Češi trpí fetišem vlastnického bydlení, které je a bude stále hůře dostupné - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 18 (18)
 
přečíst (2) 12.07.23 09:25  Adam  (266223)

Stereotypní pohled

Tak si to shrneme tento krátkozraký článek. Dle studie už v roce 2020 byly v ČR rozevřené majetkové nůžky o 16% více, než v DE. Dle slov developerů už před zvýšením úroků bylo 50-60% kupujících investoři nebo spekulanti. Aktuálně na příspěvek na bydlení pro ohrožené skupiny dosáhnou lidé v nájmech s průměrným platem, který nepobírá 2/3 pracujících. Posledních 12 let byl průměrný růst cen nemovitostí 10%/rok (která akcie umožňuje takový bezpečný a vysoký zúročení?). Stát toleruje porušování stavebního zákona a řada lidí obchází hygienické, bezpečnostní atd. pravidla v rámci ubytovacích služeb a kanceláří (v centru PHA je to 60% bytů, kolik tisíců bytu v ČR je takto užívaných a mohly by být v oblasti nájmů, čímž by došlo k omezení růstu cen nájmů?). Developeři už přes rok ukazují dominantní postavení na trhu, v rámci kterého se jich netýká princip nabídky a poptávky a s úsměvem na tváři se zdali 2/3 obratu (který jiný segment na trhu by to mohl udělat bez snížení ceny?). V DE s výjimkou Mnichova je ochrany nájemníků a to i formou regulovaného nájemného (že by právě díky jistému a dostupnému nájmu lidé preferovali nájemné bydlení?). Ale řada "odborníků" stále píše články o divném chování českých rodin, jak to oni šroubují ceny, že by měli být v nájmech bez regulací srovnávaných zemí atd. A hovořit o zlevňování, když ceny jsou dle ČNB o 60% přepálené (správně se tomu říká korekce) poukazuje na nepochopení problematiky.
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 11.07.23 19:12  mirek  (266210)

Vlastní byt

Před necelými 11 lety jsem si pořídil menší byt kousek od Prahy., když vemu rozdíl v nájmu a pronájmu, tak za 2 roky mám tento byt zadarmo...
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (11) 11.07.23 18:08  Tomasso  (266053)

Vlastnické vs. nájemní bydlo

Trh má rád diverzitu. Jen vlastnické nebo jen nájemní bydlení jsou špatně. Dobré je, když jsou oba typy bydlení na trhu rozvinuté, potom se vzájemně podporují. Vysoká poptávka po nájmech stimuluje investiční vlastnictví a výstavbu, dostupnost vlastnictví zase podporuje dostupné nájmy. Jde to ruku v ruce.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 11.07.23 17:05  dacan.strom  dacan.stromzavinacseznam.cz  (220120)

Předražené nemovitosti

Nešroubují ceny nahoru právě ty investiční byty? Smyslem vlastního bydlení je úspora za nájem v penzi. Kolik důchodců si může dovolit platit nájem 20 tisíc? Na venkově sice koupí barák levněji, ale důchodce potřebuje dostupnou lékařskou péči, k čemu mu bude levný barák, když tam bude čekat na sanitku hodinu?
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (16) 11.07.23 16:16  Martik2020 Jméno 'Martik2020' používá stále stejný uživatel  (259405)

Kovanda je opilec a mluvi z deliria

každý članek je horší a horší a čím dal větší blbost... vyřeší to daně z nemovitosti, naivni blaboly že si někdo ve 30 koupi byt/ dům a ve staří v 65bude bydlet ve svém jsou blaboly pošuků co nic nemaji - za 30 let bude nemovitost zničená vybydlena a pokud nebyla koupena nová jako panelákový byt např tak na hraně životnosti - nemluvě o sousedech či najemnicich... Fascinuje mě myšlenka že budu žit v Praze nebo v Brně v pronajmu a budu vlastni byt v Usti či Ostravě, který pronajmu :-) Kovanda je prostě opilec , protože tyhlhe ty ultra blaboly nemuže myslet vážně komu to asi v těch městech pronajmete ??? A když si tam něco koupite můžete si rovnou složit tuto častku na hypoteku v nějakém rozumném městě či místě ... nemluvě o tom že za cenu bytu či domu v Ostravě nebo Ústí koupite něco mimo ČR někde u moře ....
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (16)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 11.07.23 17:47  dacan.strom  dacan.stromzavinacseznam.cz  (220120)

Kovanda je opilec a mluvi z deliria

Životnosti stavebních materiálů jsou desítky let, jestli by byl nový barák po třiceti letech ruina, tak by musel být zfušovaný od sklepa po půdu. Barák se taky musí udržovat, koupí to zdaleka nekončí. Mít vlastní nemovitost má své výhody, ale je kolem ní spousta papírování, vyřizování a práce. Nájem je pohodlnější, ale každý na něj nemá a mít nebude, bydlení není právo, to je jen bolševický blábol a kdo se nepostará sám, skončí pod mostem, nebo na ubytovně.
Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 11.07.23 15:56  Mirek Vana  (266207)

A Kovanda bydlí jak ?

