Proč nebývale zdraží regulovaná cena elektřiny? Češi začínají pořádně platit za Green Deal EU a od zdražení dané válkou už jim vláda nepomůže - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (53)
 
určitě přečíst (7) 01.11.23 14:07  Pavel Hančík  (253452)

Zajímalo by mě

kde tedy jsou ty desítky až stovky miliard, které vláda nevydá z rozpočtu ale z našich kapes přímo? Rozpočet na příští rok má sekyru 270 mld CZK - kde jsou tedy ty úspory??
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 01.11.23 21:06  Mono  (257688)

Zajímalo by mě

Neni to 400 mld. ;-)
ANO s ODS zrusili pred par lety dan ze superhrube. Tim se pro kazdy rok vytvoril zasek cca. 100 mld. To nikdo nicim nedorovnal. A pak diky inflaci prudce vzrostly naklady na duchody. Vyber dani tak prudce nestoupal. Tedy dalsi sekyra. K tomu nekolik rad zvysovani prispevku pro rodice. To za poslednich par let stouplo o cca 100 000, mozna vice. Odhadem se to muze jednorazove tykat cca. 400 000 deti, rocne pak cca 100 000 novych...
Zvysuji se platy ucitelu a asi i lekaru. To taky neco stoji....
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (2) 01.11.23 21:14  Pavel Hančík  (273326)

Zajímalo by mě

To jsem s prominutím neporovnával, já srovnával letošní rok a jeho dosavadní výsledky s tím nadcházejícím rozpočtem, kde vláda za cenu obrovského zatížení daňových poplatníků si uvolnila ruce k tomu aby ve výsledku sekyra rozpočtu byla stejně vysoká ± pár drobných. To je ekonomická záhada - kde jsou ty ušetřené peníze, které my platíme obrovskými daněmi???
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 01.11.23 21:31  Mono  (257688)

Zajímalo by mě

Vyssi platba rodicum, pridani ucitelum, lekarum, ... Vyrazne zvyseni duchodu, nizsi dividenda z CEZ. Jo a podstatne vice na armadu. Tam to jde o vyssi desitky miliard hore...
Vlada jen vratila stav, co byl pred valkou. Odberatele elektriny ty poplatky platili a stat je docasne, na rok, dva, prevzal na sebe... A ted to vraci zpet, jelikoz ceny elektriny se zklidnily a maji klesajici tendenci.
https://www.eex.com/en/market-data/power/futures#%7B%22snippetpicker%22%3A%2228%22%7D
Je vsak pravdou, ze pred valkou stat platil vetsi cast OZE poplatku, nez bude pristi rok.
To je dan za to, ze lide veci kolem solarniho tunelu neresili, nevysli tehdy do ulic a nevyhazeli poslance, senatory a ministry z oken, ze neco takoveho dopustili.
No, dopustili, protoze z toho oni, nebo jejich kamosi profitovali. Obcane holt zacaluji cca 700 mld. ani nemrknou. Lide nebranili sva prava, tak se ted nemohou divit. Mohou si za to sami svou trestuhodnou necinnosti.
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 01.11.23 21:35  Putin  (269707)

Zajímalo by mě

Nečinný jsi zejména ty. Koliktrát jsi byl v lese pomáhat rodičům? Tak se nediv, že lidé jsou nečinní, když ty jim ńejdeš příkladem. Takže jdi spát, zítra tě čeká práce v lese. U kompu už jsi toho udělal už dost. Na 10 let dopředu.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 01.11.23 21:39  Pavel Hančík  (273326)

Zajímalo by mě

Děkuji za opravdu zajímavý příspěvek k tématu pane Putine ale asi bychom se bez něj obešli. Mí rodiče žijí v Praze a tam těch lesů jaksi není...Dobrou noc.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 01.11.23 21:41  Mono  (257688)

Zajímalo by mě

Ale to je takovy prudic, pry pravnik. Ovsem ani neumi kopirovat pripravit smlouvu bez hrubych chyb. Zatim se jeste nenaucil bezchybne kopirovat ve Wordu.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (18) 01.11.23 13:14  Neosobne  (273285)

Státní Fialový TEROR....

Vlastníkem velké části tzv. distribuční sítě Kolonie česko je ČEZ, který vyrobí kWh české elektřiny max. za 0,4-0,50Kč. Čili tohle je cena, kterou jej stojí přirozené ztráty vyrobených kWh během toku "po drátech". Čili další zdražení o astronomických 70% apod. je čirá LICHVA a ŠMELINA ČEZu, potažmo hlavního vlastníka tedy Fialového Bandera státu! ! ! Taktéž další uváděný důvod zvýšení ceny distribuční části elektřiny, totiž "modernizace distribuční sítě" pro doslova Občasné Zdroje Elektřiny ( "Obnovitelné Zdroje Elektřiny" OZE), tedy FVE a VE, je Fialová lež, protože tyto Občasné Zdroje Elektřiny nejsou schopny z principu stabilně a trvale během celého roku dodávat stabilný potřebný výkon do distribuční sítě a tudíž zbytečným posilování regionálních sítí Fialová vláda doslova a do písmene TERORIZUJE běžné občany dalším, dalším Fialově uměle vytvořenými zdraženími a tím další a další vysokou inflací a to nejenom nyní v tomto případě, ale obecně i v minulosti. Například jako správná Kolonie, Fialová vlastizrádná vláda plně přistoupila na ŠMELENÍ české elektřiny přes uměle, uměle byrokraticky Bruselsko-Berlínskými zelenými nacisty stvořenou "tržní" EU burzu s elektřinou v Lipsku, kde se "tržně" ŠMELÍ elektřina, kterou předtím Bruselští, Berlínští zelení nacisté uměle úředně, byroktaticky zprznili ŠMELINA tzv. "emisními povolenkami", fanatickým zákazem emisně modernizovaných uhelných elektráren, jaderných elektráren.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (18)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 01.11.23 21:20  Mono  (257688)

