Proč Bitcoin? - Peníze (2/6) - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (28)
 
spíše nečíst (11) 02.06.21 13:54  Karel  (222657)

BTC je budoucnost

Bitcoin je budoucnost. 
Má všechny výhody elektronických peněz. Máte účet v bance? Platíte kartou? Kde je "fyzičnost" těch peněz? Jejich reálnost? Jak rychle vám banka přepošle peníze? A co když vám zmrazí účet? Bitcoin vám nikdo nesebere. Pokud máte privátní klíče, jen to jen na vás. NEMÁŠ KLÍČE - NEMÁŠ BITCOIN. Pokud se vám to nelíbí, zůstaňte u služeb ČNB, Babiše a spol.
Bitcoin jede 24/7 už dvanáct let. Rychlost platby záleží na vás, při lightningu je okamžitá. A znáte službu Strike? Posílá fiat měny přes lightning. To jsou kouzla!
Bitcoin jede na elektřinu. Ano. Ale co dneska na elektřinu nejede? A právě proto, že jede na elektřinu a že je velmi snadné zapnout/vypnout mining, ŘEŠÍ spoustu ekologických problémů. Všimli jste si, jaké problémy v Evropě způsobí, když na severu fouká a všechny ty německé větrníky tlačí elektřinu sem? Tak si představte, že místo přetížené sítě a hrozícího blackoutu (a že už jich pár bylo) byste prostě jen zapnuli tlačítko a během pár minut spustili odběr elektřiny pro mining. A když přestane foukat, tak zase stroje vypnete. Jenže to by zdejší diskutující museli nejdřív něco nastudovat, než napíší, že bitcoin je zlo, protože žere elektřinu... Mimochodem, pravděpodobně to píšte na počítači nebo na mobilu a to jede asi na co? :-D
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/bitcoin-jako-pozirac-energie-ale-co-kdyz-je-to-naopak-145138 

Fakt bych všem doporučil, než začnete dštít síru, tak si o tom něco zjistit a zamyslet se.

PS: Kupovat si za BTC rohlíky je podobná hloupost, jako si spořit české koruny na účtu na důchod :-)  

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 02.06.21 21:50  qqqqqq  proko_2007zavinacvolny.cz  (228588)

BTC je budoucnost

Domnívám se, že skutečné využití miningu je ve vytápění. Nikde se o tom příliš nemluví, ale krom ventilátorů je téměř 100% spotřeby mineru přeměňováno na teplo. Sám tímto způsobem doma využívám starší S9 napojenou na vzduchotechniku. Při tarifu 2,85Kč/kWh ještě před třemi týdny nejen perfektně vytápěla koupelnu (a zároveň sušila vyprané prádlo pověšené nad výdechem vzduchotechniky), ale také denně vygenerovala 20-30Kč zisku. A to mě použitá stála 4500Kč. V současné době je sice ztrátová (cca 10-15Kč/den) nicméně už běží pouze v momentě, když vyrábí proud moje fotovaltaika. Zase výhoda...raději "prodávat" sluncem vyrobenou elektřinu do BTC (teď cca 2kč/kWh) než ČEZu za 40h. Takže mi klidně vyprávějte o neekologičnosti těžby, když mi už díky miningu dva měsíce neběží automatický kotel na uhlí/pelety... bez topení to poslední měsíc nešlo, ale 1,5kW z S9 stačí na celý dům.

Obrovské těžební farmy určené pouze k těžbě a často klimatizované, jsou i z mého pohledu (pohledu dlouholetého fanouška BTC) poněkud neekologické a slouží pouze ke generování zisku. Pokud by se však těžba prostřednictvím vytápění domů rozdrobila a tím ještě víc decentralizoval, nejen, že by se zvýšila bezpečnost sítě, ale ještě by defakto nedocházelo ke zvyšování spotřeby. O spojení s fotovoltaickou střechou na takovém domě ani nemluvím...

Jinak další fází, je olejová vana s výměníkem do akumulační nádrže...v takové aplikaci už vás neotravuje ani hluk ventilátorů :-)

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 02.06.21 14:55  Jirb  (222684)

BTC je budoucnost

S tím zapnutím miningu pro spotřebu energie z větrníků jsme mě rozesmál. Dobrý vtip. :-) Nebylo by v tom případě lepší natočit listy vrtulí do praporu a výrobu energie zastavit a zároveň tak snížit jejich opotřebení? "Zelená elektřina" se vyrábí proto, aby jí bylo možné nahradit třeba energii z uhelných elektráren a ne proto, abychom ji zbůhdarma spotřebovali na řešení nesmyslných úloh při miningu ;-) Je to chyba dimenzování sítě a ta se dá napravit. Kromě toho, k těžebním počítačům se ta energie také musí nějak dostat. Ty laické názory bitcoinových nadšenců mě fakt baví.

