Teslou do Chorvatska na tři zastávky. Mýtům o elektromobilech dochází „šťáva“ - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 15 (15)
 
přečíst (5) 03.08.23 15:11  Leoš  (267333)

Mýtům dochazí šťáva?

Ja se svým naftovým autem z Brna do Chorvatska a zpět ujedu na 1 nádrž při 130km/h na tempomat, v Brně nasednem a jedu až na místo, nepotřebuju zastavovat max na čurání pokud se deťi vzbudí a to se nestává, takže 3 zastávky po půl hodině jsou pro mě dost obtěžující a do ještě musíš mít štěstí na prázdný nabíjecí stojan jinak si počkáš např.další půl hodiny na toho před tebou. Myslím že mýtům moc šťáva nedochází ale vzhledem k tomu že si ten článek někdo zaplatí, tak chápu že napsat že už nikdy víc asi moc nejde...
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 03.08.23 12:48  Mánes  manes1zavinactiscali.cz  (267323)

2 poznámky

1) V distribuční rozvodné síti nelze na straně spotřebitele rozlišit, odkud elektřina pochází. (propagandistický blábol)2) Je-li elektřina z uhlí, výfuk elektromobilu se nachází v elektrárně a bilance CO2 je horší, než u spalováků. (fyzika zákl. školy)
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 03.08.23 12:42  Lukas  (267321)

Jste dobří

Hoši jste dobří, já když jezdím spalovákem. Tak zastavuji cca co 2- 3 hodiny. Protáhneme se popř. dáme kávu. Děcka mi taky nevydrží sedět 8 hodin v autosedačce. Takže když jedu do Chorvatska dám si na tempomat pohodovou rychlost 110 - 120, jednu ruku na volant, druhou na stehno manželky a jedem. A po cestě máme 4 zastávky. Nepotřebuju být vystresovaný a vynervovaný z cesty. Takže mě by elektromobil nějak neomezoval.
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (4) 02.08.23 23:01  Behoun  (267295)

Takže jak dlouho jste jeli?

Já jel s dieselem Brno Zadar za 7:50, přes SK a HU
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (5) 02.08.23 22:17  Georgeplay  (267293)

Ano jde i o reklamu na operák ale..

Jistě reklama ok, zadarmo nikdo nebude psát článek. Ovšem relevantně může posuzovat jen ten, kdo sám má zkušenost. A to platí pro vše co člověk hodnotí, je tak? Osobní zkušenost mám, Model 3, najeto 90 tis. Za 2 roky. 4x Chorvatsko, 2x Italy, 2x Austria. Ano 3 zastávky které jsme dělali vždy i se spalovakem. Máme FVE takže v ČR rádius 200 tam a zpět v sezóně i zadarmo. Dalnice dojezd klidně 400 Km i svižně 130+. Nemám v úmyslu kohokoli přesvědčovat jako přesvědčený. Ale opravdu jsem překvapen jak rychle vše v rámci změn probíhá a to i v ČR, jsme v rámci EU dost negativní. Doporučuji se mrknout do Tesla pobočky Praha a brzy Brno. No hlupáci tam kupovat fakt nechodí. A nebo se jich zeptejte proč to dělají. Ostatní prodejci by záviděly kolik se toho za poslední čtvrtletí prodalo. Jinak úsporu mám díky FVE oproti spalovacím vozu a nájezdu 40 tis km ročně 100 tis. Kč. Osobně oproti psanému slovu bych zargumentoval kohokoli jasnými důkazy. Hlásí se někdo? Pozvete mě na oběd ať to nedělám zadarmo? Mrkněte přátelé na články o EV 5, 3, rok zpět. A dnes. Uložte si vaše reakce a názory. Paměť je sviňa. Za rok, dva se asi budete divit. Pokud tímto mým konstatováním působím nějak arogantně tak to není můj cíl. Přeji jen vše dobré a všem. Jediný argument který uznávám je cena BEV jsou drahé, ale to jakékoli nové lepší auto. Díky za přečtení.
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 02.08.23 23:09  Behoun  (267295)

Ano jde i o reklamu na operák ale..

Proč bych měl dělat tři zastávky? Jedna max, v 23:00 naložit rodinu, ta se prospí, já si dám jednu občerstvovací pauzu nad ránem a v 7:00-8:00 podle front na hranicích a mytnicich jsem na místě. Na místě jednou natankuju a další týden jsem zpět v ČR. Cestou zpět ok, jelikož se jede přes den tak asi spíš dvě pauzy.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 03.08.23 01:36  Vědma  (267297)

Ano jde i o reklamu na operák ale..

