Jak být šťastný, i když jsem úspěšný a bohatý - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 7 (7)
 
přečíst (0) 20.03.24 22:28  Dicky Email  (284418)

Ods patří doPy či naMírov - email je živá bytost ?

..traktor vás přejede
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 20.03.24 05:11  PJPrince  (245895)

Podnikání či vysoký management jsou jako gambling

To je má zkušenost a nechci tím říci, že jsem na tom závislý, to ani omylem. Sice mě to na jednu stranu baví, na tu druhou mě to ale rozčiluje a dokážu si představit, že bych to nedělal. Ten hlavní problém ale je, že nevíte, kdy skončit, je těžké to udělat.Výhodu má ten, koho zasáhne jakási stagnace, nemusí to být ani jeho dílem. Protože jinak buď stoupáte, tj. "vyhráváte" a chcete vyhrávat víc, nebo klesáte, tj. "prohráváte" a chcete to vyhrát zpátky. Je těžké se z toho mentálně dostat. Nakonec už nejde o to, co máte, protože - jak padlo v článku - kolikrát dávno máte víc, než potřebujete. Ale ksakru, vypadnete z toho, když to tak skvěle jede? Anebo to uděláte, když to zrovna jde do kopru a budete vypadat jako loser?To je můj pocit, vše ostatní bylo vždy druhotné. Dal jsem si jako mladý za cíl, že budu pracovat jen do 26 - nevím, jak mě to napadlo, chtěl jsem prostě dostudovat, u toho měl firmu, která vzkvétala a šlo to tak spojit. Přišlo 26, bylo to reálné, ale řekl jsem si: No přece nepřestanu, když vyhrávám...Pak přišly ekonomicky těžké časy, bylo nutné vyhrabat se z problémů a už to jelo. O dekády dál v tom jedu furt... Už to není takové, některé (osobní) věci v životě mi otevřely oči, ale nakonec se toho stejně nechci vzdát z vlastní vůle ze sekundárních důvodů - bojím se, že mě opustí manželka, když nebudu "dostatečně konkurenceschopný na trhu mužů", bojím se, že pozbudu část svobody, která je dnes draze vykoupená jistou formou izolace od zbytku stále svázanější společnosti atd. A nakonec, co bych dělal? Když manželka nechce pracovat, nemám dost jiné náplně, práce pro mě nakonec vždy byla forma realizace, ale také odpovědnost, bojím se, že spousta lidí, které zaměstnávám, skončí kvůli neschopnosti někoho jiného a tak.Je to velmi komplexní a individuální téma a nevěřím na rovnice, rady starých mistrů či cokoli takového. Za několik dekád jsem k tomu nenašel přístup, se kterým bych byl dlouhodobě spokojený. A to se o něj snažím skoro od dne 0...
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 20.03.24 22:13  PETR P  (284417)

Štěstí a smysl života

Téma (článku i příspěvku) je velmi zajímavé. Až zásadní pro život, když bylo už mnohého dosaženo a hledáme kudy dál a co ještě zbývá...K článku: Co je to štěstí ? najít odpověď může být nad zlato pro někoho kdo marně hledal už leckde a lecjak. Ona se vždy může vynořit uvnitř prázdnota, které to štěstíčko "požere". Nebo nespokojenost, strach... Jo, jsou to naše hnací síly, jak zmiňujete v příspěvku. I to vše se dá ale poznávat, kde jsou toho kořeny.Já si pokládal taky pár dekádu otázku, co je smyslem života. Jaký je cíl tady toho všeho. Tady se docela shodnu s dalajlamou, ale současně, vždy je možné jít dál. Na začátku, nebrat své chtění, strachy... až tolik vážně - stát se pozorovatelem, a pak - prostě do těch neprobádaných vod vstoupit, poodejít vědomě z toho koloběhu. Nebo jen nejprve nakouknout. Pak pokračují cesty poznání a sebepoznání už i po nevyšlapaných stezkách. Co se nachází za strukturou zvanou ego? To je pak dobrodružství sebeobjevování - a z hmotných věcí se mohou stát poněkud kulisy, i když mají svoji důležitost. Mrkněte na cestu posvátného býka/buvola. To je sice starý text, ale tak ilustrativní, pokud po té cestě jdete či chcete jít. Člověk, jeho vědomí a jak je utvářena podstata bytí, to se podle všeho za tisíce let vůbec nezměnilo.Definice svobody je pak jiná věc. Potřebuju-li životní styl na vysoké noze, cestování a akční program, je to trochu jiný druh svobody, než když si spokojeně kutám / ležím /pozoruju svět na zahrádce, v lese... a přesto to vede vrchovatě ke štěstí a vnitřnímu klidu (aspoň někdy). PS. Firmu lze zčásti předat vhodným investorům, kteří si pohlídají svoji investici, a tedy zajistí její efektivní management - aby neztrácela hodnotu a nešlo to případně "do kopru" ?
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 20.03.24 05:13  PJPrince  (245895)