Státní Fialový TEROR....

CEZ vyrobi spise za 1.7 Kc/kWh, mozna neco mene... Vyrobni naklady hodne zvedaji CO2 povolenky...
Jenze, elektrinu vyrabi CEZ Vyroba, ktera ji za za cenu obvyklou proda samostatne spolecnosti CEZ Distribuce. A CEPS pod ktery spada prenosova soustava a tedy poplatky za prenos a podpurne sluzby je samostatny podnik ve 100% vlastnictvi statu.
Soulasim vsak s tim, ze je skandalni, ze CEZ zneuziva sveho dominantniho postaveni na ceskem trhu (nic takoveho, co nam tu neustale tvrdi, jako jednotny evropsky trh s elektrinou NEEXISTUJE) a pri vyrobce do 1.7 to klidne sekal i za vice jak 10 Kc/kWh.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (8) 01.11.23 13:29  Aleš Vanga  (261639)

Nové zákony taky pomáhají - komunitní elektřina

Na potřebě zvyšovat cenu za distribuci mohou i nové zákony - např. skvělá komunitní elektřina.
Ony náklady na nezbytné posílení přenosové soustavy (z chalupy do města...) jakož i na její stabilizaci po připojení OZE - zejména solárů (potvora Slunce svítí na celou republiku podobně) se někde promítnout musí.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 01.11.23 21:33  Mono  (257688)

Nové zákony taky pomáhají - komunitní elektřina

Ano i ne. Distribucky by proste mohly rici, neni kapacita. Ale pro ne je vyhodne posilit site. Vyberou vice penez, vice vydelaji. Za vsim hledejte penize. ;-)
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (11) 01.11.23 13:28  deprese  (250611)

Státní Fialový TEROR....

Fiala, který dělal postupovou zkoušku z matematiky na gymnaziu a jen náhodou nepropadl tomu vubec nerozumí. Maximálně muže machát rukama a vysílat signály nebo přečíst, co mu někdo připraví.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (11)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (7) 01.11.23 12:53  Petr Kubát  (223649)

Proč tedy vláda nadále vybírá Windfall tax?

Windfall tax byla zavedená, aby byly peníze na drahé energie. Věřím, že na letošní rok byly použity. Ale příští rok má skončit veškerá podpora energiím. Kam tedy půjdou peníze z Windfall tax? Z logiky věci by mělo být buď ukončeno vybírání Windfall tax anebo by tato daň měla být "vrácena" v podobě podpor na nižší ceny energií. Pokud ani jedno vláda neudělá, tak evidentně KRADE! Buď okrádá akcionáře firem, kteří musí windfall platit nebo okrádá spotřebitele drahých energií. Ale krade v každém případě! Windfall tax nebyla zavedena na látání děr v rozpočtu!
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 02.11.23 09:52  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (273362)

Proč tedy vláda nadále vybírá Windfall tax?

Samozřejmě, že Fialový lhář látá díry v rozpočtu, které sám pomáhal vytvořit, uměle předraženou elektřinou i WFT. Ceny elektřiny jsou jen způsobem, jak ovčany pořádně podojit, protože jim ANO, ODS a SPD nechali od roku 2021 v peněženkách zhruba o 5 % víc peněz při rušení superhrubé mzdy. Na tomto a na následné inflační vlně vydělali zcela zjevně ti nejbohatší. A z toho zcela jasně plyne, za koho ten Fialový sajrajt kope. "Na sajrajt se musí se smetákem, říkala Forestova máma..." Ceny elektřiny na Slovensku a ve Španělsku jsou téměř poloviční, ve Francii asi o třetinu levnější než u nás. Fialový poskok zneužívá situace. Bohužel toto také bude mít vedlejší dopady na celý český průmysl, ztrátu konkurenceschopnosti a prožrání budoucnosti celé ČR. Tady je pohled na OZE a emisní nesmyslenky: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/energetika-net4gas-zemni-zkapalneny-plyn-janecek.A231023_113500_dilbert_rts
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 02.11.23 10:09  Mono  (257688)

Proč tedy vláda nadále vybírá Windfall tax?

