ale mimo, na tu už myslí řádná valorizace - zdrojová stránka k tématu diskuze Babiš s Hamáčkem zdůvodňují mimořádný příspěvek důchodcům „vyšší důchodcovskou inflací“. To je ale mimo, na tu už myslí řádná valorizace.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Babiš s Hamáčkem zdůvodňují mimořádný příspěvek důchodcům „vyšší důchodcovskou inflací“. To je ale mimo, na tu už myslí řádná valorizace e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Babiš s Hamáčkem zdůvodňují mimořádný příspěvek důchodcům „vyšší důchodcovskou inflací“. To je ale mimo, na tu už myslí řádná valorizace.

 Burza Prime 16:14 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  677.00  +0.30% 
 ČEZ  938.00  +0.21% 
 ERSTE  1 086.00  +1.78% 
 GEN(NORTON)  550.00  -0.90% 
 GEVORKYAN  258.00  +0.78% 
 KB  775.00  +0.39% 
 KOFOLA  298.00  0.00% 
 MONETA  98.00  -0.51% 
 PHOTON  45.00  +3.21% 
 PILULKA  136.00  +2.26% 
 PM  15 440.00  +0.52% 
 PRIMOCO   910.00  +0.55% 
 VIG  712.00  -0.70% 
Komodity online
 Ropa 84.95 USD 08:04   
 Zlato 2341.38 USD 08:04   
 Stříbro 30.33 USD 08:04   
 Káva 226.13 USD 19.06   
 Cukr 18.90 USD 19.06   
 Bavlna 72.83 USD 08:04   


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.