Čína zažívá největší lidové bouře od roku 1989, ropa proto prudce zlevňuje. To může těšit české motoristy, ne však ty maďarské – těm pohonné hmoty kvůli včerejšímu omezení stropů zdraží - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 13 (13)
 
přečíst (36) 28.11.22 10:49  Petr Šmacho  smachozavinacseznam.cz  (252860)

Doufám že čínský komouši půjdou do kopru

Si hráli v labáku na bohy a ztratili přízeň nebes. Doufám, že ta epidemie režimu zlomí vaz, byla by to dokonalá karma.

Dosavadní doporučení: přečíst (36)
Vaše doporučení:

přečíst (44) 28.11.22 09:52  Tomasso  (243566)

Maďarsko náš vzor

Kdykoliv se naskytne příležitost, slyším a čtu od méně obdařených fanoušků vlád pevné ruky, proruských trollů a dalších individuí ve stylu Jaromíra Baldy, jak na to jde Orbán skvěle a jak bychom se od Maďarska měli učit. Popravdě fakt nevím co. Už z hospodářské krize 2008-2013 vyšlo Maďarsko nejhůř v regionu, nezvládnutá migrační krize 2015 a doposud nevyřešené migrační proudy přes maďarské hranice (Maďarsko tvoří vnější hranici schengenu), z covidové krize vyšlo s třetí největší smrtností na světě a teď se svými rusofilními postoji zůstává jako kůl v plotě a ještě na něj dopadá energetická krize hůř než na zbytek Evropy. 

Jestli někoho fascinují vlády Viktora Orbána nebo Vladimira Putina, nechť se prosím odstěhuje do jejich zemí a nepokouší se závadět nám ten jejich bordel ve střední Evropě.

Dosavadní doporučení: přečíst (44)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 29.11.22 11:54  Attila  attilazavinacfreemail.hu  (252902)

Maďarsko náš vzor

Ty si v maďarsku nikdy nebol, tak čo ty možeš o tom vedieť?

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (56) 28.11.22 10:39  loudil  (252859)

Maďarsko náš vzor

Mně se naopak Orbán líbí. V demokratických volbách dostává od svých obyvatel opakovaně 50 % hlasů a tak vládne s masívní podporou, ne jako naše "Pětikolka".  Migrační krizi 2015 naopak zvládl nejlépe ze všech zemí EU. V době , kdy si Merkelová pořizovala  s arabskými běženci selfie a v podstatě je zvala po milionech do Evropy, tak Orbán nasadil svou armádu na budování obřího hraničního plotu , aby proud migrace zastavil. A on ho skutečně zastavil. Byl za ten plot evropskou komisí  i Merkelovou stále kritizován a co jsme ovšem viděil loni ?? Polsko a pobaltské státy proti stejným běžencům ze Sýrie také postavili masívní ploty jako jediné řešení- a byly za to naopak chváleny. Výrazu "proruský troll" se opravdu musím smát. Dnes je takto označován každý, kdo se vysloví jinak, než je oficiální názor naší vlády. To je ovšem stav, který tu byl do r.1989, tedy jen s opačným znamenkem , tehdy se takovým lidem zase říkalo : "Proamerické živly  nebo proameričtí trollové". Tedy jsme se s tou "demokracíí"  v ČR moc daleko nedostali, jiný názor na věc je dnes pronásledován a perzekvován. Povolen je názor pouze jeden , tan oficiální vládní. Takže : Čína, Sev. Korea, Německo 1933-45, SSSR ...... na jejich úroveň jsme klesli ve svobodě slova.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (56)
Vaše doporučení:
přečíst (40) 28.11.22 11:00  Tomasso  (243566)

Maďarsko náš vzor

NSDAP si v třiatřicátém taky získala podporu téměř poloviny obyvatelstva. Stejně tak KSČ v Čechách v šestačtyřicátým. Čili ano, jsou to výsledky voleb, ale rozhodně ne takové, které bych komukoliv záviděl.

Orbán začal plot stavě v době, kdy měl v Budapešti statisíce migrantů a absolutně si s nimi nevěděl rady. Nebýt toho, že mu tehdy zásadně ulevila Merkelová (Orbán tehdy vypravoval plné autobusy k rakouským hranicím), kdo ví, jak by to dopadlo. No, nicméně, plot postavil a migrační proud pokračuje. Kde se stala chyba?

Proruský troll je pojmenování faktu. Pokud přímo nenapomáháte ruskému terorismu, nikdo vás za vaše názory nestíhá, ale neberte nám možnost pojmenovat skutečnost jejím pravým jménem.