Ano, staci se podivat do Forbesu, o kolik za rok zbohatnul Bures, "nevlastnik" AGROFERTu. Nepamatuji se presne, ale je to skok v desitkach miliard za rok.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 01.11.23 13:24  Aleš Vanga  (261639)

Proč tedy vláda nadále vybírá Windfall tax? - výdaje vlády rostou

Výdaje vlády bohužel prudce rostou - šetřit musí jiní.
Musí se přednostně zplatit Green Deal a válčení na Ukrajině.
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 01.11.23 21:39  Mono  (257688)

Proč tedy vláda nadále vybírá Windfall tax? - výdaje vlády rostou

Valceni na Ukrajine neco stoji. To kazda valka. Kdyz se nepomuze Ukrajine, tak bude za chvili valka v CR. Nebo od CR da NATO ruce pryc a duch CCCP opet zavladne v Praze bez boje....
Nez toto, tak to radsi dam ze sveho par tisic rocne na Ukrajinu. Ostatne, ja k tomu navic, zcela dobrovolne, davam mnohem vice....
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (7) 01.11.23 12:33  ikaktus  (222380)

71% nahoru?

Důsledky budou možná nevratné. Naše firmy přestávají být konkurenceschopné. Může se zdát, že naši vládní “odborníci” zoufale potřebují zvýšit nezaměstnanost, protože prý jinak nemohou nastartovat hospodářský růst. Drahá el. energie ovšem může způsobit domino efekt a nebudeme se stačit divit. Už nyní jsme v EU na tom v mnoha hospodářských parametrech nejhůře - inflace, růst reálných mezd, vývoj HDP. Od 1.1.2024 zatlačí ještě balíček neštěstí. Spotřeba domácností je už teď nejnižší v EU - no proč asi se HDP vyvíjí tak špatně? Jezdíme na radu Fialy a jeho poradce nakupovat do sousedních zemí. Co je tohle za hospodářskou politiku?
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 01.11.23 21:53  Mono  (257688)

71% nahoru?

Problem neni az tak v tom, ze se prenesly platby zpet. Problem je v tom, ze CEZ zneuziva dominantniho postaveni na ceskem trhu s elektrinou. Nic jako evropsky trh s elektrinou neexistuje, to je blud, ktery je v samem zakladu nepravdivy. Kazdy stat ma svou regionalni burzu na ktere tvori sve regionalni ceny. CR je masivnim EXPORTEREM elektriny, neni tedy zadny duvod proto, aby pri vyrobnich nakladech CEZ do cca. 1,70 Kc/kWh stala elektrina, co stoji.....
Tedy krome bezuzdne hamiznosti..... Staci se podivat na graf zisku CEZ. Ja myslim, ze ten skok v roce 2022 hovori za mnoho stranek textu.
https://www.cez.cz/cs/pro-media/cisla-a-statistiky/skupina-cez

Zaklad problemu a vysoke inflace je v tom, ze nefunguje dostatecne antimonopolni urad. Ten mel davno konat, udelit CEZu pokutu alespon 10% z prijmu a naridit rozdeleni spolecnosti na mensi casti. Minimalne CEZu prikazat, zbavit se podilu v CEZ Obchod a CEZ Distribuce. A pripadne jeste nechat rozdelit CEZ Vyroba na dve, ri casti. Pak by byl konkurencni trh....
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:


Diskuze Proč nebývale zdraží regulovaná cena elektřiny? Češi začínají pořádně platit za Green Deal EU a od zdražení dané válkou už jim vláda nepomůže, další stránky: 1 | 2 | 3 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Proč nebývale zdraží regulovaná cena elektřiny? Češi začínají pořádně platit za Green Deal EU a od zdražení dané válkou už jim vláda nepomůže

Proč nebývale zdraží regulovaná cena elektřiny? Češi začínají pořádně platit za Green Deal EU a od zdražení dané válkou už jim vláda nepomůže - zdrojová stránka k tématu diskuze Proč nebývale zdraží regulovaná cena elektřiny? Češi začínají pořádně platit za Green Deal EU a od zdražení dané válkou už jim vláda nepomůže.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Proč nebývale zdraží regulovaná cena elektřiny? Češi začínají pořádně platit za Green Deal EU a od zdražení dané válkou už jim vláda nepomůže e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Proč nebývale zdraží regulovaná cena elektřiny? Češi začínají pořádně platit za Green Deal EU a od zdražení dané válkou už jim vláda nepomůže.


 Burza Prime 10:34 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  680.00  +0.29% 
 ČEZ  913.00  -0.11% 
 ERSTE  1 165.00  +0.17% 
 GEN(NORTON)  564.02  +0.72% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KB  784.50  0.00% 
 KOFOLA  284.00  +0.71% 
 MONETA  96.20  +0.10% 
 PHOTON  44.80  0.00% 
 PILULKA  177.00  0.00% 
 PM  14 940.00  +0.27% 
 PRIMOCO   800.00  0.00% 
 VIG  768.00  -0.78% 
Komodity online
 Ropa 84.26 USD 10:16   
 Zlato 2439.16 USD 10:16   
 Stříbro 31.92 USD 10:16   
 Káva 205.79 USD 10:16   
 Cukr 18.30 USD 10:16   
 Bavlna 76.60 USD 10:16   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.