180 EUR/MWh. Průlomová dohoda EU na zastropování cen plynu, a tedy i elektřiny, je tu. Znamená prohru Německa, které se obává, že Unii nyní hrozí „maďarský scénář“ - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 15 (15)
 
přečíst (1) 26.12.22 14:35  minoanprosperity  (254393)

jenže něco je za něco...nechci slevu zadarmo

Souhlas Německa byl ale vykoupen jejich požadavkem na zavedením emisních povolenek i na PHM a na vytápění fosilními palivy - tedy plyn pro domácnosti. Takže sice super, ale opět to zaplatí ten poslední v řadě - občan.
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 25.12.22 15:46  Pal  (243733)

Kdo platil všechna ta ekologická hnutí?

OSF a jemu podobní. Mezi přispěvatele OSF patřily pravidelně ti nejbohatší z 1 % bohatých. Kruh se uzavírá, vybírají zisky, Evropa platí.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 20.12.22 22:07  Jerry simik  (254277)

180eur

Tak nevim za co pana Kovandu Trinitu bank plati? Pise nescetne komentaru, clanku na jakekoliv tema (absolutni genius). Kdy ma cas na praci pro Trinity Bank. Funkce hlavniho ekonoma v takove bance je jiste casove narocna. Obvyklych 8 hodin denne na to vetsinou nestaci
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (20) 20.12.22 09:40  evadean  evadeanzavinaccentrum.cz  (247371)

Zásobníky plné z 84%

Takže experte pokud jsou evropské zásobníky plné z 84% a ty nám tvrdíš, že to je pohoda, tak si nech vysvětlit jak fungují. Zásobníky jsou plné z 84% ale zima ještě nezačala. Zásobníky neslouží k plnému pokrývání spotřeby, ale jen na vykrývání špiček. Další věc čím je v nich plynu méně, tím se dá méně čerpat. A poslední věc znalče, zásobníky nejde vyčerpat na 0 ale ani na 20% ani na 30% protože v tom případě se zhroutí. Ale to jsi ty jistě věděl.... Ekonome. :-)
Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (21) 20.12.22 09:34  evadean  evadeanzavinaccentrum.cz  (247371)

CENA 180 euro - VÝHRA ?

Tak a teď nám řekni experte v čem spočívá ta výhra ? 180 euro za MWh znamena 44,- za kubík bez DPH, ekologické daně a distribuce. V čem je tedy výhoda ? To je spíše tragédie pro všechny. Ale o tobě je známo, že chodíš vždy s křížem po funuse.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (21)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (21) 20.12.22 09:41  Tomasso  (243566)

CENA 180 euro - VÝHRA ?

Výhra je v tom, že máš garanci, že nebudeš platit 300 EUR za MWh jako letos v létě. Ale můžeš, jestli chceš...
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (21)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (24) 20.12.22 09:51  evadean  evadeanzavinaccentrum.cz  (247371)

CENA 180 euro - VÝHRA ?

Pokud to myslíš ironicky tak Ok, pokud vážně jsi ..... To není výhra. To je likvidující pro průmysl a mnohé domácnosti. Chápeš to vůbec ? Víš co to je 60,- až 70,- za kubík ? Očividně nemáš tušení. Loni stál kubík 12,- Ale asi je to dobře alespoň ti ... co si myslí, že se nic neděje zmrznou. Ti co si myslí že topením elektřinou vyhráli tak opak je pravdou, ta bude vždy 2-3x dražší. Ale tak co dobře vám tak, já netopím plynem ani elektřinou. :-)))
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (24)
Vaše doporučení:
přečíst (20) 20.12.22 17:39  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (253500)

CENA 180 euro - VÝHRA ?

https://www.kurzy.cz/zpravy/687699-prebytek-zemniho-plynu-ktery-v-prubehu-rijna-tlacil-jeho-spotove-ceny-v-evrope-silne-dolu-se-jiz/Rád bych všem připoměl páteční článek. Pod ním je průběh cen plynu v USA a na PXE (Power Exchange Central Europe). V Améru v létě maximum na 33 $/MWh, v Evropě 320 $/MWh. V USA je nyní cena kolem 20 $/MWh, v Evropě 120 $/MWh. Je to cena 6x vyšší než v USA!!! Připadá to tady někomu normální? Máte pocit, že nás vedou ti správní politici a že EU jde o lidi?https://www.kurzy.cz/komodity/zemni-plyn-graf-vyvoje-ceny/1MWh-usd-2-rokyhttps://www.kurzy.cz/komodity/pxe-zemni-plyn-graf-vyvoje-ceny/1MWh-usd-2-rokyCena plynu se začala brutálně zvedat už v září 2021 a už tehdy politici museli vědět, že rus začíná plynem vydírat. Přesto pro Evropu včas nezajistili dostatek plynu a elektřiny. Skoro mi to připadá, jak kdyby nedostatek plynu někdo "synchronizoval" se zanedbanou údržbou francouzských jadereka jejich nuceným odstavením a s demagogickým odstavováním německých jaderek za každou cenu.Nejsem zastáncem konspiračních teorií, ale něco tady nehraje. Jsou politici v EK, EP a v Německu tak hloupí nebo jsou to zaplacení agenti na likvidaci veškerého průmyslu EU???
Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 26.12.22 14:41  minoanprosperity  (254393)