Nemohu se rozhodnout, jestli vtipkujete nebo ne. Kvuli takovým jelitům stále i v roce 2023 máme smrtelné nehody. Z Vás by ten autpilot/asistent možná udělal řidiče (mám ropáka, děti které mam rád). Škoda že na tu Teslu nemáte.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (12) 02.08.23 18:15  Barbucha  (249693)

Elekromobilita něco snižuje kromě stavu konta?

Autor je buď hodně naivní nebo navedený nebo zaplacený.I kdyby zastávka byla jen jedna, nic to na té elektrolži nezmění.
Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (13) 02.08.23 14:57  FrantisekJosef  (267270)

Nic moc clanek spis reklama?

Nejak se mi to nezda. Podle mapy.cz je to 930 km. Tim ze zacina na 100% baterky si dal trosicku boost, kdyz ja vyjizdim, typicky tankuju u hranic a tedy nevyjizdim s "plnou". Stava se to i kvuli tomu, ze jeste treba nekoho nabirame v CR. Zaroven kdyz dojedu na cilove misto, nadrz nemivam prazdnou.Tedy potencialne v clanku chybi tyhle dva drobne detaily. Pokud doba nabijeni byla 25 minut, tak zastavka asi nebyla "cca 20 minut" ale spis "cca 30 minut", protoze predpokladam, ze se musi elektrina taky nekde zaplatit, odpojit kabel, atd. Tedy realne hodina a pul "tankovani". Coz ale znamena, ze pokud si chcete udelat delsi prestavku na obed, tak ostatnich prestavek se nezbavite, jako to muzete udelat u benzinoveho auta. Kdyz vam vyhovuji prestavky na pul hodiny tak fajn, me spis vyhovuji prestavky na 10 minut a jedna delsi.A dalsi vec, v clanku neni recena rychlost. Pokud s teslou jeli pomalinku za nakym kamionem, tak samozrejme usetrili energii. Pokud ale chteli jet normalni rychlosti a jet po dalnici 130-140, tak predpokladam, ze statistika by byla trosku jina. Posledni otazka je, jakou kapacitu mely baterie tesly. Protoze s vyssi kapacitou se baterie vybijeji pomaleji - ale auto je taky o dost drazsi.Takze ne, bez peclivejsich detailu je ten clanek spis reklama nez popis reality. Navic pokud dobre vim, nekdo pocital, jestli je ekologictejsi elektro auto nebo spalovaci motor v USA podle statu a energetickeho mixu toho statu... a typicky nejlepe vychazel hybrid. Elektroauta se fakt skoro nevyplati.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (13)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (12) 02.08.23 15:09  Tomasso  (267120)

Nic moc clanek spis reklama?

Při výběru auta pro běžné použití za vyšší statisíce mi fakt nepřipadá racionální rozhodovovat se na základě dvou cest ročně, které podniknu na dovolenou, kde je v principu jedno, jestli zastávka trvá 10 nebo 30 minut. Je to asi jako koupit si svoje hlavní sezonní městské boty holínky, protože vloni jsem jednou zmokl a jednou šlápl do louže…
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (12)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 02.08.23 20:50  FrantisekJosef  (267270)

Nic moc clanek spis reklama?

Mno, s tim bych i souhlasil. Tenhle clanek se ale snazi vyvolat dojem, jak je pohodova cesta elektroautem i na dovolenou... takze se bavime o tomhle konkretnim problemu.Me osobne prijde elektroauto pro moje potreby neprakticke. U baraku nemam vyresene nabijeni, musel bych porad prenaset kabely, jezdivam do Prahy a zpatky, coz je cca 400 km, u Prahy neparkuju na mistech, kde je mozne dobiti a fakt se mi ani na jedne ceste nechce delat 20 minutovou zastavku.A cena elektroauta, co by melo dojezd 500 KM je uplne mimo, za celou zivotnost toho auta se to nevrati.Pokud s autem popojizdim po meste nebo do vedlejsi vesnice, prosim. Pokud jezdim pres pul republiky na mista, kde na 100% nemusi bejt nabijecka, je to za me spis krap.
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (12) 02.08.23 14:45  jaro  (267269)