Dosavadní doporučení: přečíst (40)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (33) 28.11.22 16:13  fuj  (247123)

Maďarsko náš vzor

Tak se stěhuj soudruhu TOMASSO.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (33)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (38) 28.11.22 14:39  loudil  (252859)

Maďarsko náš vzor

KSČ v r. 1946 vyhrála volby pod jasným celonárodním nadšením z osvobození 90 % území ČSR Rudou armádou, která zde u nás zanechala 140 000 mrtvých. Pro náš národ to bylo  pochopitelné , neboť plány nacistů s českým národem byly tyto : a/ jednu třetinu poslat do plynových komor. b/jednu třetinu vysídlit za polární kruh do Ruska do zemljanek, c/ Tu poslední " vhodnou rasově" - třetinu poněmčit. Tedy z tehdejších 9 milionů Čechů - 3 miliony zavraždit, 3 miliony poslat na Sibiř a 3 miliony poněmčit. Jak známo 40 let komunistického režimu u nás pak připravilo o život asi 8000 lidí /hranice, procesy, lágry, vězení.../.  Jiná možnost než Moskva či Berlín neležela roku 1945 na stole ,neboť Západ v boji proti nacistům naprosto selhal. A tak  v Jaltě po dohodě Západu se Stalinem spadla ČSR do poválečné "sféry vlivu SSSR". Tedy 40 let socialismu v ČSSR   "přiklepl"   Západ Stalinovi už při jednání na Jaltě. A nejen u nás, také  v Polsku, NDR, Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku. Tedy v zemích osvobozených Rudou armádou . Řecko Rudá armáda neosvobodila, tedy na Jaltě bylo 80 % vlivu  v Řecku  "přiklepnuto" Západu. Tak se dělá politika.

 

Pokud jde o migranty a Maďarsko 2015 , ano má hranici Shengenu , ovšem já se ptám takto :

1. Jak byly bráněny celounijní námořní hranice ??

2. Jak to, že stát NATO Turecko na svém území trpěl činnost tisíců pašeráků lidí, kteří posílali migranty do Evropy ?

3. Jak to, že stát NATO a EU Řecko dovolil vstup migrantům na své území i jejich masový exodus přes své hranice do Makedonie, Srbska a Maďarska ?? Část šle ještě přas další stát NATO a EU Bulharsko.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (38)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (35) 28.11.22 16:12  denda  (241432)

Maďarsko náš vzor

S vaším příspěvkem se naprosto ztotožňuji, neb vidíte celkem nedávnou historii střízlivě podobně jak já, byť se nevyvíjela zcela dle mých představ. Na KSČ můžu mít svůj názor, ale uznávám, že v době vzniku se mohla jevit opravdu jinak. I můj děda jí po válce věřil a vstoupil do ní bez jakéhokoliv vlastního prospěchu (jen kvůli ideálům), aby pár let na to z ní vystoupil, protože viděl co se všemi "ideály" udělali. (pravda, ztížilo mi to přístup na některé školy, ale né na všechny. VŠ technického směru na to moc nehleděly, a já byla naštěstí matematicky a "technicky" nadaná, tak i v tomto režimu jsem svou šanci dostala, tak nebudu vše hanit - stejně jsem nakonec skončila v úplně jiném oboru a bylo jen na mě jak si vzdělání rozšířím.) Ale to je v politice pořád to samé...volíte někoho, kdo naslibuje "hory, doly", po volbách vidíte, že jako vždy jde o plané sliby a ve skutečnosti jen o vlastní koryta a jak napakovat vlastní kapsu. Ale KSČ je historie. Podstatné jsou vaše otázky ohledně současnosti. A tam si dovolím říct, že ve všech EU i NATO naprosto selhala. Ochrana hranic neexistuje, může tu vlézt kdokoliv kdo zahodí pas i ten kdo ho nikdy neměl a my jsme povinni ho živit a tím pádem si sama kladu otázku, jaký smysl vůbec tyto "pakty" mají, protože mám pocit, že selhávají úplně ve všem, jen ta byrokracie a buzerantství s nimi narůstá.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (35)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (33) 28.11.22 16:39  loudil  (252859)

Maďarsko náš vzor

Souhlas. Můj děda /tehdá 50 let/  a můj otec /tehdá  18 let/  vstoupili hned v květnu 1945 oba do KSČ - těžko to mohlo být z nějakého osobního  prospěchářství - můj otec byl a do konce života také zůstal zámečníkem na dílně a můj děda zase obyčejným vesnickým truhlářem. Ani funkce ani peníze jim vstup do KSČ nikdy nepřinesl.  Nepochybuji, že také jako členové KSČ volili při volbách 1946 komunisty. Já bych to udělal taky, žít roku 1945 a mít za sebou 6 let Protektorátu , vidět "pracovat" Gestapo, slyšet denně z rozhlasu o popravách Čechů, o vyhazení Lidic, Ležáků atd. atd. Kdo v roce 1946 volil komunisty , jako by   "zprostředkovaně"   děkoval za svou záchranu Rudé armádě a Stalinovi. Na tom nemohlo být nic špatného.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (33)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 29.11.22 12:00  Tomasso  (243566)

Maďarsko náš vzor

Špatné to bylo, pouze se tomu nedalo divit. Ale podobně se dá přistupovat k úspěchu NSDAP v Německu nebo DNSAP v českém pohraničí. Vždycky se najde nějaký ten racionální důvod, jak to obhájit, přestože už dnes víme, že to byly fatální chyby. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 29.11.22 14:55  loudil  (252911)