CENA 180 euro - VÝHRA ?

a k tomu záhadně (neboli ticho po pěšině) přestřelený NordStream, aby se do EU opravdu nedostal žádný levný plyn.... Když něčemu nerozumíme, jsou za tím prachy - základní poučka na předášce VŠE, prof KZ.
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (19) 20.12.22 17:59  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (253500)

CENA 180 euro - VÝHRA ?

Ten článek mě málem "rozplakal". Prý "Pro české předsednictví je dohoda na zastropování zdárným vyvrcholením jeho půlročního trvání, jež se chýlí ke konci." To je myšleno vážně nebo jako vtip? Řekl někdo z našich vládních politiků Němcům do očí, že celou energokrizi zavinili oni a že by teď měli držet hubu někde v koutě a snažit se nenadělat ještě více škody??? Neřekl!!! Jediný, koho jsem zaznamenal na CNN, byl europosranec Vondra, který už to má zřejmě "za pár" a tudíž si to může dovolit. Ale náš "signalista" čekal na evropské řešení tak dlouho, až se ho nedočkal. Tak se nadivoko chytl pirátského nápadu s WFT a zastropováním cen elektřiny. Řeší nějaký z těch návrhů podstatu problému? Neřeší! Jen ke stávajícím regulacím přidává další a další patra nesmyslných regulací a přerozdělování, protože, a řekněme si to tu zcela otevřeně, POLITICI PŘÍČINĚ PROBLÉMU NEROZUMÍ A V PODSTATĚ JEN PŘEDSTÍRAJÍ, ŽE NĚCO DĚLAJÍ! A proč Němci dělají to, co dělají? Protože drahé energie znamenají likvidaci toho "špinavého" průmyslu a ještě to všecko zaplatí daňový poplatník. Ať žije Green deal! Ať žije zelené šílenství! Ať žije... ...a poslední zhasne.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (19)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (9) 20.12.22 18:24  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (253500)

CENA 180 euro - VÝHRA ?

Pokud by se hned na začátku krize prosadilo "Iberské" řešení, tedy zastropování cen plynu pouze pro výrobu elektřiny, mohli jsme už mít po krizi. Zbytku průmyslu i domácnostem by se natvrdo nic nekompenzovalo, takže by musely začít plynem šetřit, což by tlačilo jeho cenu aspoň trochu dolů. Ale hlavní potíž je v tom, že se energokrize začala řešit pozdě. Ceny plynu šly nahoru v září 2021. Politici se na prvním hloupém řešení domluvili až o rok později a nejhloupější řešení vybrali, protože to tak chtělo Německo!!! Tedy země, která celou krizi způsobila, tak ještě dělá vše pro zhoršení situace. Děkujeme, Německo! My to všecko "nadšeně" zaplatíme... https://www.vecerni-praha.cz/cesko-v-patek-zrejme-podpori-reseni-drahych-energii-konfiskaci-zisku-jinych-nez-plynovych-elektraren/
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:

přečíst (31) 19.12.22 21:19  Jiří  (242707)

Blázinec hadr

Ani komouši by si tohle nedovolili. Popírat veškeré principy trhu. A to všechno pro ideologickou fantasmagorii která označuje Rusko jako nepřítele. Rusko, které nám dodávalo levné suroviny, díky čemuž jsme se měli jako prasata v žitě. Ale anglosasskému západu to nestačilo, hraje špinavou hru a doufá, že se Rusko zhroutí a na jeho surovinách bude vydělávat. Že umírají Ukrajinci ho nezajímá. Když štval Ukrajince proti Rusku, musel západ a jeho poskoci vědět, že proti Rusku nemá Ukrajina žádnou šanci. Přesto nechce jednat. Ani za cenu rizika jaderného konfliktu. Přitom stačilo přistoupit na záruky které Rusko požadovalo a Spojené státy to odmítly.Prosím, zastavte tuhle zbytečnou válku kde umírají lidé pro nenažranost západního kapitálu.
Dosavadní doporučení: přečíst (31)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (31) 20.12.22 17:09  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (253500)

