Kdysi jsme o tom debatili na Telecim.Ostatni si nepamatuju ale ten svuj jsem udrzel:
Zeli kysane domaci (muze byt i syrovy krouhany,zkousel jsem a je spica),cibule na krouzky,kapie na prouzky,bobkovy list,nove koreni,cely pepr,kmin,horcicne seminko,olej,mraky sladke papriky.
Paliva smes do spekacku:sul,pepr,paliva paprika
Nalev:slano kysely (50% octa 50% horky vody),trocha soli,lzicka plnotucny horcice na zjemneni,zbyly nalev z kysanyho zeli(pokud nebudes delat krouhany)
Spekacek nariznes naplacato jako spanelskyho ptacka(jde to a lip v tom drzi komponety),vymazes radne palivou smesi,pridas kolecko cibule,prouzek kapie a paratkem zafixujes.
Vrstvis: spekacky,sibule,zeli prosypane sladkou paprikou,2 noveho koreni,3 celyho pepre,trocha kminu....spekacky.....a znova
Zalejes horkym nalevem,pridas navrch lzicku horticneho seminka a trocha oleje na promazani volatka.Zavres nadobu a konzumujes az kdyz je CRa na 278 Kc (to znamena cca za 10 dni ;-)))) ).
No, a pak to nekdo dolepsil:krouzku domaco klobasku,krouzky mrkve,pry dobre krupe...;-)
No a kdyz nemas dobry spekacky,pouzij nakrajeny godhaj(ne Cesky salam) a cibul s kapii do nej zabal (zavitek...)
Dobrou chut...
Har.