V EU teď padá podnik za podnikem. Belgický premiér varuje, že Evropu čeká až deset těžkých zim - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (51)
 
přečíst (2) 24.08.22 22:19  Jarek  (241999)

Dezinformace

Myslím si že jde o dezinformace, které mají vyvolat paniku. Fialová administrativa hlásí, že plynu je dost. Od jara je nám psáno, že plyn nám dodají v dostatečném množství Norsko, USA, Kanada a řada dalších států. Nerozumím této zprávě.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (11) 24.08.22 18:02  Pavel Molík  pav.molikzavinacgmail.com  (247035)

Zelená hloupost lídrů EU má kolosální škůdcovský potenciál.

Uršula a spol. nechtějí vystřízlivět ze zeleného opojení, raději nechají padnout evropskou ekonomiku. 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 25.08.22 12:47  Foil  (215494)

Zelená hloupost lídrů EU má kolosální škůdcovský potenciál.

Bohužel zelená politika nás dostihla díky válce a agresivnímu Rusku dříve než se čekalo. Přesto někteří šílení to stále nechápou. Jinak si nejde vysvětlit proč někdo v Německu tvrdí že uzavření jaderných elektráren není problém.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 25.08.22 12:55  Tomasso  (243566)

Zelená hloupost lídrů EU má kolosální škůdcovský potenciál.

Tak německý a rakouský odpor k jádru není v podstatě vůbec zelený, je to dlouhodobá historická danost, sahající hluboko do 70. let a ještě jej podpořila nedůvěra k východní jaderné energetice po Černobylu. Skutečná zelená politika je naopak něco, co nám v současné situaci může dost pomoci. A řadím do ní i nízkoemisní jaderné elektrárny, coby základ do energetického mixu spolu s obnovitelnými zdroji.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (9) 24.08.22 17:39  sunstarsky  (209224)

vše to do sebe zapadá už nějakou tu desítku let minimálně od finkrize 2009

Menší důležitost Evropy ve srovnání s Asii

Přeměna systému v Evropě (klid se hodil do urč. doby), dokud nebylo splaceno, teď už sociální smír není potřeba

Přentransformování cest komodit s důrazem na Asii

Světová vybíjená 

atd..... napadlo mi vícero témat, ale je to pořád na jedno brdo a nejde s tím nic udělat, protože .....

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (25) 24.08.22 14:31  Pal  (243733)

lidé neprchají z Ukrajiny

ale před Ukrajinou, vykradenou oligarchy do mrtě. Za dobu samostatnosti přišla o víc obyvatel než za hladomoru a vraždění za okupace nacistickým Německem.

Nadcházející masívní nezaměstnanost v EU pravděpodobně položí současný politický systém na lopatky. EU je poslední poslušnou kolonií americko - izraelské federace. V jednom blbém systému jsem se narodil, ve druhém blbém systému zemřu. A to je přeci super ne? Žádná determinace, kdepak, to jsou jen pomluvy.

Nejvíc mne mrzí ta slovenská hliníkárna postavená za to, co bylo odkloněno z české části federace.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (25)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 09.09.22 16:17  vykuk  (247773)

lidé neprchají z Ukrajiny

To chce klid pane propagandisto z policejního státu,nebo jeho velký obdivovatel.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (12) 24.08.22 13:15  BS  (214412)

Amen

je to tak a doufám, že EU si tuto zaslouženou lekci "zapíše za uši". Přiznávám, že svým způsobem mám z celé situace radost, jelikož jsem jako odmítač zdegenerovaného ruska do poslední chvíle doufal, že se Nazi Stream 2 zasekne na blokídě Dánska jakožto dobrého spojence amíků.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (12)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (33) 24.08.22 12:52  Tomasso  (243566)

Nastal čas nazývat věci pravými jmény

RUSKO JE NEPŘÍTEL. Tečka. Ruský plyn a ropa by měly být tabu, pokud nechceme dobrovolně lézt do oprátky nepříteli. Pokud si kdokoli myslí, že jakékoliv pokračování dodávek těchto surovin přinese Evropě stabilitu, je blázen. Jsou to právě ruské energetické suroviny, které nás dostaly do této situace.

Řešení situace tedy leží všude jinde, pouze ne v Rusku. 

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (33)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (24) 24.08.22 12:28  veb  (160615)

Finance !!!!

Putlerovská mafie vládne ekonomice žijící z prodeje surovin - v žádném případě nemá smysl počítat množství vojáků, protože ty musíte nejprve obléci, vyzbrojit, nakrmit, odvézt na bojiště, ubytovat, ...Takže i kdyby ruský fašistický režim totálně zmobilizoval oněch 20 milionů vojáků, nejspíš by se rychle zhroutil v nastalém zmatku. Nemají na to. Putlerovi poskoci to vědí, proto žádnou mobilizaci nemají. Ohrozila by jejich korýtka a nakradené majetky.

