Němci v zákulisí připouští, že solidarita EU při plynové krize může být rychle pryč. Proto se sami plynem masivně předzásobují, čímž naštvali některé jiné země EU – šponují totiž cenu plynu výše - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (55)
 
spíše nečíst (4) 28.07.22 17:54  Pavel Molík  pav.molikzavinacgmail.com  (243659)

Solidarita v rámci EU je chiméra.

Spoléhání na solidaritu v mafiánsky sofistikovaném bruselském spolku je projevem infantilní naivity. Evropské unii v současné podobě dominuje eurohujersko-zelený fašistoidní systém, který plodí morální hnilobu a rozklad civilizačních hodnot, ze kterých vzešla vyspělá evropská civilizace.  

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 30.07.22 18:45  JendoSlaff  (245807)

Solidarita v rámci EU je chiméra.

Vidím, že máte na tuto problematiku silně emotivní názor. Mohl bych se prosím zeptat, na čem je založený? Rád bych to pochopil, ale bez věcné argumentace mi to nejde.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (2) 30.07.22 19:18  On the road  (245998)

Solidarita v rámci EU je chiméra.

Největší chybou Evropy a zejména Německa bylo věřit Rusku! Rusko rozpoutalo v Evropě válku a pošlapalo tak odkaz vlastenců, kteří Evropu osvobozovali.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (12) 27.07.22 20:21  Petr Šmacho  smachozavinacseznam.cz  (245934)

Němci budou solidární plyn dodaj .... Zyklon B

Jestli Péťa Fialovic opravdu věřil na plynovou solidaritu v EU, tak je u mě ještě větší hňup, než ti ... co zlákal na svoje plané sliby za volební plenty.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (12)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 28.07.22 13:43  Kurz  (229664)

Němci budou solidární plyn dodaj .... Zyklon B

Třeba nevěří, ale už teď ví, na koho všeho to pak svede.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (1) 27.07.22 20:49  JendoSlaff  (242294)

Němci budou solidární plyn dodaj .... Zyklon B

Uragán D se vyráběl v Draslovce až do roku 2015. Cyklon B, jak zněl původní obchodní název, byl za války tedy exportním artiklem protektorátu čechy a morava. Vy jste mi tedy vlastenec.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (1)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (6) 27.07.22 16:03  Madla z cihelny  (245927)

No nevím no

Školy nemám. Ale všude v mainstreamu se píše, že recese nebo spíš krize klepe na dveře. A to nejnom u nás, ale po celém Západě. O rekordní inflaci skoro v celém západním světě ani nemluvě. 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (6)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 27.07.22 18:29  Tomasso  (243693)

No nevím no

Rekordní inflace není v západním světě, ale v celém světě.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (12) 27.07.22 14:08  Rudý Emil  (243190)

17.listopad 2022

Schválně, budeme oslavovat svobodu a demokracii? 

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (18) 27.07.22 15:59  Kevlar  (240307)

17.listopad 2022

Nevím jak vy ostatní, ale já to oslavovat hodlám. V té době jsem studoval techniku a velmi dobře si vzpomínám na pakárny typu "dějiny MDH (mezinárodního dělnického hnutí) a KSČ"...vzpomínám si na ty nesmysly, které jsme probírali na cvikách.... a dodnes si pamatuji na tu doslova nádhernou opojnost stávky během konce roku 1989 a hlavně na to jak najednou tyhle bolševické nesmysly z naší školy zmizely.

Nevím jak pro ostatní, ale pro mě to byla doba nadějí, které se dle mého přesvědčení z větší části naplnily. Do té doby jsme žili zadrátováni v bolševickém kriminále.

