Která strategie u nemovitostí zvítězí - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (25)
 
přečíst (4) 13.02.24 16:59  deprese  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

Tomu se říká

kdo s koho.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 13.02.24 20:41  Vědma  (279341)

Tomu se říká kdo s koho

Tohle je podobne, jako vcera a predevcirem... neni nahoda, ze se tu mnozi zoufalci jako houby po desti, posledni sance na ...-ár... co dodat... lidem zazrakem prachy na kralikarny nepricarujem. A tyto kecy budem tak cist cely rok 2024 az do realnych krachu. Developeri budou presvedcovat o tom, jak svita na lepsi casy, protoze je po inflaci. A spatne casy pritom jeste nebyly. Pritom je to presne naopak, neni inflace, nebudeme ocekavat nominalni rust a nebude kupec za tento nesmysl. Je to kdo s koho, odolaji lidi masazi, nebo se developeri dockaji presunu dluhove pasti na zakazniky a banky?
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 14.02.24 09:24  deprese  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

Tomu se říká kdo s koho

V lednu si vzali lidí 13 miliard hypotek, 2x víc než minulý rok. Takže je normální, že se zvyšuje i nabídka, když je poptávka. Nesmysl je tvrdit, že kupci nejsou. ;)
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 22.02.24 08:55  Martinhorak65  (281853)

Tomu se říká kdo s koho

Přesně tak.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 13.02.24 21:31  deprese  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

Tomu se říká kdo s koho

Prostě je to nabídka a ty nemusíš kupovat. Teď záleží, jestli někdo koupí nebo ne. To je normální, že developeři budou přesvědčovat, je to přece obchod. Stejně tak tě budou přesvědčovat kupovat elektromobil a cokoliv jiného.
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 14.02.24 20:42  Vědma  (281246)

Tomu se říká kdo s koho

Záleží jestli se prodá vše, nebo jen pár kousků pár pitomcum, nebo prádelnám peněz. Developeři nikdy nebyli aktivni jako teď, a mají k tomu dobrý důvod. Dříve nemuseli. Tak jak teď nemovitosti nikdy nepadaly.

Osobne si myslím, že i když bylo víc hypo přelom 2023/2024, neznamená to nic. Na 2021 už se nikdy nedostanem. Nemáš někde graf objemů nových hypoték řekněme od 2010? Našel jsem jen od 2020, což byly jen hype roky a těžko si člověk udělá predstavu o tom, co je opravdu norma... A pořád platí, že ti, co teď kupují, kupují proto, že jsou zaslepeni inflací a zajišťují se proti ní klidně předraženými byty. Takže zajímavé budou prodeje vod zítra, vod zitra! (ohlášení inflace leden/leden) - a dva mesice davam tem nejvetsim oslum na to, aby si toho vsimli, nez se zastavi prodeje úplně.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 14.02.24 21:42  deprese  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

Tomu se říká kdo s koho

Teď kupují ti, kteří chtějí bydlet a teď je největší výběr bytů. Podívej se na Události ČT dnes. Dříve nemuseli být developeři tak aktivní, protože byly nízké úroky u hypoték, tak víc lidí hypotéky získalo. Jak budou klesat úroky u hypoték, stejnou úměrou se budou zvyšovat zájemci o koupi. Statistiku si nevedu, ale není to podstatné, v roce 2021 si brali lidí hypotéky, protože byly nízké sazby. Takže je jasné, že to s inflaci nesouvisí. Zítra ohlásí inflaci 3% a banky sníží sazby. Na jaře se znovu rozjede prodej.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 15.02.24 00:23  Vědma  (262313)

Tomu se říká kdo s koho

Teď kupujou idioti co v nejhorší dobu podléhají, a ta studna s nimi není bezedná :-) prostě snadno přišli k penězům, a budou velmi, velmi litovat. Ti, co musí bydlet? Bydlíme všichni, slovy klasika sorryjako.
Věřím, že se prodej rozjede. Ale důvod bude podstatné zlevnění. Za dané ceny (co vidím všude možně v inzerátech) je všechno minimálně o třetinu napálené, spíše ale na dvojnásobku - prodávající to "vysedí" - ale většina z nich sedí už dva roky. Držím palečky, a posílám písničku :-)
S úroky to nemá co dělat. Navíc úroky nebudou pod 4% následujících možná X let, lepší než teď to nebude (banky zlevnily už před Vánoci dopředu a dále výrazně zlevňovat nebudou).
Všude se mluví o odložené poptávce, a přitom to je úplně naopak .. lidi kupovali 2020, 2021, 2022 dopředu :) Nechápu, jak můžeš vypustit z pusy, že "statistiku si nevedu, to není podstatné". Pak taky ten "rozjezd", který očividně věštíš z lógru, je naprosto nesmyslný. Vůbec nevíme, kolik je normální ochota Čecha se zadlužovat.
Říkám Ti, Inflační Očekávání je to, co udržuje prodeje, a nic jiného. Člověk, který žije v tomto bludu, utratí první poslední za něco, co neztratí na hodnotě. A Čech nevymyslí nic jiného, než nemovitost. Nejhorší na tom je, že tuhle stupiditu si myslí všichni, a podle toho to taky všechno dopadne.
Kolik práce mi dalo práce jen tebe přesvědčit, že je po inflaci.
Jeden z nás dvou tu ze sebe dělá strašného pitomce, a do pár měsíců se to ukáže. Ty čekej hrozný booom :-) já ti ale říkám, že ten už tu byl.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 15.02.24 09:34  deprese  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