Kromě toho jsem četl třeba tuto informaci:

Uhlíková stopa každé transakce s bitcoiny odpovídá cca 680 000 transakcí v rámci platebního systému Visa nebo také 51 210 hodin sledování YouTube.

Podle analýzy amerického Oak Ridge Institute vyžaduje vytěžení obejmu bitcoinu v hodnotě 1 USD cca 17 megajoulů energie. To je zhruba dvojnásobek pro vytěžení mědi, zlata a platiny ve stejné hodnotě.

17 megajoulů je cca 4,7 kWh, pro představu.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 02.06.21 15:08  Karel  (222657)

BTC je budoucnost

"Podle analytika ale v poslední době dochází k tomu, že plynové, jaderné nebo uhelné elektrárny, tedy zdroje s turbínou, jsou nahrazovány zdroji, které nemají dodávky stabilní a nemají ji snadno regulovatelnou. 

„To jsou větrné nebo solární elektrárny. Ty když standardně energii nevyrábějí, tak na pokyn dispečera nedokážou zvýšit výkon,” čímž podle Farkače obtížněji reagují na výkyvy v energetické síti. Riziko výpadků, tedy možných blackoutů, je tak mnohem vyšší."

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/blackout-cesko-energie-rakousko-jadro-uhli-8-ledna.A210119_125527_eko-zahranicni_vov

 

Spočítat spotřebu si můžete čehokoli a jakkoli. Záleží jen na tom, jaká data vezmete a co všechno vezmete v úvahu a budete považovat za relevantní.
Viz třeba zrovna ty větrníky, u kterých se říká, jak jsou ekologické - ale málokdo do toho počítá ty tuny betonu a litry nafty, které spotřebují stavební stroje, když ten větrním staví...

Jakmile se rozjede běžně Lightning, bude Visa nepotřebná... 
https://lb256.medium.com/lightning-is-3-7-million-times-more-efficient-than-visa-87065d13eea9 

Dále vám doporučuji mrknout se na subjektivní teorii užitku. Pokud vy přesně víte, co je pro lidi užitečné a co ne, znamená to, že umíte předvídat budoucnost a jste tak dokonalý centrální plánovač a měl byste se stát prezidentem zeměkoule :-) 

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (17) 29.05.21 16:37  Aleš Q  (228412)

vtipný číst diskuzi

Mně ti zatvrzelí popírači připomínají toho chlapíka, kterýmu kdysi někdo nabízel místo zlatý cihličky papírek s číslem.

"Cože to je? Bankovka? Vždyť je to jen bezcennej papír!  Nemá to žádnou hodnotu! Vždyť mi to může shořet! Někdo mi to roztrhá! A kde mám tu jistotu, že mi za to banka to zlato vrátí? To nemůže mít žádný využití!"

Teď jsme se jen posunuli o level dál. "Cože? Vždyť jen to jen nějaký číslo! Ani sáhnout si na to nemůžu! Kde mám tu jistotu, že se mi ty bankovky vrátěj?"

Vy jde to nastejno – nerozumím tomu, je to něco neznámýho, co nabourává moje zažitý jistoty. Takže se toho bojím, pohaním to, zakážu, zruším. Je to ďáblovo dílo! A vůbec – Země je placatá!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (17)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 31.05.21 09:16  Santa  (227961)

vtipný číst diskuzi

ten chlépek měl pravdu...

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 30.05.21 05:12  *i  (228426)

vtipný číst diskuzi

Je to smutny cist tyhle prispevky bezohlednych a bezcharakternich lidi, kteri se ohlizeji jen na svuj prospech a nevidi dusledky svych cinu ...

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (15) 28.05.21 11:59  xjx  (228355)

Krypto-influenceri panikari

Krypto-influenceri zacinaji panikarit, ze jim ty krypto-tulipany pekne vadnou :-) 

Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 29.05.21 03:22  R.pavelka  (228398)

Krypto-influenceri panikari

Proc bych mel panikarit? Drzim stale a dole prikupuju. Nahore jsem trochu prodal a splatil pujcky.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:

přečíst (18) 28.05.21 06:26  *i  (228335)

Melete hovadiny ...

