V bytových domech je na 200 tisíc bytů, ve kterých nikdo dlouhodobě nežije. MMR dělá kroky, aby je dostalo zpět na trh - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (43)
 
přečíst (0) 07.01.24 15:21  Honza  (191441)

A neni to trochu jinak?

Nejde jen o byty, kde není nikdo nahlášený a jsou jen načerno pronajímaný? V RD domech to chápu, dřív se stavěly dvougenerační v blahové naději, že děti budou bydlet s rodiči.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 07.01.24 17:39  deprese  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

A neni to trochu jinak?

Lidí mají běžné byty, když třeba pracují v zahraničí nebo jeden byt mají jako chatu třeba na horách nebo ve městě.
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 07.01.24 15:43  Vědma  (269722)

A neni to trochu jinak?

Částečně. Ale budou také volné byty nepřiznaneé.
Ale zeptejte se známých, co bydlí ve městech - ať odhadnou v kolika % sousedních bytů není žádný provoz.
Ano, největší zábava jsou ceny kolem 10M za 20 let starý 4kk rodinný dům na vesnici, kde se za těch 20 let narodilo jen 20 dětí a práce za podprůměr je minimálně 40min+ autem. Přesto to někdo kupoval, pročpak asi.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (2) 03.01.24 23:15  Vědma  (278063)

to je na depresi

200k neobydlenych "nových" bytů? Pěkný.. tak jak to je, deprese? Ja myslel že nemovitosti jsou ten spasný lék na inflaci, vždy rostoucí, a my naopak další byty nepotřebujeme? WTF
Dosavadní doporučení: určitě nečíst (2)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 07.01.24 15:18  Tabák 1  (255591)

mne to nejde vkládat

Zda je někdo koupí nahoře či dole, to už je jeho věc. Mne taky volají z realitek, zda nechci kupovat další nemovitosti. Moje odpověď? Chci, ale ne za ty stávající ceny. Dejte cenu o 7 až 8 milinů dolů a rád od vás něco koupím. Proč? Protože ty ceny jsou v centru Prahy mimo mísu. Ale dolů prostě nepůjdou. Při minulé krizi. 2009 atd. ceny v lokalitách, které mne zajímají /Vinohrady a Praha 1/ ceny držely. Prostě to nepadalo. A nynější ceny 15 až 18 milionů za byt mne nezajímají. Jsou mimo mísu. Ale vím, že někdo kupuje i za tyto ceny.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 07.01.24 15:48  Vědma  (269722)

mne to nejde vkládat

Tohle forum udržují amatéři; nakonec jsi to postnul 2x. Moc lidí fakt takto nekupuje. Je extrémně malá likvidita i na ČR, kde všichni sedíme celý život na jednom místě.
Hlavní eso v rukávu developerů a realiťáků poslední rok je, že nižší úroky to šílenství zase spustí - ale fakt nespustí. Ono to praskne :-) páč co je mimo mísu, to je mimo mísu. Moje oblíbená analogie; taky si nekoupím Ferrari jeno proto, že mi na něj někdo je zrovna ochotnej půjčit.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 06.01.24 19:14  deprese  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

to je na depresi

Ty budeš furt socka, tohle je udělaný krok pro bohaté na které pak nájemné budeš taky přispívat těm chudým z daní.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 06.01.24 19:13  deprese  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

to je na depresi

Určitě, jsi ještě nepochopila, že vlastníci dostanou dotace na rekonstrukce, aby ten byt pronajali. Pak na tom vydělají hned 2x, na zhodnocení nemovitostí a ještě budou mít příjem z nájmu. Zase ses nechala opít rohlíkem dalším supertunelem, který zaplatíš.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (2) 07.01.24 00:56  Vědma  (266831)

to je na depresi

Já to prý nechápu. :-) ROFL. Tak ještě jednou -- 200k nových bytů, které nepotřebují dotaci na rekonstrukci (fakt nevím, proč sem taháš dotace na rekonstrukci), jsou mimo nájemní trh jenom proto, že jejich majitelé doteď sázeli na růst potenciální prodejní ceny. Pronajímat to jelenům to prostě nechceš, nějaých 150.000 zisk za rok nestojí za znehodnotcení nemovitosti, za kterou dostaneš 8.000.000, a která přece "roste" (minulý čas) 15% ročně.