Jak kdy

Tato cesta, jako ostatně všechny cesty, vždy závisí na okolnostech. Samozřejmě je možné, že v ideálních podmínkách může být i cesta s elektromobilem příjemná. Osobně jsem se s tak ideálními podmínkami jaké popisuje autor článku ještě nesetkal (a to mám s elektromobilem také zkušenosti), ale budiž, nebudu vám kazit iluze. Když teda pominu sporný dojezd a předražené nabíjení u rychlonabíječek, chybí mi čísla kolik celkově tato cesta stála a srovnání s "konvenčním" automobilem jak finančně, tak časově. Pokud chce autor článku propagovat kupování elektromobilů, tak mi také chybí srovnání koupě elektromobilu s "konvenčním" automobilem co se týče kupní ceny, nákladů na provoz, údržbu a zůstatkové hodnoty při prodeji. Uvítal bych čísla jak u koupě nových vozů, tak i u 7-8 leté ojetiny, což je typické auto, které naši spoluobčané v autobazarech kupují. Pokud chce autor článku polemizovat o emisích CO2, tak mi v článku chybí čísla kolik CO2 se vyprodukuje při výrobě elektromobilu včetně baterie, kolik CO2 při výrobě elektřiny, kolik CO2 při servisu, náhradní díly včetně nové baterie po 8-10 letech... a srovnání s "konvenčním" automobilem.Pokud toto není ve článku uvedeno, tak je nějaké polemizování o výhodnosti elektromobilu co se týče financí, nebo emisích CO2 jen snůška nesmyslů, kterými se snaží propagátoři elektromobilů vnutit svou zvrácenou ideologii všem ostatním.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (12)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 02.08.23 14:12  ASD  (267264)

Krásná

Snůška pr keců. Pokud by ty auta byla tak úžasná tak je má každý. A nepotřebovala by takovou vlezlou reklamu.
Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (17) 02.08.23 15:00  Tomasso  (267120)

Krásná

Tak se podívej kolem sebe. Před 10 lety se na podobných diskuzích objevovaly jen názory typu “nesmysl, to nebude fungovat”. Před cca 8 lety jsem elektroauta začal vnímat na evropských silnicích a v Praze. Před 5 lety běžné mimo Prahu a dnes je pár elektroaut u nás na vesnici. Podívej se, jak elektromobilita masivně jede v Číně. A já se na své první elektro docela těším.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (17)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 03.08.23 09:11  Jarek  (267306)

Krásná

Což o to, já se na svůj první vlastní elektromobil také těším (ne firemní kterým občas jezdím). Ovšem koupím si ho až když bude splňovat mé požadavky na dojezd, rychlost nabíjení, výdrž baterie, bezpečnost a kupní cenu. Určitě nebudu dělat pokusného králíka a platit milion za elektromobil se kterým se budu jen rozčilovat a který po 8 letech nikdo nebude chtít ani zadarmo. V současné době je elektromobil výhodný pouze pro lidi, kteří mají možnost levného nabíjení přes noc před domem, jedou denně nanejvýš 100km daleko a každý den se zase domů vrací. Bohužel naprostá většina lidí toto nesplňuje.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:


Diskuze Teslou do Chorvatska na tři zastávky. Mýtům o elektromobilech dochází „šťáva“, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Teslou do Chorvatska na tři zastávky. Mýtům o elektromobilech dochází „šťáva“

Teslou do Chorvatska na tři zastávky. Mýtům o elektromobilech dochází „šťáva“ - zdrojová stránka k tématu diskuze Teslou do Chorvatska na tři zastávky. Mýtům o elektromobilech dochází „šťáva“.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Teslou do Chorvatska na tři zastávky. Mýtům o elektromobilech dochází „šťáva“ e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Teslou do Chorvatska na tři zastávky. Mýtům o elektromobilech dochází „šťáva“.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  680.00  +0.30% 
 ČEZ  920.00  +0.66% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 169.50  +0.56% 
 GEN DIGITAL  560.00  0.00% 
 GEVORKYAN  254.00  -0.78% 
 KOFOLA CS  283.00  +0.35% 
 KOMERČNÍ BANKA  784.50  0.00% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  +0.94% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 840.00  -0.40% 
 PHOTON ENERGY  45.40  +1.34% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.00  +0.57% 
 PRIMOCO UAV SE  800.00  0.00% 
 VIG  774.00  0.00% 
Komodity online
 Ropa 83.34 USD 20:04   
 Zlato 2434.72 USD 20:04   
 Stříbro 32.24 USD 20:04   
 Káva 207.43 USD 20:04   
 Cukr 18.69 USD 20:04   
 Bavlna 76.18 USD 20:04   


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.