Rusko vydělává na sankcích proti Rusku - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (34)
 
přečíst (15) 19.08.22 15:53  Miloš  (246828)

autor je mimoň

Autor se snaží ukazovat, jak se sankcemi střílí Západ do své vlastní nohy. Problém je ale naprosto opačný, než píše autor. Kdyby měl Západ odvahu k bojkotu ruského plynu a ropy, potom by mohl autor měřit účinnost těchto ropných a plynových sankcí. Západ však tuto odvahu nenašel, a je Rusku vděčný za každý kubík, který Rusko posílá do západních zásobníků. Problém tedy nestojí tak, že Rusko profituje na sankcích (což se autor, doufám že marně, snaží čtenářům vsugerovat). V přípaě ropy a plynu je probém v tom, že Rusko profituje na vystrašenosti Západu, a z absence sankcí v těchto oblastech.

Poradím autorovi jednu věc - pokud chce měřit účinnost sakncí, ať si vybere nějakou uvalenou sankci, a zkoumá její vliv. Místo toho si autor vybírá oblasti, ve kterých Západ k sankcím bohužel odvahu nenaleznul. Západu tato polovičatost rozhodně ke cti neslouží - ale stavět to tak, že jde o sankce, ze kterých Rusko profituje, to je logika šlapacího klokana (nebo logika dezinformátora, který potřebuje text dovést k závěrům podle předem daného zadání bez ohledu na realitu a fakta).

Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (6) 19.08.22 16:02  Tomasso  (243566)

autor je mimoň

Přesné, děkuji za formulaci. 

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (6)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (5) 19.08.22 09:20  Tomáš Smolík  (201457)

Ano

Proto se ty "sankce" aplikují.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (14) 19.08.22 09:06  ASD  (242772)

Tady je

Potvrzení že se sankcemi střílíme do vlastní nohy. EU potřebuje Rusko a Rusko potřebuje nás. Osobně se nejvíce bojím toho že Rusko čím dál tím víc dostává do područí Číny.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (14)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (10) 19.08.22 17:25  scink  (229387)

Tady je

Ta formulace "osobně se bojím" není úplně šťastná. Já se nebojím, já si to přeji. Slabé ekonomicky vyřízené Rusko jako dodavatel surovim za dumping do silné Číny. Dřív nebo později se komunisti v Číně položí. Demokratické Číny se pak není třeba obávat.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (10)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (11) 19.08.22 17:19  scink  (229387)

Tady je

EU potřebzje spolehlivé partnery. To rozhodně není Rusko. EU dnes už poučena o své velké chybě se potřebuje odpoutat od zvávislosti na Rusku. Zemi která nedodržuje žádné dohody. V EU se chvilkově sníží současná vysoká životní úroveň. To je dobrá cena. V Rusku zůstane jen Ruská bída. Co může být v zemi kde se děti nepřiparavují na budoucnost a na karieru vědců, programátorů atd., ale na vojáky kteří chtějí umřít za Rusko a zničit nepřítele. Imaginárního nepřítele, kterého vždycky musí Ruská věrchuška něde vymyslet, aby tam mohla jít vraždit, krást a rabovat.

Rusko je sankcemi drceno. Píše se o posílení Rublu, se kterým se ale nikde neobchoduje. Snad proto, že by se ukázala pravda.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (11)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (29) 19.08.22 09:42  Tomasso  (243566)

Tady je

Rusko si vybírá svůj vlastní osud samo a nutno podotknout, že vypadá dost neblaze. Evropa, respektive Západ vždycky prokazoval snahu s Ruskem počítat. Kdo do toho vždycky házel vidle, byl sám Putin. Sankce nejsou střelbou do vlastní nohy, jsou reakcí na neomluvitelnou válečnou agresi, které se Rusko dopouští. Jak jinak mohla Evropa reagovat? Buď slovním odsuzením, pak by opět vypadala jako slabá a neschopná. Anebo přímým vojenským střetem, to by zase bylo šílenství. Sankce jsou přiměřeným kompromisem. To, že se Rusko uzavírá a žene se dobrovolně do područí Číny, je fakt, ale jako ve všech jiných případech za posledních 100 let lze říct, že za všechny své katastrofy si Rusko vždycky může samo. Za bolševickou revoluci si mohlo samo, za stalinismus si mohlo samo, druhou světovou válku rozpoutalo ve spolupráci s nacistickým Německem, čili i za následnou "Velkou vlasteneckou válku" si může do velké míry samo, může si i za rozpad SSSR a teď opakuje všechny své chyby znovu. Je pravděpodobné, že v budoucnu dojde v Rusku k výměně režimu a celkovému politickému klimatu, a že Rusko namísto sebedestruktivních konfrontací nastoupí cestu mezinárodní spolupráce a respektování základních veličin mezinárodního práva. Pak si dokážu představit, že Evropa bude s Ruskem zase v nějaké rozumné míře spolupracovat a obchodovat.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (29)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (9) 19.08.22 05:43  František Zemek  (243004)

sankce....

ruské ceny, pod sankcemi..... 
Mlíko 90-100R, chleba 50R, mleté maso 1/2kg 129R, 10 vajec 45R, pivo ,baltika,, 59R, čokoláda 85% 149R,  benzin 50R.....