By mě zajímalo, když nám tu pan chytrý poradil, jestli sám bydlí v tom nájmu ? A další postřehy: Budu si 30 let platit hypotéku a na stará kolena budu bydlet ve svém a z důchodu platit pouze služby. Nebo se teda podle rady tady pána na to vykašlu a v důchodu budu platit nájem, což v dnešních cenách nájmů znamená tak třičtvrtiny důchodu na nájem. Samozřejmě se můžu na stará kolena odstěhovat někam, kde se žije levně, ale taky budu k doktorovi dojíždět 50km. A nakonec by mě zajímalo, když teda budeme bydlet všichni v tom nájmu, tak komu vlastně budu platit za ten nájem? Nebo ty byty budou růst jako houby a nikomu nebudou patřit ? Budou snad patřit státu ? Budou všechny byty patřit nějakým velkým realitním firmám, které si z nájemců udělají poslušné ovečky a budou si manipulovat s cenou nájmů nebo skupinami klientů podle svých potřeb ? Aby někdo mohl bydlet v nájmu, tak ta nemovitost někomu musí patřit, takže to někdo musí postavit a někdo jiný koupit a jaký je tedy rozdíl v tom jestli to koupim já jako soukromá osoba a budoucí spokojený majitel a nebo firma? Proboha jděte už s touhle masáží o výhodách nájemního bydlení někam, vždyť to není pravda !
Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 11.07.23 10:44  deprese  (250611)

Akcie neporostou

Ekonomický růst je poháněn dluhy, které jsou splatné v budoucnosti. Dluhy jak domácností, tak i vlády jsou neúměrně vysoko. Potenciál budoucího růstu je omezen právě kvůli nutnosti splácet dluhy, přesněji kvůli nutnosti začít šetřit, což ekonomiku taženou ze dvou třetin ze spotřeby musí zákonitě utlumit.
Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (8) 11.07.23 10:39  deprese  (250611)

Nájem v městském bytě nelze získat

příbuzní předsedy ODS v Brně získali městské byty za miliony. Tak to funguje všude.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:

přečíst (10) 11.07.23 10:38  BS  (214412)

Ceny nemovitostí

dle pana Kovandy klesat příliš nebudou a spíše naopak, dokonce až k vyhnání i střední třídy do pronájmu, ale proč investovat do protiinflačního "fetiše" v podobě cihel a betonu, když ho můžete nahradit jiným "fetišem" jako jsou akcie, nejlépe Trinity Bank.
Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (6) 11.07.23 16:18  Martik2020 Jméno 'Martik2020' používá stále stejný uživatel  (259405)

Ceny nemovitostí

nejlip do akcii ČEZU, aby Vás Iljič Stanjura nebo Klement Fiala znarodnil... :-) muhéééééééhééé Kovanda a jeho blaboly :-) prej do akcii kde v bolševické EU, nebo zbankrotovane USA? :-)))
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 11.07.23 10:37  Marek  (266159)

Názor

Nevím no ... mít celoživotní majetek v akciích nikdo nezaručí že za 10 nebo 20let nezačně koflikt Čína a to teprve bude jinší mlejnek. Pár let se poválčí ale můj dům a kousek zahrádky kde si něco vypěstuju tu třeba stále stát bude což o burze se říct nedá a z bezcených papírku se nenajím na stáří :D A vůbec berete život na této planetě jako úplnou samozřejmost a ne jako dar ... jedete s rodinou BUM rozstřelí Vás nějaký Polák v kamionu. Jdete večer spát a už se neprobudíte protože nějaký signál z mozku nedorazil tam kam měl. A co teprve že by se slunce špatně vyspalo a trošku víc si upšouklo ... tak tady máme tak rychlou grilovačku že běhěm sekundy se tu vše vypaří. Mějte se hezky :)
Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 11.07.23 17:51  dacan.strom  dacan.stromzavinacseznam.cz  (220120)