A co my? Měli bychom přestat odebírat energie i suroviny z Ruska ať přímo či nepřímo, i když budeme mít vážné problémy.  Protože my si s tím dokážeme poradit, Putler ale ne, Asie ho nezachrání. Číňané ho maximálně oberou jak to jen půjde.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (24)
Vaše doporučení:

přečíst (22) 24.08.22 10:43  loudil  (246661)

Malá perlička

Jak postupně  "vyšumí" všechny sankce proti Rusku ukazuje příklad nyní zveřejněný na www.patria. Velký ruský dodavatel surových diamantů na světový trh /dodává asi třetinu světové spotřeby/ - ALROSA  byl pár týdnů po 24.únoru paralyzován sankcemi. Pak ale velký odběratel ruských diamantů Indie začala zkoumat možnosti, jak sankce obejít a potichu začala dovážet diamanty za svoje rupie do svých brusíren. Indie není pod sancemi ani její banky a tak se obchody s Rusem znovu parádně rozjely. Jen už se ve vzájemném obchodě netočí Dolary ,ale Rupie. Dolar byl vytlačen jak  v zájmu Ruska tak i Indie. Měsíční obchod tak má Alrosa 250 mil. Dolarů /v přepočtu/ = 3 mld. USD za 1 rok. Ruské diamanty končí i v brusírnách Belgie , lze jen těžko poznat, odkud vybroušený diamant pochází. Stejně jako  u surového neoznačkovaného zlata. 

 

 Tak postupně časem "vyšumí" všechny současné sankce na Rusko. I Severní Korea, která je pod tvrdými sankcemi ukazuje, že je lze lehce obcházet. Letos například odpálila úspěšně obrovitou mezikontinentální raketu, schopnou do USA dopravit vodíkovou bombu o 10 MT.  Vyrábět mezikontinentální rakety je dost složitá záležitost, to nezvládá každý.  "Tvrdě sankcinovaná"  Korea to ale dává. Někde je asi chyba !, a nikoli malá !

Dosavadní doporučení: přečíst (22)
Vaše doporučení:

přečíst (20) 24.08.22 08:07  Petr Ježek  pjezek164zavinacgmail.com  (194488)

Jediná chybka

VB se stát protektorem zemí EU nemůže, protože se její vadný socioekonomický systém rozpadá stejně jako ten v USA. Takže tady jde pouze o soutěž, kdo se rozpadne dříve. I naši bankéři a finančníci by měli pochopit, že jsou pouze užiteční idioti těm globálním a začít pracovat pro změnu systému.

Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:

přečíst (33) 24.08.22 07:51  Petr Ježek  pjezek164zavinacgmail.com  (194488)

Kocourkov

To máte tak: Když se z černé dělá bílá a vše je postavené na hlavu, tedy dle Kocourkovských na střechu, tak se hroutí celý sysém. Přitom stačilo málo: Uznat, že RF není agresor, ale ochránce svých lidí a obránce před nacismem a fašismem, resp. globálním chazarským mafiánstvím a přidat se k RF. Přitom globální mafie tuto hru nemůže vyhrát, protože nové karty již rozdali jiní. Klesneme z důvodu fatální hlouposti a podřízenosti naší vrchnosti až na dno? Dokážeme se ze dna vůbec vyhrabat? Také otázky si je třeba zcela vážně pokládat.

Dosavadní doporučení: přečíst (33)
Vaše doporučení:
přečíst (30) 24.08.22 09:55  loudil  (246661)

Kocourkov

Válka na Ukrajině vůbec nemusela být. Ukrajina dnes hlásí 9000 mrtvých vojáků a 5800 mrtvých civilistů za půl roku válčení. Celkem už 14 800 mrtvých  a Zelenský má pořád dojem, že je nutné bojovat ještě několik dalších let, aby prý osvobodil i Krym. Přitom Rus s ním válčí jenom rotací svých vojáků z útvarů, kteří jsou právě ve výkonu vojenské základní služby. Putin zatím nemobiizoval. Jak známo, Rusko má 146 mil. obyvatel a Ukrajina  ,bez utečenců na Západ a bez Krymu  a Donbasu asi 35. Pokud by teoreticky !! Zelenský skutečně ohrožoval i Krym, tak Putin provede plnou mobilizaci , jeho armáda 4 krát přečíslí tu Ukrajinskou a myslím si, že místo Krymu pak padne Kyjev. A Zelenský odletí do emigrace  v USA.