Podnikání či vysoký management jsou jako gambling

Pardon - manželka nechce nepracovat ;) Kdyby nechtěla pracovat, je to řešení...
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 18.03.24 14:18  Přemek  (199742)

Mít nebo Být?

Vlastnictví a moc je metlou mnoha lidí, kteří mu obětovali lidskou duši. Erich Fromm to viděl v protikladech uvedených v titulku. Rozhodně přeferuji bytí před majetkem, o který se pak člověk musí starat mírou převyšující jeho lidské založení. Pak se to projeví únavou a frustrací z toho, že nelze sloužit dvěma pánům a představa šťastného rodinného života uniká kdesi v dáli. Proto všem bohatým doporučuji zbavit se přebytečného majetku, přestat se honit za mocenskými zájmy a zapojit se do svépomocných a vzájemně pomocných aktivit lidí, kteří žijí nablízku. V mnoha obcích již na to přišli a obnovili společné budování svých obcí. Kéž by na to přišli i ve městech...
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 18.03.24 14:32  Tomasso  (243566)

Mít nebo Být?

Ale tak to mnozí bohatí opravdu mají. Bohatství není v tom, že se zavalím krámy, ale v tom, že si můžu dovolit je nevlastnit (a přitom užívat). Nejlepší je neplatit si věci, ale platit si lidi, kteří ty věci mají a starají se o ně.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 19.03.24 09:11  Aj Rep  (284183)

Mít nebo Být?

Pokud najdou lidi, kteří se jim o to starají dobře. To ale není samozřejmost, ale spíš šťastná náhoda.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:


Diskuze Jak být šťastný, i když jsem úspěšný a bohatý, další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Jak být šťastný, i když jsem úspěšný a bohatý

Jak být šťastný, i když jsem úspěšný a bohatý - zdrojová stránka k tématu diskuze Jak být šťastný, i když jsem úspěšný a bohatý.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Jak být šťastný, i když jsem úspěšný a bohatý e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Jak být šťastný, i když jsem úspěšný a bohatý.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  679.00  -0.15% 
 ČEZ  940.50  +0.05% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 094.50  +0.78% 
 GEN DIGITAL  547.00  -0.55% 
 GEVORKYAN  252.00  -2.33% 
 KOFOLA CS  301.00  +1.01% 
 KOMERČNÍ BANKA  774.50  -0.06% 
 MONETA MONEY BANK  98.00  +0.20% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 460.00  +0.13% 
 PHOTON ENERGY  44.00  -2.22% 
 PILULKA LÉKÁRNY  135.00  -0.74% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  -1.10% 
 VIG  715.00  +0.42% 
Komodity online
 Ropa 85.59 USD 21:54   
 Zlato 2359.52 USD 21:54   
 Stříbro 30.71 USD 21:54   
 Káva 229.35 USD 21:54   
 Cukr 18.94 USD 21:54   
 Bavlna 72.76 USD 21:54   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.