Tomu se říká kdo s koho

Ty žiješ v bludu, že lidé kupují nemovitosti z důvodu inflačního očekávaní. Já ti tvrdím, že převážná většina lidí si kupuje vlastní bydlení z důvodu jiného, hlavně si srovnává splátku hypotéky a nájemné a pak se rozhoduje. Všichni chtějí mít jednou vlastní bydlení. Cena nemovitosti téměř nerozhoduje, jen jaké jsou měsíční náklady a splátka a jestli na to člověk má. Proto, když se sníží úroky u hypoték a budou dostupnější, tak lidi budou opět kupovat. Právě v letech 2021 nekupovali dopředu, ale využívali nízké sazby hypotéky a hodně lidí refinancovalo. Ty vůbec nechápeš o čem píšu, je to marné. Stále je tady 20% lidí, kteří by si bydlení koupili a čekají na vhodné sazby. Statistiku nepotřebuješ, nejvíc lidí kupovali, když byly levné prachy, nízké sazby, 100% hypo apod. Jeden z nás tady dělá pitomce, když tvrdil, že ceny nemovitostí klesnou o 40%. ;) Neklesly a neklesnou.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 15.02.24 21:37  Vědma  (278316)

Tomu se říká kdo s koho

Tohle je tak naivní. Cena nerozhoduje, tak to pak jo. Statistika je na nic... V tom tvem prispevku neni ani jedna veta logicky, ale kdo je tady pitomec se brzy ukaze. Porad rikas, ze se srovname se zahranicim? Tam si vydelaji 2x rychleji na nemovitost a presto jim to praská.. viz aktualni pád nemo v Německu. Němec si vydelá za 7 let a cislo klesa, Čech za 14 let a číslo poroste? Ajajaj..
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 16.02.24 10:31  deprese  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

Tomu se říká kdo s koho

Fialka ti snížil kupní sílu o dalších 30%, takže pro některé budou byty ještě nejdostupnější a budou bydlet celý život v nájmu. Němci mají i nižší ceny potravin, tak snad si nemyslíš, že ti slevní Nutellu jen proto, že máš nižší plat než Němec. Naivní jsi ty. HDP poroste 0,6% a státní dluh se bude hodně zvyšovat, takže logicky pak porostou daně a budeš mít ještě míň peněz. Ceny bytů výhledově ještě porostou, snad si nemyslíš, že každý si bude moci dovolit vlastní bydlení nebo byt v Praze. Ceny se budou přibližovat cenám v Paříži, Londýnu apod. Nebo Mnichovu. Ty nůžky mezi chudými a bohatými se budou teď teprve hodně otevírat. Ajajaj;)
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 16.02.24 10:44  Vědma  (270711)

Tomu se říká kdo s koho

Bohužel, máš absolutně nulový odhad na budoucnost, a je vidět, že jsi nebyla na jediné hodině ekonomie. Nebo jen zcela záměrně trolíš a přihříváš polévku realitnímu lobby.
Demografie je průšvih, cena-vs-nájmy-vs-příjmy se srovná s EU, krize a nezaměstnanost. A hlavně v ČR už by to dávno rupnulo, nebýt inflačního očekávání. Všechno dá nemovitostem v následujících měsících takovou nakládačku, že si je budeme odevzdávat zadarmo. Dej si oddech, ať se na to stihneš připravit.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 16.02.24 10:53  deprese  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

Tomu se říká kdo s koho

Ty jsi naletěla na lži ODS, že se budeme mít jako v Německu. Nikdy se nebudeme mít dobře, jako v Německu. Pokud se chces s někým srovnávat, tak se Slovenskem v tom jsme a budeme v bydlení stejně. Ty nemáš odhad na budoucnost, jinak bys už měla dávno zainvestováno a nečekala na pokles cen a prasknutí bubliny. ;)
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 16.02.24 10:59  Vědma  (281431)

Tomu se říká kdo s koho

Šach mat, že? Už zatáčíš od nemovitostí do politiky, nevím kde jsi přišla na to, že jsem volil ODS. Všichni šikovní Slováci již jsou v ČR, bublino.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 16.02.24 11:10  deprese  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