Tady bych moh končit.

My tu máme prostě směšně nízké nájmy :-) nic proti :-) a růst nemůžou. Kdyby mohly, tak rostou. Nájem, co by zisk z vlastnictví, definuje hodnotu nemovitostí. Proč ty ceny nerupnou je jen fanatismus čechů spojený se zkušeností z 90 let - inflační periody divokého východu.

Dobře, beru, zachovejme si lásku k cihle. Ale pak do toho ten tvůj směšný argument - že stát zadotuje reoknstrukce těch 600k zbylych zřícenin pod podmínkou, že to půjde na nájemní trh. Pokud pak byt nebude z 80% času v nájmu, po dobu řekněme 5 let, tu dotaci vrátíš. Využiješ toho? ;-) A to pomíjím fakt, že sis danou dotaci vycucala z palce (takovou dotaci tady tedy fakt zdaleka nikde nevidím).
Takže, řekněme, že ty a pár bláznů jo. Přibyde pár tisíc nájemních bytů na trhu, a bude to dobře. Tlak na zvyšování nájemného tam ale, a to se nezlob, nevidíš ani ty. Ty víš, že čím víc bytů bude v nabídce, tím těžší je bude pronajmout. Zejména ve státě, kde v podstatě neexistuje nájemní trh.

Tak a teď s napětím sleduj únorové vyhlášení meziroční inflace, leden vs. leden. Vzhledem k tomu, že tu máme cca ceny loňského ledna, tak to bude těžký zářez. Pár měsíců poté budou ti hloupější potřebovat, aby promrkali oči, jak se ceny nemovitostí budou dostávat na svoji logickou hodnotu.
A chci vidět ty blázny, co braly 6% hypotéky v opojení, že je inflace 11%, a že "vydělávaj" když nic nedělaj. Ano, až tak je to celé. A upřímně lituji těch, kteří teď poslední dva roky něco koupili protože "museli". Ne, nemuseli jste. Život jste si podělali sami (pardon, deprese a podobní vám pomohli).
Dosavadní doporučení: určitě nečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 07.01.24 10:51  deprese  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

to je na depresi

Banky sníží úroky u spořicích účtu a sníží hypotéky a lidí budou investovat opět do nemovitostí a ceny půjdou hezky nahoru. Vzhledem k tomu, že letos bude inflace kolem 4% a v bance dostanou 2%. Já má hypotéku ještě 8 let pod 2%, takže jediný kdo něco podělal jsi ty, protože taková nabídka už se opakovat nebude. Nemovitost má momentálně 1,5 vyšší cenu. Ty jsi ale jeden z těch, kteří 10 let čekaji až praskne bublina a nikdy se nedočkají, protože letos platy porostou o 10% a ti kteří platí hypo na tom stále vydělávají, proto taky nikdo nemá problémy se splácením. Kdo koupil poslední dva roky na tom většinou vydělal, protože je větší nabídka a někde ceny trochu klesly, tak lidé teď nakupují za hotové.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 07.01.24 13:20  Vědma  (266400)

to je na depresi

Ty jsi prostě slepá a neposloucháš, co říkám. To není o tobě ani o mně. I když, kdy jsi kupovala? Splatíš to, bude ti fajn - pokles tržních cen ti bude asi šumák, pokud tam bydlíš (už se opakuji, ale já nekupuji to, co nepotřebuji, nebo co bude klesat - vlastní bydlení máme splaceno).
Neřeš minulost, dříve se vyplatilo kupovat, teď již ne.
Naivní v tom "ceny půjdou hezky nahoru". Růst spotřebitelských cen se zastavil, růst nemovitostí taky. Nebude růst, nebude zájem.
Souhlasím, že jsou stále lidi, co nakupují za hotové, ale je jich pramálo. A jsou to ekonomičtí analfabeti. Lehce nabyl, lehce pozbyl ;-) není blbějšího načasování ke koupi bytu.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 07.01.24 13:51  Tabák 1  (255591)