Současná doba sice není bezchybná, nicméně ve srovnání s tím co bylo před rokem 1989 ji hodnotím jako bezva, takže Listopad 89 rozhodně slavit budu.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (18)
Vaše doporučení:
přečíst (20) 27.07.22 16:10  Madla z cihelny  (245927)

17.listopad 2022

Naděje? Prosím vás, ty naděje trvaly půl roku, jsem taky pamětnice. A dnes bych o nadějích snad ani nemuvila, spíš o totální naivitě, hlouposti a nevědomosti.  A taky o neuvěřitelné míře manipulace a indoktrinace, kterým jsme vůbec nebyli připraveni odolávat. Snad zavzpomínám na opravdu kouzelnou dobu, která trvala cca jeden rok. Ten čas byl opravdu výjimečný a nikdy se nevrátí. Ale co potom následovalo? A jak to dnes končí? Vždyť je to jen dobře maskovaný totální zmar. A to je pořád ještě červenec, takže cca dva měsíce to člověk ještě zvládne bez rukavic..

Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (17) 27.07.22 16:26  Kevlar  (240307)

17.listopad 2022

Ta buď máte velmi špatnou paměť a nebo jste natolik neschopný, že jste získanou svobodu nedokázal využít, což ovšem je jen vaším problémem, nikoliv problémem svobodné polistopadové doby.

Když srovnám kvalitu svého života a života své rodiny s tou pakárnou s jakou se musely potýkat moji rodičové během socialismu, tak nemám co řešit -svobodná polistopadová doba rozhodně vítězí na plné čáře.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (17)
Vaše doporučení:
přečíst (14) 27.07.22 16:38  XZY  (245928)

17.listopad 2022

A mohu být tak smělý a dotázati se Vás, jak jste tu senzační svobodnou polistopadovou dobu využil konkrétně Vy? Nemusíte mi líčit svoje majetkové poměry, ty jsou nadevší pochybnost nadprůměrné, zkuste uvést něco jiného, samozřejmě jen to, oč se můžete a smíte podělit s někým tak dotěrným jako jsem já. Trochu Vás navedu, nepište mi, že jste mohl svobodně podnikat, že jste byl osmnáctkrát na Krétě a sedmnáctkrát v Tanzanii, že máte vilu s bazénem, tři SUV, z toho dvě na elektřinu a že Vaše děti studují kosmologii na Břečťanové lize, tím mě příliš neohromíte. Napište něco zajímavého, např. k čemu Vás ona (údajně) svobodná doba inspirovala. Čeho jste v životě skutečně dosáhl? Krom majetku, samozřejmě, ale to už jsme si vysvětlili.  A že Vám svoboda umožnila svobodu, to taky nebude pravé ořechové..

Dosavadní doporučení: přečíst (14)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 27.07.22 17:07  Kevlar  (240307)

17.listopad 2022

OK, tak tedy pouze pozitiva nemajetkového charakteru, i když ten majetek také patří k věci a nedá se to zcela oddělit.

Tak teda - např. literatura. Po Sametovce 89 se mi otevřela přístup k takřka jakékoliv existující literatuře. Co za socialismu nebylo dostupné buď z důvodu nedostatku na trhu a nebo proto, že to soudruzi zakázali, to najednou dostupné začalo být.

Od dětství jsem toužil pilotovat letadlo, také mě bavila střelba. Za socialismu jsem se v této souvislosti potýkal s těžko překonatelnou přkážkou - část mých příbuzných byla v emigraci na západě. Členství ve Svazarmu co se týče sportovního letectví a střelectví pro mě tedy bylo zcela uzavřené. Nevím jestli se dokážete vžít do toho, jak mi asi bylo jako mladému klukovi, když jsem se šel zeptat na členství a aeroklubu a následně jsem se dozvěděl, že oni sami proti mě nic nemají, jim bych nevadil, ale přesto mě nesmí vzít mezi sebe, protože mám dědu s babičkou na západě. Takže piloťák i zbroják si mohl zařídit teprve až po Sametovce, kdy už podobné záležitosti nikoho nezajímaly. Pardon, ve Svazarmu jsem směl střílet ze vzduchovky, ale např. Drulova jsem nesměl ani vzít do ruky. Co kdybych se náhodou s tou malorážkou chtěl prostřílet přes Železnou oponu, když mám ty příbuzné na západě, viďte? :D Ach jo, byla to absurdní doba.