Názor

Obyvatelé Drážďan, Tokia, nebo Bachmutu by asi nesouhlasili. To nízké procento vlastních nemovitostí v Německu má své důvody.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 11.07.23 10:34  deprese  (250611)

Trochu mimo

V Německu a Rakousku právě ODS byty nerozkradla a města mají dostatek bytů k pronájmu. Takže bydlet tam v nájmu je dlouhodobá jistota. V ČR máte jistotu bydlení v nájmu jen 3 měsíce max.rok.
Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 11.07.23 17:24  ja  (208436)

Trochu mimo

- Vyber si do nájmu investiční byt, - buď slušný nájemník, - plat včas nájem a poplatky= a máš nájem na furt.Žádný investor nepotřebuje problémy a nechce ztrácet čas sháněním nájemníka. Žádný investor nebude riskovat ztrátu nezaplaceného nájemného nebo zničeného bytu jenom pro vidinu vyššího výnosu.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (12) 11.07.23 10:31  kojot  (266188)

Kolko nefetisistov byva dlhodobo v najme ?

Chcel by som vidiet Kovandu ako zaklada rodinu v najme ktory kazdy rok musi obnovovat pretoze 99% najmov je na rok. A tiez kvoli tomu neplatia ziadne pravidla ochrany cloveka v najme. Proste ked neposluchas, zmluva sa nepredlzi.
Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 11.07.23 17:41  ja  (208436)

Kolko nefetisistov byva dlhodobo v najme ?

Pronajímal si nějaký byt? Nebo si alespoň četl zákony?Asi ne, protože by si zjistil, že nájemník je extrémně chráněný.Majitel bytu jenom spoléhá na štěstí, aby narazil na dobrého a slušného nájemníka. Když má ale smůlu tak nezmůže nic. Myslíš, že ho můžeš vystehovat? Ha tak to nemůžeš.- nájemník neplatí nájemné: Nezaplatí-li nájemce nájemné a poplatky za služby po dobu tří měsíců, považuje se to za porušení povinnosti zvlášť závažným způsobem. V takové případě pronajímatel vyzve nájemce písemně k úhradě a stanoví k tomu přiměřenou dobu. Pokud k úhradě přesto nedojde, může mu dát výpověď bez výpovědní doby. Okamžikem doručení písemné výpovědi pak nájem bytu končí a nejpozději do jednoho měsíce musí nájemce byt odevzdat. Takže při kauci za dva měsíce se v ideálním případě jste ztratili dva nájmy. + Veščinou nechá zdemolovaný byt a obrovskou spotřebu vody a elektřiny. Můžeš se sním pak soudit ale nevysoudíš nic.
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 11.07.23 19:57  kojot  (262999)

Kolko nefetisistov byva dlhodobo v najme ?

Ale vy hovorite o malom percente extremnych pripadov. Ja byvam uz 5 rokov v najme a neviem si predstavit ze sa zabarikadujem v byte a prestanem platit. Viem asi ale predstavit ze budem s rodinou v prenajme a len tak znicoho nic mi majitel ukonci zmluvu lebo byt potrebuje. A to sa mam s detmi stahovat a trpnut kazdy rok ?
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:


Diskuze Češi trpí fetišem vlastnického bydlení, které je a bude stále hůře dostupné, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Češi trpí fetišem vlastnického bydlení, které je a bude stále hůře dostupné

Češi trpí fetišem vlastnického bydlení, které je a bude stále hůře dostupné - zdrojová stránka k tématu diskuze Češi trpí fetišem vlastnického bydlení, které je a bude stále hůře dostupné.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Češi trpí fetišem vlastnického bydlení, které je a bude stále hůře dostupné e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Češi trpí fetišem vlastnického bydlení, které je a bude stále hůře dostupné.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  678.00  +1.19% 
 ČEZ  914.00  -0.76% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 163.00  +2.11% 
 GEN DIGITAL  560.00  0.00% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KOFOLA CS  282.00  -0.70% 
 KOMERČNÍ BANKA  784.50  -0.19% 
 MONETA MONEY BANK  96.10  -0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 900.00  -0.27% 
 PHOTON ENERGY  44.80  +0.45% 
 PILULKA LÉKÁRNY  177.00  0.00% 
 PRIMOCO UAV SE  800.00  -1.23% 
 VIG  774.00  +0.52% 
Komodity online
 Ropa 83.92 USD 17.05   
 Zlato 2415.48 USD 17.05   
 Stříbro 31.50 USD 17.05   
 Káva 205.83 USD 17.05   
 Cukr 18.11 USD 17.05   
 Bavlna 75.96 USD 17.05   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.