65. pohlaví nechápe finanční svět

Opět se potvrzuje, že 65. pohlaví, které není schopné spočítat, kolik děr má v těle, nechápe finanční systém. V roce 1903 se dalo koupit za 1 USD 15 bochníků chleba, dnes v USA koupíte za 1 USD necelý jeden. Pro neustálý růst HDP je inflace cílená FEDEM na 2% ročně. Z toho plyne co? Matematicky opět platí složený úrok a složená inflace. Fiat měny budou stále ztrácet na své hodnotě a směřují tedy ke své skutečné hodnotě a tou je nula. O nemovitostech se to říci nedá, protože zadarmo nebudou nikdy. Ale toto 65. pohlaví není schopné pochopit a proto píše, co píše. Finanční gramotnost 65. pohlaví je na úrovni cikána Romassa, který místo práce v pracovní době lelkuje na netu.
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 07.01.24 14:38  Vědma  (266759)

Tabák má přistřižené koule a v kouli strach

Ty si myslíš, že si génius? No, jestli ti roste plat o desítky procent... Takže státní zaměstnanec jehož plat financuji? Nebo jen ruská onuce, co nerozlišuje plat od mzdy? Ňoumes, inflace byla a bude vždy (čím víc je země blíže Rusku, tím vyšší bude) - jen zrovna v ČR jsme si zasekli pořádnou inflační periodu a nebyl k tomu větší důvod (35% za tři roky tu furt vy hejsci tvrdíte). Takže máme "nasekáno dopředu". A baráky si sekly "inflaci" 250%, takže ne - žádná bublina se nepřifukuje... to jen chytráci dělají ramena. https://www.newstream.cz/nazory/dalibor-martinek-cesky-realitni-trh-stoji-pred-kolapsem-miliardy-pujcenych-korun-nedokazou-investori-splacet
Nejhorší je, když si blbec myslí, že když něco rostlo X let zpět, že to musí nezbytně nutně růst dalších Y let. Takle nefunguje nic na světě.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 07.01.24 14:55  Tabák 1  (255591)

chce to číst a přemýšlet

Opět 65. pohlaví nechápe pointu. Píši snad někde, že nemovitosti porostou? Ne, já píši jen to, že fiat měny budou stále ztrácet hodnotu. A když něco ztrácí hodnotu, tak druhé vůči ztrácejícímu aktivu bude nabývat na hodnotě. A to je podstatný rozdíl. Nemovitosti nemohou za to, že fiat měny ztrácí kupní sílu. Zato může emitent fiat měn. Pokud vezmeme další finanční aktivum, jako třeba zlato, které funguje jako uchovatel hodnoty, pak vůči zlatu, které nebude ztrácet hodnotu, nemovitosti neporostou. Jenže to finanční analfabet, jako 65. pohlaví, které není schopná spočítat, kolik děr má v těle, nepochopí. Existují i jiná finanční aktiva, než jsou fiat měny.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 07.01.24 15:23  Vědma  (270382)

chce to číst a přemýšlet

Popíráš snad existenci spekulantů? Nic, jako uchovatel hodnoty, neexistuje. Ani zlato (zlato bude mít vždy nějakou hodnotu, ale teď je prostě drahé - a poslední 3 roky v podstatě nevydělalo, a to je sranda - zrovna v době té největší inflace).
Hodnotu svých úspor uchováš/zohdnotíš jedině tak, že přeléváš kapitál z jedné strany na druhou, podle toho, v co věříš, že na ceně zrovna ztrácet nebude.