Nekryta mena by byla prilis volativni a nedrzela by hodnotu, jenze ona neni nekryta, protoze mena je kryta aktivami CNB, tedy i dluhem, drzenim valut, atp. Stejny selektivni pristup k informacim vidim u vsech kryptofanatiku, kteri hledi predevsim na to jak jednodusse vydelat a neohlizi se na dusledky. Tim, ze tezari vykupuji levnou elektrinu, zhorsuji zivotni uroven všem lidem na svete.

Dosavadní doporučení: přečíst (18)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (6) 29.05.21 03:26  R.pavelka  (228398)

Melete hovadiny ...

Boze to jsou zas kraviny - todle vubec nectete!Trouba, co bud nevydelal nebo prodelal a ted prudi.Stat kdyz bude chtit, zvedne urokove miry, nebo vam sebere prachy v bance (recko). Banka, kdyz bude chtit, vam vase penize nevyda. Uz dnes zkuste vybrat z bankomatu 321 ,- nebo zabusit na pobocku KB v nedeli ve 13:00!V bitcoinu?! Nemyslitelne, ze by mi moje penezenka nedala 0,001 BTC a ja nemohl zaplatit na alze!

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 29.05.21 10:12  Zdenal  (226796)

Melete hovadiny ...

Á svědek bitcoinův, poznávací znamení jsou urážky v první max druhé větě. Proboha, proč by někdo chtěl vybírat z bankomatu 321kč. Řecko?Co vykradené burzy s bicoinem? Proč by někdo bušil na pobočku v neděli? Zkus zaplatit bitcoinem zmrzlinu ve stánku. V česku je možná pár míst kde se tím dá platit ale celkový obrat bude měřitelný spíše na měsíční nebo roční bázi. Kartou zaplatím kdekoli na světě max si vezmu k tomu nějaké drobné. 

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (10) 28.05.21 10:01  Karolkos Jméno 'Karolkos' používá stále stejný uživatel  karkoskarzavinacpost.cz  (223490)

Melete hovadiny ...

Přesně tak.

Bitcoin je pouze spekulativní hype. Nic víc.

Vlastní hodnotu to žádnou nemá, a výmysly o anonymitě padají když se spáruje peněženka a osoba.

Pomalé provádění operací vyřazuje bitcoin z běžného monetárního systému.

Osobně prostě přeju držitelům vysoký výdělek a klidně i těch $100k/BTC a držím palce všem, aby stihli včas prodat, než se to zhroutí na svoji základní hodnotu - tedy 0,-

A ještě poznamenávám, že pokud se nebude těžit - a to klidně může nastat poměrně brzy z-  je jedno jakou ten BTC má hodnotu, transakce se prostě neprovede a proto nebude možné BTC prodat/koupit/vyměnit za $$$, tedy zapsat na nového majitele. Proto v ten okamžik bude mít hodnotu právě tu 0,-

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 28.05.21 20:40  Osmany  (228392)

Melete hovadiny ... !

Á pánešek na to kápnul: Pokud se nebude těžit... tak se neprovede transakce.

Děkujeme za upozornění. Za 12 let existence BTC jsme si nevšimli této slabiny a vskutku. Již dnes se nějak zvyšují poplatky a hromadí se transakce, protože blok se vytěží ne za 5 minut, ale klidně i za 35 minut. Houstone, máme problém :)

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (20) 27.05.21 15:07  Zdenal  (226796)

To snad ne.

Svatá ty prostoto. To je hrozná demagogie. Čím je krytý bitcoin? Tou zbytečně spálenou energii? To že je omezené jeho množství není žádná hodnota. Je to přesně schéma letadla jen s několika bonusy. Dokud budou přibývat svědci bitcoinovy, cena poroste. Ale co až dojdou. Proto tu vychází tyto články. Je potřeba lákat další pasažéry, bez nich jde letadlo dolů. Většinu BTC drží několik uctu s možností nekonečné manipulace. Pokud začne trh upadat a objemy jsou nízké stačí posílat z jednoho účtu bitcoin na druhý a umělé zvyšovat cenu. Proto ty ničím nepodložené deseti nebo dvaceti % skokové rusty k vyvolání horečky. A pak stačí prodávat. Platí to i naopak. A zaplatí to naivkove. Toto by měl být seriózní web a u reklamy má být varování.

Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 27.05.21 15:32  Kurz  (206336)

To snad ne.

Jak funguje ban na Bitcoin v praxi. Stačí to zakázat a hned to všichni vypnout, nebo jak to teda je ?

Podle statistik se odhaduje, že se v Íránu těží až 4,5 % všech Bitcoinů (nižší odhady hovoří o 3,4 %). Země už před nějakou dobou změnila svůj postoj ke kryptoměnám a podle nynějších zákonů se těžaři musí registrovat, platit vyšší částky za elektřinu a současně své vytěžené mince prodávat vládě. I přesto se odhaduje, že je v zemi až 85 % nelegální neregistrované těžby. Ti registrovaní už dobrovolně odstavili své těžařské stroje. V zemi je okolo 50 licencovaných těžařských farem s celkovou spotřebou odhadovanou mezi 209 až 300 MW. S těmi ilegálními by to ale podle odhadů mohlo být až kolem 2 GW (což je ekvivalent výkonu celých Dukovan).

Akdyž to zakázali v Číně kde je kolem 60% těžby, tak neměl by Hashrate klesnout o těch 60% ? Já tam vidím pokles od maxim, kde jelo co mohlo (třeba i již dříve odpojený HW) z Nějakých 190exaHashes na 150exahases za sekundu. mezitím byl ale taky pokles ceny z $60k na $40k, který s poklesem také souvisí.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 27.05.21 23:18  Zdenal  (226796)

To snad ne

Jeden o voze druhý o koze.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (13) 27.05.21 13:02  Jirb  (222684)

Pseudovzácný BTC

No jo, ale není předem určený maximální počet kryptoměn (už jsou jich tisíce) a některé ani nemají určený konečný počet mincí. Ale zase mají třeba menší spotřebu energie nebo lepší technologii. Obchoduje se s nimi prakticky stejně, jako s BTC - viz grafy kurzů, které se dost podobají. Současně klesá dominance BTC, teď už je jen na cca 40 %, což je od začátku roku pokles o 20 %. Přidáme-li víkendový výplach, tak já bych to s přirovnáním BTC ke zlatu tak optimisticky neviděl ;-)

Dosavadní doporučení: přečíst (13)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 02.06.21 15:43  Karel  (222657)

Pseudovzácný BTC

Je vtipný, jak odpůrci BTC použijí argument proti BTC, ale ten samý pohled nepoužijí na druhé straně...

Zlato je nesmysl, protože to není jedinečný kov!
Protože existuje i stříbro, platina, měď a zinek...

Na burze se taky obchoduje s mraky různých komodit a jejich derivátů, ale když to dělá BTC, tak je to argument proti... Pokud to použijete naopak, tak ropa je nesmysl, protože se obchodují její deriváty na burze a to třeba i na páku a spousta lidí v tom ztratila peníze, protože OPEC manipuluje produkci a velcí hráči manipulují cenu, případně o ropě tweetují... 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:


Diskuze Proč Bitcoin? - Peníze (2/6), další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Proč Bitcoin? - Peníze (2/6)

Proč Bitcoin? - Peníze (2/6) - zdrojová stránka k tématu diskuze Proč Bitcoin? - Peníze (2/6).

Zasílání Denního souhrnu názorů na Proč Bitcoin? - Peníze (2/6) e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Proč Bitcoin? - Peníze (2/6).

 Burza Prime 16:28 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  680.00  +0.74% 
 ČEZ  940.00  +0.43% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 086.00  +1.78% 
 GEN DIGITAL  550.00  -0.90% 
 GEVORKYAN  258.00  +0.78% 
 KOFOLA CS  298.00  0.00% 
 KOMERČNÍ BANKA  775.00  +0.39% 
 MONETA MONEY BANK  97.80  -0.71% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 440.00  +0.52% 
 PHOTON ENERGY  45.00  +3.21% 
 PILULKA LÉKÁRNY  136.00  +2.26% 
 PRIMOCO UAV SE  910.00  +0.55% 
 VIG  712.00  -0.70% 
Komodity online
 Ropa 85.26 USD 19.06   
 Zlato 2329.18 USD 19.06   
 Stříbro 29.74 USD 19.06   
 Káva 226.13 USD 19.06   
 Cukr 18.90 USD 19.06   
 Bavlna 72.73 USD 19.06   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.