Anketa: Schodek státního rozpočtu - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Anketa: Schodek státního rozpočtu - Diskuze k tématu Anketa: Schodek státního rozpočtu


Výpis příspěvků 1 až 16 (16)
 
přečíst (0) 13.03.23 10:20  Pavel2  (257520)

Osekat výdaje!

Osekat výdaje!
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (3) 12.03.23 17:38  Pal  (243733)

když důchodcům tak církvím

Inflační doložka církevních restitucí by se měla osekat, za 2022 dostali o 8. mld navíc, další rok to bude cca 15 miliard. Mají svoje podnikání, dneska pily aby mohli zpracovávat lesy co nechali sežrat kůrovcem.Je to zase jak za starých časů. Církve, vojáci, politici
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (3) 08.03.23 21:53  Alois Talácko  (257393)

Ke schodku st. rozpočtu

Pan profesor Klaus kdysi vymyslel "nepolitický kapitalizmus", profesor Fiala vymyslel "kapitalizmus solidární". Oba se ocitli vedle, jak ta jedle. Klaus kdysi vytuneloval nejen malé akcionáře, Fiala tuneluje důchodce, myslím, že loutkový Jenerál a Ústavní (Rychetského) soud, se pod to podepíší. Parlamentní mafie protěžuje velkokapitál a čím dál tím víc šlape po občanech, na každý prd vymyslí zákon. Zbytnělá definitivou krytá byrokracie zaměstnává sama sebe obtěžováním občanů, obrana proti tomu neexeistuje podle hesla "já nic, já muzikant (rozuměj ouřada)". Fondy EU byly tak, jak dotace rozkradeny nebo investovány do nesmyslů, aqaparků, golfových hřišť, megatraktorů... a vrátili se okruhem jejich poskytovateli. Podpora zástupné války rozhodně nepřinese nic pozitivního, jen bídu a utrpení jedněm, nám občanům drahotu, a tím jsem se ocitl zpět na začátku mého primitivního komentáře. Jak Ztohoven?@
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 08.03.23 20:30  Tomáš Z.  (227391)

Vše začíná u energií

První krok musí být prodej energií za ferovou cenu. Když má ČR většinový podíl 70 %, je to logické.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (1) 08.03.23 16:29  Zdeněk Trejbal  (257377)

Snížení schodku rozpočtu

Posunutím odchodu do důchodu v 68 letech.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (5) 06.03.23 00:22  Mike  (257223)

Hospodařit a podnikat

1. propustit všechny zbytečné státní úředníky, tedy zhruba 2/32. všem zbylým státním úředníkům a celé vládě snížit platy a vešekré náhrady o 2/33. maximálně legislativně uvolnit soukromé podnikání a snížit DPH úměrně zvýšení cen energií4. aktualizovat starou a vytvořit novou legislativu, která by umožnila českému státu podnikat tak, aby si mohl na svůj provoz vydělávat z co největší části sám provozováním vlastních státních a.s. do kterých by prostřednictvím IPO na pražské burze mohly vstupovat i další soukromé tuzemské subjekty. Je potřeba rozhýbat tržní kapitalizaci s vysokou přidanou hodnotou a teprve až se ekonomika vzpamatuje, začít pomalu přiměřeným zdaněním umořovat dluhy státního rozpočtu. Za současné mizerné ekonomické výkonnosti ČR a celkovým zadlužením ve kterém jsme není dlouhodobě možné utáhnout stávající náklady na provoz státu a ještě umořovat byť jen schodek rozpočtu. Lepit to do nekonečna nesmyslně vysokou peněžní zásobou nejde, pokud nechceme skončit jako Venezuela. Jediné dlouhodobě udržitelné řešení je hospodářství ve kterém si státní i soukromý sektor každý co nejvíce vydělají sami na sebe. Výdělečné sektory tím pádem už bude potřeba danit jen tolik, abychom si už nesmyslně vysokým zdaněním a nafukováním inflace dál netunelovali vlastní stát a měnu.Stát by navíc mohl následně nové státní podniky dotovat emisí podnikových dluhopisů nebo je částečně privatizovat (obojí výhradně českým občanům) a získávat tak další prostředky. Tohle řešení vedle zisků nabízí taky oživení regionů, příliv kapitálu, snížení nezaměstnanosti a mnoho dalších sekundárních pozitiv. Tohle vše se neděje jen prostě, že stát (vláda) nemusí, tak proč by se mu (jim) chtělo (skutečně pracovat, nést riziko, doopravdy mít za něco zodpovědnost)...
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 04.03.23 20:39  Evík  (257137)

Řešení...