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (25) 18.08.22 23:15  scink  (229387)

Se zločinci se neobchoduje.

Se zločinci se neobchoduje.

Plyn je pro EU problém na jednu sezonu. Sankce Ruské hospodářství postupně likvidují. Že je Rusko země, kde nic nefungovalo ani před sankcemi ví každý kdo vědět chce. To co fungovalo, bylo v plném nebo částečném vlastnictví cizích společností, které Rusko z většiny opustili, protože je výhodnější škrtnout jednorázově ztracené investice, než podnikat v zemi, kde dnes nikdo neví co přijde zítra. Jen se nedá čekat, že to Putin nebo Lavrov přiznají na tiskovce. Kdo není vůl, ten to vidí a kdo to vidět nechce, ten to vidět nebude. 

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (25)
Vaše doporučení:
přečíst (29) 18.08.22 23:31  loudil  (246661)

Se zločinci se neobchoduje.

Rusko dnes hospodaří s přebytkem státního rozpočtu, my s deficitem 300 miliard. Rosatom před pár dny začal stavět obří jadernou elektrárnu El Dabaa  v Egyptě , kde budou 4 bloky VVER-1200  a zároveň začal stavět už čtvrtý stejný blok v turecké JE Akkuyu. Rubl během konfliktu posílil z 80 na 60, naše Kč se hroutí a tak ČNB musí utrácet devizové rezervy na podporu kurzu. Naše inflace 17 %, ruská 15 %. Ruský HDP v prvním kvartále stoupl o 3,5 % a ve druhém klesl o 4 %,  takže v součtu za první pololetí stagnoval. Ruský zahraniční obchod je v obřím přebytku, náš si připisuje velké deficity.  Je dobré si zprávy  z ČT 1  "poněkud filtrovat"  i z jiných zdrojů. ČT 1 totiž šíří jednostrannou propagandu a to není pro pravdu to nejlepší.

Dosavadní doporučení: přečíst (29)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (25) 18.08.22 23:03  scink  (229387)

Vydělává???

Rusko na sankcích strašně vydělává a proto dělá všechno pro to (mimo ukončení války), aby se sankcí zbavilo. Možná je to tím, že nechce vydělávat. Nebo je to možná tím, že sice vydělává peníze, ale z peněz se nedá skoro nic vyrobit, ani se nedá peněz najíst. Když budou mít hodně peněz, může Putin dopřát každé domácnosti kuchyň a ne jednu společnou na patře a někdy v celém domě. Také by mohl rusům ukázat jak vypadá splachovací záchod a když tolik vydělávají, mohli by do každého domu alespoň jeden poskytnout. Taky asi budou vydělávat na obilí které na Ukrajině nakradli a zřejmě to nebude jen obilí.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (25)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 18.08.22 23:36  Kurz  (222331)

Vydělává???

Můžete to prosím trochu specifikovat ? 

,,proto dělá všechno pro to (mimo ukončení války), aby se sankcí zbavilo."

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (16) 18.08.22 17:51  Pavel Molík  pav.molikzavinacgmail.com  (246771)

To už tak bývá že sankce mívají kontraproduktivní ráz.

A odskáčou sankční běsnění za politiky nejchudší občané, kteří jsou nuceni ze svého dotovat mnohá dobrodružství politiků.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (16)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (17) 18.08.22 19:13  Tomasso  (243693)

To už tak bývá že sankce mívají kontraproduktivní ráz.

Ve kterých konkrétních případech to "tak bývá že sankce mívají kontraproduktivní ráz"?

Kuba? KLDR? Venezuela? Írán? Ve kterých případech ještě měly sankce "kontraproduktivní ráz"? :D

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (17)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (30) 18.08.22 17:34  Věčnej  (225046)

žádné unijní sankce na plyn nejsou

spíš jen tak povrchně blábolíte, protože fakta jsou jiná:

  • žádné unijní sankce na plyn nejsou. Ne, nejsou. A pro ty nejhloupější zopakuji: nejsou.
  • Putin může posílat násobek ceny plynu než dnes a nedělá to čistě z vlastního rozhodnutí. Po hloupé opět opakuji: Putinovi nic nebrání posílat násobek plynu než dnes, raději to pálí. Žádné další plynovody nepotřebuje.
  • Rusko může krátkodobě utržit díky vysokým cenám i při nízkých objemech výše, to si snad sami spočítali. Pro ně je problém spíš to, že když přijde recese, plynu bude nadbytek a on nebude moci ten objem vrátit a ceny půjdou dolu. A i bez ní již za cca rok dva se s ním v EU vůbec nepočítá, on s velkými investicemi se může tak za deset let dovážet srovnatelný objem do Číny. EU má problém na rok, Putin na dekádu.
  • NS2 nejen že pro ten poslední rok dva nepotřebuje, ale na tom místě vznine LNG terminál pro konkurenci.
  • vedle vašich smyšlenek o fiktivních sankcích tu jsou ještě skutečné sankce, ty ale ničí primárně netěžební průmysl. Pokud opadne ten krátkodobý cenový výkyv, už to ničím nezamaskuje.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (30)
Vaše doporučení:
přečíst (14) 18.08.22 17:38  Zadar  (246770)

žádné unijní sankce na plyn nejsou

Očekávání, Věčnej, očekávání, o trzích s komoditami viete prd.

Dosavadní doporučení: přečíst (14)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (13) 18.08.22 17:47  Věčnej  (225046)

žádné unijní sankce na plyn nejsou

takže znovu, vidím, že jste to nepobral:
  • nerozproval ani nepredikoval jsem cenu v EU ale to, zda na ni dokáže Rusko dlouhodobě vydělávat. Nedokáže, tři hlaví důvody jsem uvedl.
  • očekávání ženou cenu nahoru, ale spuštění NS2 by na ně mělo jen krátkodobý dopad. Jestli dnes využívá Putin kapacitu plynovodu na minimum, tak bude jen větší kapacitu využívat ještě méně. Naopak, ten nový LNG terminál už bude moci využít stávající napojovací plynovody.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (13)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (25) 18.08.22 17:23  PJPrince  (245714)

Takže sankce skutečně fungují

:-)

Místní rusofobní diskutující to budou všemožně rozporovat, ale nevím, jak by kdo chtěl popřít, že to je klíčový faktor (zejména spolu s dlouhodobými manipulacemi s trhem s energiemi ze strany EU). Znovu říkám, že už rétorické odmítání ruského plynu (apod.) je totální demence, neboť to žene ceny nahoru per se. I kdyby se reálě nic nedělo a všechno fakticky měnily jen ruské kroky. Nepochybuji o tom, že kdyby zítra řeklo pár velkých europolitiků jen zcela v teoretické rovině, že uvažují o znovuobnovení maximálních dodávek energetických surovin z Ruska, dokončení NS2 apod., tak to OKAMŽITĚ pošle ceny o desítky procent dolů, i kdyby se reálně nikdy nestalo nic. Dosavadní postup je hrdost až za vlastní ekonomický (a snadno i politický) hrob. Good luck with it.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (25)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (12) 18.08.22 17:41  Věčnej  (225046)

Takže sankce skutečně fungují

  • žádné sankce na plyn nejsou, nejméně rok ho většina EU (Němci a my určitě) chce odebírat
  • cena plynu je aktuálně daná tím, kolik ho Putin pustí. Pročež využívá zlomek kapacity stávajících plynovodů. Otevření NS2 by možná na týden odměnil zvýšeným objemem, pak by začal opět vydírat, je toho ještě moc, co chce.
  • NS2 nelze moc otevřít, když se na místě napojení na místní plynovody počítá s novým LNG terminálem pro konkurenci Rusku. S ruskými dodávkami se prakticky již nepočítá, tedy stávající plynovody i bez NS2 jsou předimenzované.
  • z toho grafu je sankcionováno uhlí (prakticky nula cca týden) a postupné odcházení od ropy (objem klesá plynule a jak vidíte třeba u nás se cena i tak napravuje)
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (12)
Vaše doporučení:


Diskuze Rusko vydělává na sankcích proti Rusku, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Rusko vydělává na sankcích proti Rusku

Rusko vydělává na sankcích proti Rusku - zdrojová stránka k tématu diskuze Rusko vydělává na sankcích proti Rusku.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Rusko vydělává na sankcích proti Rusku e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Rusko vydělává na sankcích proti Rusku.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  678.00  +1.19% 
 ČEZ  914.00  -0.76% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 163.00  +2.11% 
 GEN DIGITAL  560.00  0.00% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KOFOLA CS  282.00  -0.70% 
 KOMERČNÍ BANKA  784.50  -0.19% 
 MONETA MONEY BANK  96.10  -0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 900.00  -0.27% 
 PHOTON ENERGY  44.80  +0.45% 
 PILULKA LÉKÁRNY  177.00  0.00% 
 PRIMOCO UAV SE  800.00  -1.23% 
 VIG  774.00  +0.52% 
Komodity online
 Ropa 83.92 USD 17.05   
 Zlato 2415.48 USD 17.05   
 Stříbro 31.50 USD 17.05   
 Káva 205.83 USD 17.05   
 Cukr 18.11 USD 17.05   
 Bavlna 75.96 USD 17.05   

?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.