Tedy ano, kontrolovaná inflace 2% je tu by design dle teorie. V praxi 3%, v civilizovném světě. Nemovitosti ale jely 10% až 15% pěkně dlouho. A dojely.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 07.01.24 16:49  Putin  (269707)

chce to číst a přemýšlet

Zlato vůbec není drahé. Půjde nahoru. Se stačí podívat, kde se nyní obchoduje.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 07.01.24 17:39  Vědma  (273550)

chce to číst a přemýšlet

Jasně, že "půjde". V roce 2040 bude trojska unce cca za $2200.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 07.01.24 16:43  Putin  (269707)

zlato v řádu desítek let je výnosnější než SP500 - věříte tomu?

Zlato je uchovatel hodnoty. Dlouhodobě je na tom zlato stejně, ne-li lépe než akcie. Ale hádat se s vámi nemá smysl. Proč? Protože když předložík argumenty a grafy, tak stejně napíšete, že je to hloupost či neumíte proti tomu postavit něco racionálního majícího podklad v něčem. To schválně zkusíme. Napíši, že zlato vydělalo více jak akcie v řádu desítek let. Zkuste mne toto vyvrátit. CZHunter příspěvek ze dne 13.6.2023 - jsem zvědavý, jak se k tomu postavíte. https://forum.investicnigramotnost.cz/viewtopic.php?f=10&t=674&p=13960&hilit=zlato#p13960
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 07.01.24 16:47  Putin  (269707)

zlato v řádu desítek let je výnosnější než SP500 - věříte tomu?

Vůbec nerozumím lidem, kteří bez znalostí něco plácají a neví vůbec, co plácají. Jak jsem napsal, vůči zlatu nemovitosti zdražovat nebudou. Protože co? Zlato a nemovitosti spolu korelují, protože u zlata platí co? Že zlato je uchovatel hodnoty a je prověřené tisícíletími.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:


Diskuze V bytových domech je na 200 tisíc bytů, ve kterých nikdo dlouhodobě nežije. MMR dělá kroky, aby je dostalo zpět na trh, další stránky: 1 | 2 | 3 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi V bytových domech je na 200 tisíc bytů, ve kterých nikdo dlouhodobě nežije. MMR dělá kroky, aby je dostalo zpět na trh

V bytových domech je na 200 tisíc bytů, ve kterých nikdo dlouhodobě nežije. MMR dělá kroky, aby je dostalo zpět na trh - zdrojová stránka k tématu diskuze V bytových domech je na 200 tisíc bytů, ve kterých nikdo dlouhodobě nežije. MMR dělá kroky, aby je dostalo zpět na trh.

Zasílání Denního souhrnu názorů na V bytových domech je na 200 tisíc bytů, ve kterých nikdo dlouhodobě nežije. MMR dělá kroky, aby je dostalo zpět na trh e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu V bytových domech je na 200 tisíc bytů, ve kterých nikdo dlouhodobě nežije. MMR dělá kroky, aby je dostalo zpět na trh.

 Burza Prime 14:39 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  677.00  +0.15% 
 ČEZ  886.00  -4.37% 
 ERSTE  1 099.00  +0.69% 
 GEN(NORTON)  565.00  0.00% 
 GEVORKYAN  255.01  +0.40% 
 KB  770.50  -0.06% 
 KOFOLA  303.00  -0.33% 
 MONETA  100.20  +0.20% 
 PHOTON  43.30  -1.48% 
 PILULKA  125.00  0.00% 
 PM  15 360.00  +0.13% 
 PRIMOCO   900.00  -1.10% 
 VIG  738.00  +0.96% 
Komodity online
 Ropa 85.03 USD 14:20   
 Zlato 2317.90 USD 14:20   
 Stříbro 28.99 USD 14:20   
 Káva 228.55 USD 14:20   
 Cukr 19.95 USD 14:20   
 Bavlna 75.52 USD 14:20   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.