    Jak to mohlo dopadnout, kdyby byl zájem před 24.únorem jednat ?? 1. Ukrajina se zaváže, že nepůjde do NATO  2. Rusy obývané části východní Ukrajiny  měly dostat autonomii , vlastní vládu  a případně i tu samostatnost. Nikdo mi nenamluví, že by to bývalo nešlo, kdyby Západ chtěl. Co se stalo nám Čechům, když jsme takto v r. 1992 svoj republiku ČSR přetvořili na ČR už bez Slováků, kteří nám dříve tvořili třetinu území i třetinu obyvatel ČSR ??? Odtržením Slováků naše republika přišla o třetinu území a stalo se nám Čechům něco ??  Nestalo ! Když chci dnes do Tater , tak musím jet přes hranice a vyměnit si na to Eura. Vůbec mi to nevadí. Stejně to mohlo dopadnoout i na Ukrajině, ale nebyl zájem ani Kyjeva ani Washingtonu.

 Za několik dní začíná na Sibiři vojenské cvičení za účasti Ruska, Číny, Indie. Tito tři to táhnou spolu a mají 3 miliardy obyvatel. Vzniká nová studená válka zemí Západu proti zbytku světa. Moc šancí nemáme.

Dosavadní doporučení: přečíst (30)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 24.08.22 22:26  Jarek  (241999)

Kocourkov

Pletete se. Podle ruských údajů na Ukrajině branci nesmí sloužit. Jsou tam pouze kontraktoví vojáci. Profici.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 24.08.22 16:37  Teď  (247044)

Kocourkov

Zdravime patou kolonu a jen prosím dodat adresu, kam dodat popravčí kulku

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (20) 24.08.22 11:14  Drahota  (245555)

Kocourkov

Zielenskej je nejspíš dosazenej američany a dělá co mu řeknou. Válka bej musela, usa jí chtěli. Kdyby nevyhrál minule trump, ale demokrati, tak už ta válka byla před pár lety.

Dyť tu tenkrát psali, že ukrajinská tajná služba zabila nějakýho ukrajinskýho vyjednavače za kolaboraci s ruskem. On se chtěl dohodnout, byl asi moc vstřícnej a to se nelíbilo.

Jestli to přeroste v opravdovou válku, tak se nestačej divit.

Problém je, že to vždy odnesou jen civilisti, jako vždy. Rozhoduje vrchnost a ti dole maj smůlu.

Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (13) 24.08.22 11:06  Kurz  (206336)

Kocourkov

Ukrajina 9000 a Rusko 45 000, to určitě nebudou přikrášlené údaje. 

Rusové střílí 10x více na Ukrajincké pozice a jdou do útoku až vše rozstřílí. Proto se taky fronta skoro nehýbe, když Ukrajinci brání každou mez i ves.

K tomu na frontě mají vycvičené vojáky a ne odvedence z domobrany co před pár měsíci měli svou práci.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (13)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (26) 24.08.22 10:51  Tomasso  (243566)

Kocourkov

Loudile, to jsou strašný žvásty, co ty tu píšeš. Už jen ta kouzla s čísly. Rusko 146 mil. obyvatel a Ukrajina (bez utečenců) 35? To jakože v Rusku počítáš, že budou mobilizovat i ženy s dětmi? Protože v případě Ukrajiny tvoří utečence převážně ty. A že válka na Ukrajině nemusela být? No, nemusela, nebýt toho válečného zločince v Kremlu. Nebo jsi to myslel tak, že se Ukrajina měla dobrovolně vzdát a připojit se k Rusku? Já ti nevím, kam na to chodíš, ale zkus tyhle bludy vykládat na Ukrajině...

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (26)
Vaše doporučení:


Diskuze V EU teď padá podnik za podnikem. Belgický premiér varuje, že Evropu čeká až deset těžkých zim, další stránky: 1 | 2 | 3 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi V EU teď padá podnik za podnikem. Belgický premiér varuje, že Evropu čeká až deset těžkých zim

V EU teď padá podnik za podnikem. Belgický premiér varuje, že Evropu čeká až deset těžkých zim - zdrojová stránka k tématu diskuze V EU teď padá podnik za podnikem. Belgický premiér varuje, že Evropu čeká až deset těžkých zim.

Zasílání Denního souhrnu názorů na V EU teď padá podnik za podnikem. Belgický premiér varuje, že Evropu čeká až deset těžkých zim e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu V EU teď padá podnik za podnikem. Belgický premiér varuje, že Evropu čeká až deset těžkých zim.

 Burza Prime 13:13 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  680.00  +0.29% 
 ČEZ  914.00  0.00% 
 ERSTE  1 170.50  +0.64% 
 GEN(NORTON)  564.02  +0.72% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KB  779.50  -0.64% 
 KOFOLA  285.00  +1.06% 
 MONETA  96.60  +0.52% 
 PHOTON  44.80  0.00% 
 PILULKA  178.00  +0.56% 
 PM  14 920.00  +0.13% 
 PRIMOCO   800.00  0.00% 
 VIG  773.00  -0.13% 
Komodity online
 Ropa 83.86 USD 12:52   
 Zlato 2436.09 USD 12:52   
 Stříbro 31.81 USD 12:52   
 Káva 206.24 USD 12:52   
 Cukr 18.41 USD 12:52   
 Bavlna 76.42 USD 12:52   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.