K věci bude když se zaměříme na produkci. Je potřeba podpořit firmy a podnikatele. Výrobu, služby... Peníze budeme muset vydělat tak jako tak a z nich se pak dá šetřit, platit.... Z mínusu se šetřit nedá, z výdělaného ano.
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (4) 04.03.23 10:10  Vladimír Šabata  (257093)

Snížení schodku státního rozpočtu je možné:

Česká republika je ve svém chodu prakticky paralyzována množstvím úřadů a úředníků. Neproduktivních pracovníků je tolik, že zlomek jejich počtu vytvářejících potřebnou produkci je nemúže uživit. Na trhu práce chybějířemeslníci, dělníci všech profesí, v zemědělství nikdo nechce pracovat s vyjímkou tradičních zemědělských rodů. Jako možné řešení není snížení starobních důchodů, to je spíše řešení zhovadilé, na úkor lidí, kterým stát říká- za celoživotní práci už vás nepotřebujeme. Pokud jste si na důchod spořili, peníze jsme vám sebrali inflací a teď táhněte.Řešením je zrušení podpor v nezaměstnanosti v zemi, kde údajně chybí na trhu práce půl milionu lidí, platíme půl milionů povalečů, zneužívajících státní podporu. Dalším nutným počinem musí být zrušení stovek zbytečných institucí a propuštění s rekvalifikací statisíců úředníků,jejichž činnost už má význam jen obtěžování obyvatel a brždění zdárného chodu země. Fungující říše římská měla na počet obyvatel setinu úředníků než Česko, dokonce i Rakousko - Uhersko vystačilo na pětinásobné území s menším počtem, neměli žádné počítače. Ještě je čas změny provést, nevím však, kdo k tomu bude mít sílu. Řešení katarzí systému bude bolet všechny daleko víc. Zkuste otevřít veřejnou diskuzi k tomuto, výsledek možná pomůže najít vládě cestu.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (9) 01.03.23 22:34  Martin Aparthotel  (257010)

Anketa opět potvrzuje že většina lidí jsou naprostí hlupáci

Většina státních zaměstnanců jsou učitelé, lidé jsou tedy pro snížení platů učitelů? Ne, nejsou, budou naopak křičet, že učitelům je třeba přidat. Platy vlády a parlamentu nemají na nic žádný vliv, leda kromě motivace těchto činitelů. Je jich totiž tak málo, že se v rozpočtu vůbec nijak neprojeví. Jedinou cestou je nastavení starobních důchodů způsobem, který reflektuje stárnutí populace. Ale tady se zase bude křičet, že důchodcům je naopak třeba přidat. Tedy nijak řešitelné to není a vyřešeno to ani nebude, průměrný volič je na to příliš hloupý a tak vítězí populismus: přidáme tady a támhle a ještě tady a tady..., hlupáci mají chvíli radost, než ji nahradí rozčarování z toho, že to musí nějak zaplatit a pak z toho začnou vinit vládu, která to podle nich měla nějak udělat něco aby bylo vše nějak dobře. Idiotismus, debilita... Tohle se nevyřeší, protože volič na to má příliš malý mozeček, zvláště pak volič levice.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (9)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (10) 01.03.23 22:49  Tomasso  (243693)

Anketa opět potvrzuje že většina lidí jsou naprostí hlupáci

Naprosto přesné. Ale publiku na tomto serveru je naprosto marné vysvětlovat, že i kdyby těch pár stovek zákonodárců pracovalo úplně zadarmo (myšleno: za úplatky), tak to těm 2,5 milionu důchodců fakt moc nepomůže... :)
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:

přečíst (5) 28.02.23 13:16  Kurz  (206336)