Maďarsko náš vzor

Z dnešního pohledu vidíme, že to před 70 lety byla fatání chyba. Ovšem, kde máte jistotu, že to co dnes dělá naše vláda nebo Evropská komise je správné a že režim jaký tu dnes máme je správný ?? Kdo si dovede dnes představit, jak třeba naši potomci budou roku 2080 hodnotit Havla, Klause, Zemana nebo celý náš polistopadový režim ??? Jak se změní pohled na rok 2022 za 60 let ???  Když přišel Masaryk tak se  "kopalo" do Rakousko-Uherska ,když pak přišli komouši tak se  "kopalo" do Masaryka, po listopadu 89 se zase "kope" do komoušů atd. atd.atd. Počítám, že z pohledu roku 2080 na našem současném režimu -  "nezůstane nit suchá" !

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 29.11.22 20:21  czhunter  (248554)

Maďarsko náš vzor

Žádnou takovou jistotu nemáme a PRÁVĚ PROTO naštěstí dopadají volby poměrně těsnými výsledky pro tu či onu stranu.Díky tomu naštěstí - možná poučení historií, možná náhodou - nemůže dojít k excesům ala KSČ v roce 1948.Nemůže-li totiž existovat jistota správné volby, je nejlepší neustále balancovat abychom se neztrapnili tak jako naši předci (jakože jsme si stádně mysleli že něco nějak a ono jinak)

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 30.11.22 08:51  loudil  (252955)

Maďarsko náš vzor

Jenomže i při tom "balancování stran"  v systému dochází  k postupné degradaci společnosti i bez nějakých politických procesů či železné opony na hranicích. Prostě se dělají obří chyby. Pamatuji se , jak Havel s novináři někdy r.1990 prohlížel paneláky Jižního města a smál se těm "socialistickým králíkárnám" a říkal, že teď se bude žít jinak. Po 30 letech vidíme v ČR tisíce satelitů kolem měst = obrovsky tím narostla doprava, budují se nové obchvaty ,vznikají zácpy , byla zničena kvalitní půda statisíců hektarů, ...atd. atd. Satelit = panelák na ležato.  Pro životní prostředí je satelit 100 horší varianta jak panelák ve městě. V r.1990 jsme skočili do konzumní společnosti a náš národ poprvé v historii vymírá, počet obyvatel ČR roste díky přistěhovalcům. Lidé upřednostnují konzum místo dětí. U nás to není tolik vidět, ale třeba v Bulharsku za 30 let už klesl počet obyvatel z 9 na 6,5 milionu , tedy o  30 % ! Jsme tedy bohatí , ale právě  "demokraticky míříme"  k národní záhubě. Nikdo nás nemusí střílet, vymřeme sami - "demokraticky".

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:


Diskuze Čína zažívá největší lidové bouře od roku 1989, ropa proto prudce zlevňuje. To může těšit české motoristy, ne však ty maďarské – těm pohonné hmoty kvůli včerejšímu omezení stropů zdraží, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Čína zažívá největší lidové bouře od roku 1989, ropa proto prudce zlevňuje. To může těšit české motoristy, ne však ty maďarské – těm pohonné hmoty kvůli včerejšímu omezení stropů zdraží

Čína zažívá největší lidové bouře od roku 1989, ropa proto prudce zlevňuje. To může těšit české motoristy, ne však ty maďarské – těm pohonné hmoty kvůli včerejšímu omezení stropů zdraží - zdrojová stránka k tématu diskuze Čína zažívá největší lidové bouře od roku 1989, ropa proto prudce zlevňuje. To může těšit české motoristy, ne však ty maďarské – těm pohonné hmoty kvůli včerejšímu omezení stropů zdraží.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Čína zažívá největší lidové bouře od roku 1989, ropa proto prudce zlevňuje. To může těšit české motoristy, ne však ty maďarské – těm pohonné hmoty kvůli včerejšímu omezení stropů zdraží e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Čína zažívá největší lidové bouře od roku 1989, ropa proto prudce zlevňuje. To může těšit české motoristy, ne však ty maďarské – těm pohonné hmoty kvůli včerejšímu omezení stropů zdraží.

 Burza Prime 16:28 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  665.00  +0.76% 
 ČEZ  951.50  +1.22% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 039.00  -4.55% 
 GEN DIGITAL  556.00  0.00% 
 GEVORKYAN  258.00  +0.78% 
 KOFOLA CS  291.00  0.00% 
 KOMERČNÍ BANKA  763.00  -0.39% 
 MONETA MONEY BANK  98.00  +0.10% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 140.00  +0.13% 
 PHOTON ENERGY  43.95  +1.74% 
 PILULKA LÉKÁRNY  119.00  -3.25% 
 PRIMOCO UAV SE  920.00  -3.66% 
 VIG  709.00  -1.53% 
Komodity online
 Ropa 82.61 USD 14.06   
 Zlato 2331.34 USD 14.06   
 Stříbro 29.54 USD 14.06   
 Káva 226.13 USD 14.06   
 Cukr 19.39 USD 14.06   
 Bavlna 71.67 USD 14.06   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.