České veřejné finance bez věrohodného plánu povedou k rozvratu - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 10 (10)
 
spíše nečíst (2) 12.10.22 11:19  To je jedno  (242668)

žádnou paniku

Myslím si, že není třeba šířit paniku,  daleko nebezpečnější představou jsou nápady na minimální stát a minimální daně, stačí se podívat, jaký prezident vládl v USA do roku 1929 (začátek velké krize) a jakou ekonomickou politiku prosazoval. Podobně sám Churchill poznal a prohlásil, že zlatý standard byl největší chybou jeho života. Existují 2 nerovnováhy v našem systému. Inflační a deflační. Zatímco na deflační nerovnováhu, kdy firmy nemají odbyt z důvodu nízké koupěschopnosti, se hodí spíš řešení demokratické levice, tak dnešní inflační nerovnováhu je nutno řešit částečně pravicovými principy, aby omezené zdroje mohli využívat hlavně ti efektivně hospodařící, hlavně ovšem záleží, aby ve světě zavládl mír a se zdroji se neplýtvalo, např. tak jak to dělá Putin spalováním plynu. Nějaké opatření na straně zdanění se asi bude muset přijmout, ale nemá cenu očekávat v nejbližších desetiletích nějaký fatální krach státu a sociálního systému, staré dluhy jsou v podstatě znehodnocovány inflací stejně jako úspory občanů na běžném účtu. Kolaps hospodářství a sociálního systému je ovšem to, co v USA a následně i tady nastalo v roce 1929. 

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 12.10.22 09:04  Tomasso  (243566)

Zadlužování je jen o lidech

Celé je to o lidech, o voličích. Politici, které si volíme, jen dělají to, co po nich chceme. A dělají to velmi důsledně. Většina lidí natahuje ruce po penězích a politici jim to rádi s vidinou dalšího zvolení, byť s vědomím, že je to nezodpovědné, rádi poskytnou. Říká se tomu populismus. Až si lidi (voliči) uvědomí, že politiky si nevolíme proto, aby se starali o lidi, ale aby se starali O STÁT, přestaneme se zadlužovat. Ale možná už bude pozdě.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 12.10.22 11:48  Nemec  (249228)

Zadlužování je jen o lidech

Lide natahuji ruce ?

A co miliardari a OSVC, kteri plati minimalni dane nebo vubec zadne.

Jejich deti chodi do skol, maji zdravotnictvi zdarma, neplati na armadu ani na skoly.

maji rovnou dan, pokud vubec plati.

Podivejte se do jinych statu, jake plati lide dane, i duchodci.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 08.11.22 22:16  Muezzin  (251895)

Zadlužování je jen o lidech

Zajímalo by mne, zda-li pan Nemec své výroky vymyslel sám anebo je od někoho opsal jako při školním diktátu. Jen tak mimochodem, nevím jak přišel na to, že OSVČ neplatí žádné daně? Zdravotní daň musí platit ze zákona a ze všeho co nakoupí odvedou daň z přidané hodnoty … a pokud jsou plátci DPH, tak ji odvedou i z celé své práce. Rovněž tak spotřební daň, bez jejíhož zaplacení nenastartujete ani motorovou pilu … A armáda i školy se hradí především z DPH a spotřební daně, protože toto jsou daně, které státu nejvíce vynášejí. Zdravotnictví zdarma nemají, protože musí odvádět platby za zdravotní (pseudo)pojištění, které je ve své podstatě daní; z ekonomického hlediska totiž nesplňuje podmínky pojištění. Jen tak mimochodem, na to, co stát nazývá zdravotním a sociálním pojištění, odvádí každý OSVČ téměř 30 % ze svých hrubých zisků. A kolik odvádí pan Němec? Ano, jejich děti chodí do škol, a Vaše snad ne? Ano, miliardáři mají daň rovnou 23 %, chcete ji snad taky? Anebo Vám stačí těch rovných 15 %? Můžete prosím ostatním čtenářům sdělit, kdy jste naposledy viděl nějakého miliardáře, který platí minimální daně nebo vůbec žadné? Napřed si ovšem musíte ujasnit, zda za miliardáře považujete člověka, který má miliardový příjem jako fyzická osoba anebo zda za miliardáře považujete člověka, který vybudoval nějakou firmu a tato firma má miliardový zisk (před zdaněním). V prvním případě Vás mohu ujistit, že takový člověk zaplatí na daních - pokud nepočítám drobné - tak nějakých 150 milionů … a pokud se firmy týče, pak je těch milionů ještě o 40 více, tj. 190 000 000 Kč (aby se to lépe vyjímalo). A zkuste nezávidět … Jste svobodný člověk. Vybudujte si firmu, zaměstnejte občany, a pak záleží jen na Vás, kolik vyděláte, abyste mohl platit daně o nichž sníte …
A k těm zahraničním daním - doporučuji podívat se do Řecka a Holandska … V Řecku si důchodci platí zdravotní pojištění ze svých nevysokých důchodů.
Pokud se týče daní občanů (fyzických osob), tak v Nizozemsku byla pro rok 2021 sazba daně 37,10 % v pásmu příjmů od 0 do 5.709,- €/měs. V ČR byly v r. 2021 v tomto rozmezí daňové sazby hned tři: 1) od 0 do 1070 € = 0 % ; 2) od 1070 € do 5450 € = 15 % ; 3) od 5450 € do 5709 = 23 %. (Přepočet dle středového kurzu v r. 2021 = cca 26,- Kč/€.)
V zemi s nejvyššími průměrnými příjmy - Lichtenštejnsku mají firmy daň z příjmů 15 %, v Irsku 12,5 %, na Kypru 10 % (u nás 19 %) a daň z dividend ve výši 4 %, v Irsku 0-12,5 %, na Kypru 0 %, v Maďarsku 0 % (u nás 15 %). A nebo chcte tak složitý daňový systém jako je v Německu? Kolikrát jste si vyplňoval sám daňové přiznání? Či si na to snad chcete najímat účetní či daňového poradce?
Osobně se přiznám, že výše zde uvedené zahraniční daně by mi opravdu nevadily …