Hned vysoké jsem několik let strávil v tehdy poměrně čerstvě spojeném Německu. Práci jsem si vykorespondoval ještě během páťáku. Také plno zážitků a mimo jiné mi to také dalo finanční základ na kterém stojí moje rodina, ale vy jste nechtěl nic majetkového, tak tuhlel inku opouštím. Tak teda nemajetkově - díky této životní epizodě jsem se naučil vcelku dobře německy, ale také i anglicky.

Co ještě hodnotím pozitivně?  Netuším jak moc tu minulou dobu znáte, ale byla to doba každodenního narážení na tupou šedivou byrokracii. Na všechno jste musel mít "milionšest" povolení a razítek od různých soudruhů, rozhodovalo se subjektivně dle kamarádšoftů, nic se nedalo řádně dle zákona přezkoumat. Např. moje matka jednou povolení k návštěvě svých rodičů na západ dostala, jindy bylo povolení zamítnuto s vysvětlením, že její cesta není v zájmu států socialistické světové soustavy. Je to absurdní, že?

Atd...atd.... dnes se prostě dýchá celkově mnohem volněji. Daleko víc jsem sám pánem svého osudu a daleko víc platí ono známé "jaký si to uděláš, takový to máš".

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 27.07.22 17:29  Kevlar  (240307)

17.listopad 2022

Pardon za překlepy. Pokud s vám text nebude zdát jasný, tak to překopíruju tentokrát už bez překlepů. :)

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 27.07.22 17:50  xyz  (245930)

17.listopad 2022

Upřímně děkuji, je to od Vás milé, že jste tak obsáhle odpověděl. A to myslím upřímně. Překlepy vem čert..Všechno je to moc hezké, ale trochu mě zaráží ta pasáž o všudypřítomné byrokracii.. Vy ji v současnosti nevnímáte?  

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 27.07.22 19:03  Kevlar  (240307)

17.listopad 2022

Ad. byrokracie. Zdaleka nejde jen o míru byrokracie, ale hlavní rozdíl dneška ve srovnání s Husákovým socialismem (ten předhusákovský jsem nezažil) je v kvalitě.

Dnes úředník musí rozhodnout pouze na základě zákona. Smí vyžadovat pouze to, co je zakotveno v zákoně. Nesmí jednat svévolně mimo rámec zákona. Každé rozhodnutí musí být zdůvodněné, musí být jasné na základě jakého konkrétního zákona a paragrafu vzniklo, musí být přezkoumatelné, je možné se proti němu odvolat.... vše je prostě transparentní.

Naproti tomu za socialismu byla úřední rozhodnutí zcela zamlžená, nepřezkoumatelná, často nebylo možné se proti rozhodnutí odvolat, nebylo jasné proč úředník rozhodl tak jak rozhodl.

Aspoň jeden konkrétní příklad.

Situace - Dítko dne jde ze základky na střední školu, nebo třeba ze střední na vysokou. 

Dnes předem přesně ví jaké konkrétní podmínky musí splnit aby se na školu dostalo - prospěch, přijímačky.... všechno je zcela transparentní, známé předem, rozhodnutí školy je v případě potřeby přezkoumatelné, ředitel školy si musí umět své rozhodnutí obhájit. Pokud dítko splní předem známé podmínky, musí být přijato a nikdo s tím nic nenadělá i kdyby třeba rodiče onoho dítka byli největšími kverulanty ve státě.

Naproti tomu za socialismu - také byl důležitý prospěch a výsledky u přijímaček. V tomto směru to bylo stejné. Co ale stejné nebylo - Navíc se také zkoumal tzv. "kádrový profil" zájemce o studium - zkoumalo se kdo jsou jeho rodiče, jeho širší příbuzní, jaký mají postoj k socialistickému zřízení, jakého je zájemce o studium sociálního původu, atd.... a tento kádrový profil, mohl studium zhatit i v případě, že student měl výborný prospěch a přijímačky také udělal na maximum.