Blázinec hadr

Vy vykreslujete Rusko jako oběť? Taková naivita... Rusko je agresor snažící se obnovit svoje dávné impérium SSSR s celým jeho vlivem a terorem. Putler už to otevřeně přiznal, že mu nejde o lidi, ale o územní zisky a vliv. Tak proč tady lžete a opakujete ruské pohádky?Rusko se 1994 v tzv. Budapešťském memorandu zavázalo k zárukám bezpečnosti a územní celistvosti Bělorusku, Kazachstánu a Ukrajině výměnou za připojení se ke Smlouvě o nešíření jaderných zbraní.A ještě Vám z paměti vypadlo, že Putler tu agresi už dlouho dopředu připravoval mimo jiné tím, že si Gazprom rezervoval místo v evropských zásobnících, a pak je nechal prázdné, takže Putler připravoval energetickou krizi jako páku na evropské politiky, aby drželi hubu, až si půjde pro Ukrajinu.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (31)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (27) 20.12.22 18:57  Jiří  (242707)

Blázinec hadr

Vy o tom asi nic nevíte. Rusko prosazovalo dlouhodobé kontrakty. Stálé odběry. Za nízké ceny. Kdyby západ neprosazoval plyn přes burzu a podepsal dlouhodobé kontrakty, žádná krize by nebyla. Plyn se díky zelené politice a burze začal zdražovat dávno před ukrajinským konfliktem. Rusové dokonce chtěli posílat plyn NS II. To ale západ, tedy USA zatrhly. Dokonce ti co nám dnes vládnou chtěli okamžitě odstřihnout plyn z Ruska. Pak si uvědomoli že je to hloupost a díky Rusku máme plyn alespoň na tuhle zimu. Ne Rusko, ale štváči jako vy mohou za tenhle svrab co tu teď je.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (27)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (17) 19.12.22 19:57  R2  (248434)

energie

jedine vychodisko bude rozjet stary dakon a zacit topit nabytkem, pri techto cenach jine vychodisko nevidim
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (17)
Vaše doporučení:


Diskuze 180 EUR/MWh. Průlomová dohoda EU na zastropování cen plynu, a tedy i elektřiny, je tu. Znamená prohru Německa, které se obává, že Unii nyní hrozí „maďarský scénář“, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi 180 EUR/MWh. Průlomová dohoda EU na zastropování cen plynu, a tedy i elektřiny, je tu. Znamená prohru Německa, které se obává, že Unii nyní hrozí „maďarský scénář“

180 EUR/MWh. Průlomová dohoda EU na zastropování cen plynu, a tedy i elektřiny, je tu. Znamená prohru Německa, které se obává, že Unii nyní hrozí „maďarský scénář“ - zdrojová stránka k tématu diskuze 180 EUR/MWh. Průlomová dohoda EU na zastropování cen plynu, a tedy i elektřiny, je tu. Znamená prohru Německa, které se obává, že Unii nyní hrozí „maďarský scénář“.

Zasílání Denního souhrnu názorů na 180 EUR/MWh. Průlomová dohoda EU na zastropování cen plynu, a tedy i elektřiny, je tu. Znamená prohru Německa, které se obává, že Unii nyní hrozí „maďarský scénář“ e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu 180 EUR/MWh. Průlomová dohoda EU na zastropování cen plynu, a tedy i elektřiny, je tu. Znamená prohru Německa, které se obává, že Unii nyní hrozí „maďarský scénář“.


 Burza Prime 10:39 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  671.00  +0.15% 
 ČEZ  927.00  -0.70% 
 ERSTE  1 097.00  +0.73% 
 GEN(NORTON)  560.52  +0.99% 
 GEVORKYAN  255.01  -0.39% 
 KB  773.50  -0.32% 
 KOFOLA  302.00  0.00% 
 MONETA  99.80  +0.30% 
 PHOTON  43.95  0.00% 
 PILULKA  125.00  0.00% 
 PM  15 420.00  0.00% 
 PRIMOCO   907.54  -0.27% 
 VIG  729.00  +0.41% 
Komodity online
 Ropa 84.41 USD 10:24   
 Zlato 2314.82 USD 10:24   
 Stříbro 28.96 USD 10:24   
 Káva 231.20 USD 10:24   
 Cukr 19.57 USD 10:24   
 Bavlna 75.02 USD 10:24   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.