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 12.10.22 10:06  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (206772)

Zadlužování je jen o lidech

Nesouhlasím hned s druhou větou: "Politici, které si volíme, jen dělají to, co po nich chceme."

To je veliký omyl. Nedělají. Politici dělají především pro sebe a pro zájmové skupiny, které jim sponzorovaly kampaň a které je katapultovaly k moci. Krásně řečeno v Básníkách: "Politik slibuje, volič volí. Opačně to nefunguje". Také v "Yes, minister": "Ale pane ministře, sezóna podkuřování voličům začíná zase až za 4 roky..."

Podívejte se na pětidemoliční partu.Slibovali nezvyšovat daně. A po volbách přišli s Wind-fall tax, další brutální regulací energetického sektoru a zvýšením přerozdělování (= rozkrádání). A to se staví do pozice pravicových a středopravicových stran! Naprosto otočili a vedou stát k bankrotu a ekonomickému rozvratu. Za 2 roky zjistí, že WFT nezafungovala a že jim stejně nezbyde nic jiného než zvednout přímé daně. Brutální nárůst mandatorních výdajů + recese způsobí dosud nevídanou krizi...

Podívejte se na brněnskou kauzu Stoka s městskými zakázkami (namočeno hlavně ANO) nebo novou kauzu s přidělováním bytů (namočena ODS). Především si musíme volit politiky s vysokým morálním kreditem. A tady je problém. Stádo nepřemýšlí. Stádo podléhá populistickým slibům. Stádo jde za největším V.O_L_E-M...

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (13) 12.10.22 08:45  Přemek  (199742)

Zadlužení z pohledu plánu GESARA

Veškeré zadlužení je důsledkem vadného, neudržitelného a svou podstatou nelidského socioekonomického a finančního systému. Ten je již postupně nehrazován novým systémem suverénních národů, národních měn a přímých obchodů na základě férových bilaterálních kontraktů. Všichni dlužnici, tedy lidé i instituce a státy budou oddluženy, což umožní zcela zásadně změnit celý finanční systém a očistit jej od parazitních bankovních prvků a souvisejících finančních trhů. QFS již po pilotním provozu funguje a postupně převezme veškeré účty lidí a institucí. Úvěry a půjčky se sanou zcela zbytečnými a každý člověk a každý podnik bude mít dostatek peněz na svou tvůrčí činnost. Zdrojem bude uvolnění uměle a spekulativně zadržovaných peněz, jichž jsou triliony a ty budou přerozděleny zpět lidem a podnikům. Vlády a státy si budou muset vystačit s výnosem jediné prodejní daně při odpovídající sazbě DPH 17 % ze zbytného zboží a zbytných služeb. Tím dojde o dalšímu omezení parazitismu na produktivní ekonomice. K tomu se peníze stanou pouhým obecně dostupným nástrojem směny s limitem na základě zdrojové stability. Záporné zpětné vazby zajistí, postupný přechod na bezkonfliktní a neparazitní formu. Banky se většinově převedou na finanční poradce, pouze vybrané budou zajišťovat udržitelný oběh peněz, přesněji platebních prostředků bez majetkové podstaty.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (13)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 12.10.22 09:46  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (206772)

Zadlužení z pohledu plánu GESARA

Aha. Tak s tímhle už nesouhlasím. Tohle zavání neomarxistickým šílenstvím a NWO více než původní NWO. Odvolávám svoji podporu Přemkovi. Tyhle myšlenky zavání komunismem...