Já jsem např. věděl, že na ČVUT můj kádrový profil stačí, ale třeba na práva, nebo na žurnalistiku se dostat nemůžu z důvodů kádrové skvrny - můj děda byl v padesátých letech z politických důvodů zavřený - byl v uranovém dole a pak navíc i s babičkou v roce 1968 emigroval,... holt poněkud složitá rodinná historie.

Já jsem sice ani na komunistická práva, ani na komunistickou žurnalistiku jít nechtěl, ale přiznám se, že jsem docela měl pocit ukřivděnosti, že mi socialistický stát klade takovéto pitomé limity bez ohledu na fakt, co umím já konkrétně.

Tohle byl jen jeden příklad z mnoha. V případě zájmu mohu popsat řadu dalších podobných situací.

Jak jsem už zmínil - zásadní rozdíl mezi tím co je dnes a tím co bylo za socíku vnímám v rozsahu svévole. Zatímco dnes stát nesmí konat svévolně, za socialismu stát svévolně konal zcela běžně.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (16) 27.07.22 14:04  Milan  (245924)

Němci

Němci jsou největší zlo v EU bez nich by nám bylo asi dobře!!! Naše vláda jim leze do zadku my platíme za emise v elektrárnách ,vyrobíme elektřinu za korunu Fiala a spol jim to pošlou a kupují to nazpět dnes údajně za 7 Kč !!!Doufám že se dožijí toho až budou všichni co se podíleli na likvidaci našeho státu před soudem .V Česku je totiž moderní všechen nakradeny majetek napsat na rodinné příslušníky

Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 27.07.22 19:37  JendoSlaff  (242294)

Němci

ČEZ elektřinu na německé burze prodává, nikoliv daruje. Proč jsou podle Vás Němci největší zlo EU? Komuže to platíme za emise v elektrárnách? Němcům? Koukal jste se kolik peněz teče do ČR z unijního rozpočtu?

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:


Diskuze Němci v zákulisí připouští, že solidarita EU při plynové krize může být rychle pryč. Proto se sami plynem masivně předzásobují, čímž naštvali některé jiné země EU – šponují totiž cenu plynu výše, další stránky: 1 | 2 | 3 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Němci v zákulisí připouští, že solidarita EU při plynové krize může být rychle pryč. Proto se sami plynem masivně předzásobují, čímž naštvali některé jiné země EU – šponují totiž cenu plynu výše

Němci v zákulisí připouští, že solidarita EU při plynové krize může být rychle pryč. Proto se sami plynem masivně předzásobují, čímž naštvali některé jiné země EU – šponují totiž cenu plynu výše - zdrojová stránka k tématu diskuze Němci v zákulisí připouští, že solidarita EU při plynové krize může být rychle pryč. Proto se sami plynem masivně předzásobují, čímž naštvali některé jiné země EU – šponují totiž cenu plynu výše.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Němci v zákulisí připouští, že solidarita EU při plynové krize může být rychle pryč. Proto se sami plynem masivně předzásobují, čímž naštvali některé jiné země EU – šponují totiž cenu plynu výše e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Němci v zákulisí připouští, že solidarita EU při plynové krize může být rychle pryč. Proto se sami plynem masivně předzásobují, čímž naštvali některé jiné země EU – šponují totiž cenu plynu výše.


 Burza Prime 12:10 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  680.00  +0.29% 
 ČEZ  913.50  -0.05% 
 ERSTE  1 168.00  +0.43% 
 GEN(NORTON)  564.02  +0.72% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KB  781.00  -0.45% 
 KOFOLA  286.00  +1.42% 
 MONETA  96.60  +0.52% 
 PHOTON  44.80  0.00% 
 PILULKA  175.00  -1.13% 
 PM  14 900.00  0.00% 
 PRIMOCO   800.00  0.00% 
 VIG  772.00  -0.26% 
Komodity online
 Ropa 83.78 USD 11:54   
 Zlato 2442.46 USD 11:54   
 Stříbro 32.04 USD 11:54   
 Káva 206.11 USD 11:54   
 Cukr 18.37 USD 11:54   
 Bavlna 76.39 USD 11:54   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.