Špatná strategie

Vláda zvolila špatnou strategii. Jestli chtějí ponechat nějakou valorizaci, tak nejdříve měli vypustit balónky o zmrazení důchodů a pak kompromisem dojít k tomu co chtějí prosadit nyní.Jakože ta strategie funguje spolehlivě v politice již dlouhá léta.
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 28.02.23 13:25  Tomasso  (243566)

Špatná strategie

Výborný point. Komunikace je bohužel to, v čem je tato vláda úplně nejslabší. Babiš dobře věděl, že kvalitní marketing je základ veškerého úspěchu a měl naprostou pravdu.
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (7) 28.02.23 13:09  Tomasso  (243566)

A co zmrazit na nějakou dobu důchody?

Nevidím tam položku zmrazení důchodů, přitom důchody jsou suverénně největší výdajovou položkou státního rozpočtu, čili jakékoliv opatření v této oblasti bude mít nejrychlejší dopad na hospodaření a snížení tempa zadlužování.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 08.03.23 16:41  Petra  (257378)

A co zmrazit na nějakou dobu důchody?

Při růstu cen, který můžeme očekávat, by pak za rok možná už ani celý důchod nestačil na jeden rohlík. Takže důchodci vymřou hlady a Tomasso si může odškrtnout, že jeho opatření opět zafungovalo ;)
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (10) 27.02.23 23:33  Ladislav V Kyjov  (256897)

Schodek

V senátu , zrušit plat mají vlastní důchod . Nepotřebuji brát za peníze. Na tak malý stát vůbec nepotřebujeme senát. A když potřebuje vláda ušetřit peníze tak by měla u sebe znížit plat nejméně o 20% . A to se chvastají jak nám zastropovali ceny energie. U mně zastropování energie bylo u plynu max 2 Kč a u eletriky max 3 Kč. A to by měly zisk.
Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (11) 28.02.23 13:22  Tomasso  (243566)

Schodek

Vladislave z Kyjova, vezměte si do ruky tužku, papír a počítejte se mnou, o jak oslnivá čísla se vám teoreticky zvedne důchod, pokud zrušíme Senát:Náklady na provoz Senátu včetně platů všech 81 senátorů jsou cca 660 milionů ročně. To je 55 milionů měsíčně. Důchodců je 2,5 milionu. Čili kdybychom zrušili Senát a veškeré náklady bychom převedli na důchody (což v praxi nepůjde, protože řadu kompetencí a povinností Senátu budou muset převzít jiné instituce), vychází mi vylepšení vašeho důchodu průměrně o 22 Kč. Pokud se dohodneme, že výměnou za to zrušíme valorizace, já jsem pro :)
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:


Diskuze Anketa: Schodek státního rozpočtu, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Anketa: Schodek státního rozpočtu

Anketa: Schodek státního rozpočtu - zdrojová stránka k tématu diskuze Anketa: Schodek státního rozpočtu.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Anketa: Schodek státního rozpočtu e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Anketa: Schodek státního rozpočtu.

 Burza Prime 10:53 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  675.00  -0.74% 
 ČEZ  913.00  +0.66% 
 ERSTE  1 137.00  +0.66% 
 GEN(NORTON)  550.00  0.00% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KB  793.00  +0.32% 
 KOFOLA  280.00  +1.08% 
 MONETA  97.00  -1.22% 
 PHOTON  44.30  +0.23% 
 PILULKA  180.00  +2.27% 
 PM  14 940.00  +0.81% 
 PRIMOCO   845.00  0.00% 
 VIG  775.00  0.00% 
Komodity online
 Ropa 82.81 USD 10:36   
 Zlato 2369.50 USD 10:36   
 Stříbro 28.77 USD 10:36   
 Káva 201.15 USD 10:36   
 Cukr 18.84 USD 10:36   
 Bavlna 74.67 USD 10:36   

?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.