Změna od jednoho systému k druhému naprosto nemůže probíhat "velkým třeskem" a podle dětinských představ jakýchkoliv vizionářů. Koncept by se musel vyzkoušet ve větším měřítku na úrovni většího státu a ukázat svoji dlouhodobou životaschopnost a přínos pro lidstvo. A změnu by musela být krok za krokem. Ale já říkám otevřeně, že mi uvedený koncept připadá jako utopistický a komunistický.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (3) 12.10.22 08:25  Přemek  (199742)

Příprava na příchod falešného Mesiáše

Veškerá ta socioekonomická destrukce má za cíl umést cestu pro NWO z dílny WEF, zdeptané lidstvo zotročit a majetkově vyvlastnit. Už se tím ani netají. Jenže tahle mafie nepočítala s námi, vědomými lidmi a naším globálním plánem systémové reformy. My jsme tou silou, která tuto mafii zničí a zahájí Zlatý věk lidstva na zásadách zdrojové stability, kvalitativního růstu, prevence všech potíží, bezpodmínečné lidské důstojnosti a ohleduplnosti, odpovědné svobody v mezích mravnosti každého člověka. Dosud spící budou probuzeni a námi vedeni cestou světla, tvořivosti a radosti z každého dne.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 12.10.22 09:12  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (206772)

Příprava na příchod falešného Mesiáše

S tím souhlasím. Evropské vlády v podstatě jednaly synchronně. Daně z příjmu FO se snižovaly i v sousedním Rakousku a teď s tím hloupým nápadem přišla i Trussová v Británii, ale tam ji občané poslali do háje. Co dělá ECB, všichni dobře víme. Tiskne a tiskne a tiskne, drží Itálii, Španělsko, Portugalsko i Francii na stereoidech nových inflačních peněz, sponzoruje zvýšení podílu OZE na dluh (45 % do roku 2030!!!)... To vše povede k obrovské dluhové krizi EU v následujících letech.

Kde se mohu přidat? Je potřeba založit novou silnou pravostředou, euroskeptickou stranu, která přitáhne voliče, kteří volili pětidemoliční partu, protože neviděli jinou alternativu proti oligarchovi. Ale pětidemoliční parta se ukázala být silně neomarxistická a s hlavou hluboce vraženou v řitním otvoru evropské komise. Současná EU je nereformovatelná a vede nás do propasti.

Přemku, založ stranu, ukaž směr CZ-exitu z EU spolku zelených demagogů a šílenců a jdu za tebou. Z toho spolku je potřeba vypadnout co nejdřív, zrušit emisní nesmyslenky a podobné regulace, co křiví a poškozují trh. Je třeba založit novou EU na starých základech ekonomické spolupráce a svobody, s minimem regulace a s minimem přerozdělování / dotací. Čím dřív, tím líp.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 12.10.22 07:06  sunstarsky  (209224)

Cílem je přece

rozvrat veřejných financí, potřebujeme co největší schodek veřejných financí a pak roztáhneme ruce a není kde brát :) vše jde dle plánu 

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:


Diskuze České veřejné finance bez věrohodného plánu povedou k rozvratu, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi České veřejné finance bez věrohodného plánu povedou k rozvratu

České veřejné finance bez věrohodného plánu povedou k rozvratu - zdrojová stránka k tématu diskuze České veřejné finance bez věrohodného plánu povedou k rozvratu.

Zasílání Denního souhrnu názorů na České veřejné finance bez věrohodného plánu povedou k rozvratu e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu České veřejné finance bez věrohodného plánu povedou k rozvratu.

 Burza Prime 10:12 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  676.00  -0.59% 
 ČEZ  938.50  -0.16% 
 ERSTE  1 084.50  -0.14% 
 GEN(NORTON)  555.54  +1.01% 
 GEVORKYAN  255.02  -1.16% 
 KB  776.00  +0.13% 
 KOFOLA  300.00  +0.67% 
 MONETA  98.40  +0.61% 
 PHOTON  44.90  -0.22% 
 PILULKA  135.00  -0.74% 
 PM  15 480.00  +0.26% 
 PRIMOCO   905.00  -0.55% 
 VIG  717.02  +0.70% 
Komodity online
 Ropa 84.80 USD 09:56   
 Zlato 2340.01 USD 09:56   
 Stříbro 30.27 USD 09:56   
 Káva 226.13 USD 09:56   
 Cukr 19.25 USD 09:56   
 Bavlna 73.00 USD 09:56   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.