Tomu se říká kdo s koho

Politika má zásadní vliv na životní úroveň, takže když v privatizaci ODS vše nechala rozkrádat a zisky jdou do zahraničí tady už nikdy nebude nabídka městských bytu jako třeba v Německu a Rakousku. Za 35 let se bydlení neřeší, stavební zákon nefunguje, DPH na stavby je vysoká, takže jen náivka jako ty bude čekat na pokles cen. Šikovný Slovák, ty myslíš určitě Babiše. Ty šachy hrát neumíš. To co předvádís je maximálně garde.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 16.02.24 11:26  Vědma  (266313)

Tomu se říká kdo s koho

Ad off-topic politika/Slovensko: Vieš čo, dámo, u choď sa sťažovať Alence a Andrejkovi, že sú takí ohavní a nevoliteľní.
Zákony nefungujou, kňú, politika nefunguje, kňú, ostatní státy jsou na tom úplně jinak, kňú, nám mdzdy neporostou, jen nemovitosti do nebe půjdou, kňú, jsme jen otroci západu a brusele, kňú. Ještě, že tu máš nemovitosti, ty jsou důvodem tady zůstávat.
Bude hůř, rok ti tu říkám, že se nezdražuje. Trocha jsme to "přetáhli" strunu, teď ti tu budu rok tvrdit, jak nás semele krize. Takže se raději nachystej, a neztrácej tady čas.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 16.02.24 12:05  deprese  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

Tomu se říká kdo s koho

Já si nestěžuju, mám se dobře. Raději se zeptej duchodců, kteří nemají na nájem, jak si žijí a jestli si neměli raději koupit vlastní byt. Zůstavat tady nemusím, každá nemovitost se dá přece pronajmout a můžu jít kam chci. Asi nechápeš, že já už jsem za vodou. ;)Jinak jsem ti vysvětlovala, že nemuzes srovnávat ceny nemovitostí v různých státech, Když jsou různé daně, nabídka, výstavba, sociální služby, příspěvky na bydlení, trendy, sazby hypoték, dotace k hypotékám, podle toho se pak lidé rozhodují v čem budou bydlet. Když budeš mít možnost bydlet celý život ve státním za regulovaný nájem nepotřebuješ nutně byt teď kupovat. V ČR nic takového neexistuje.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 16.02.24 10:08  deprese  (250611)

Tomu se říká kdo s koho

U nas nejsou vysoké ceny, ale nízké platy. Ta kupní sila by se měla vyrovnávat. Zjisti si kolik stojí byt v Londýně a Parizi první. Nebo v Mnichově. Fialka ti zjistil, že v Německu mají nejlevnější potraviny a co jako.😀 Zeby se snížily taky ceny o 40% jako byty? 😀
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 16.02.24 10:56  Vědma  (281431)

Tomu se říká kdo s koho

Hňupovina. Nemovitost je jako jakákoliv jiná věc, kterou mám. Hodnota věci je dána její návratností, návratnost nemovitosti je dána ochotou/schopností lidí platit nájmy, a kolik můžu zaplatit za nájem je dáno tím, jak velkou mám mzdy. Podle toho se vyplatí nebo nevyplatí prodat/pronajímat vs. koupit/jít do nájmu. Aktuálně prodat/jít do nájmu. A chápu, že to nerada slyšíš. Spousta lidí to nerada slyší, a nechce vidět. Pštrosáci.

Všechno ostatní nad tohle je naivní Čeství - víra v nemovitostní ekonomické perpetuum mobile, ochota prožírat svoje bohatství, a mediální masáž realitního sektoru. Někdo tomu rád podlehne (aktuálně prodávající), někdo se bojí (mladí/nadějní a nezkušení, naštěstí na to nemaj, aby se aktuálně zničili), někdo tlačí dezinfo (zřejmě ty), a někdo se tomu směje (já). Já si tedy dovoluji svůj názor říct veřejně, třeba si někdo z těch chudáků, kterého byste nachytali, dá pozor.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:


Diskuze Která strategie u nemovitostí zvítězí, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Která strategie u nemovitostí zvítězí

Která strategie u nemovitostí zvítězí - zdrojová stránka k tématu diskuze Která strategie u nemovitostí zvítězí.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Která strategie u nemovitostí zvítězí e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Která strategie u nemovitostí zvítězí.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  669.00  -1.04% 
 ČEZ  948.50  +0.96% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.50  +0.90% 
 GEN DIGITAL  565.00  0.00% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KOFOLA CS  297.00  0.00% 
 KOMERČNÍ BANKA  778.00  +0.39% 
 MONETA MONEY BANK  99.60  +2.47% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 960.00  +0.67% 
 PHOTON ENERGY  45.15  +1.01% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.00  +3.49% 
 PRIMOCO UAV SE  810.00  0.00% 
 VIG  731.00  +0.41% 
Komodity online
 Ropa 81.37 USD 31.05   
 Zlato 2327.97 USD 31.05   
 Stříbro 30.36 USD 31.05   
 Káva 220.63 USD 31.05   
 Cukr 18.33 USD 31.05   
 Bavlna 76.15 USD 31.05   

?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.